Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cthulhu

Gothic_Angel

Öne çıkan mesajlar

Hmm masaüstü oyun.
Adnd üzerine modfikasyon ile bir sanity/insanity sistemi kullanarak oyuncuları delirtmeye çalışıyorsun. Ama nitekim ben fantastik bir dünyada bu sistemi kullanmadan oyuncuları delirtebiliyorum :) Olanları anlatmayayım tabi :p[signature][hline]Beş Hececiler
''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Sosyal ağlarda paylaş

Cthulhu hepimizi pasifiğin altındaki yuvasına çağırıyor.
"All heed the call of Cthulhu, all hail the high priest of the elder gods."

edit:(resetten sonra şunu imza yapacam baya iyi lafmış. :D)[signature][hline]Ignorance is the man's worst handicap, get rid of it before it comsumes you. Don't tell me "Ignorance is bliss" that's what they want you to think
All hail the lord and master Foamy the Squirrel

[Bu mesaj nightstalker tarafından 28 Şubat 2005 17:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Troil, 28 Şubat 2005 14:08 tarihinde demiş ki:
(album:6472)

Orada daha çok abim çıkmış ama neyse..

Cthulhu H.P.Lovecraft -ki kendisi dünyanın en iyi 2. gotik yazarı oluyor- yarattığı bir karakterdir..Ama bu hikaye o kadar gerçekçi/etkileyicidir ki dünya üzerinde inananları,gerçek olduğunu düşünenleri bir hayli fazladır..Ha hala var mıdır orası tartışılır ama bir dönemin kasıp kavuranıdır..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE)
Yeni Rockı | Üstüne Şehir Örten Şehir
Sosyal ağlarda paylaş

Cthulhu kımısıne gore Babıl eskılerının efendılerı
Kımılerıne gore dusuncenın odak bunyesı
Kımılerıne gore kukla hadısesının baslangıcı tanrısı

Cthulhu yu en sığ ozetleyen fılm Hellboy dur..O da sadece başlangıc anlatımı ıle..

Yanı oyle kendınızın resmını koyup geyık yapmaya benzemeyecek kadar kült bir konudur bu

Neyse dıyeceklerım bu konu hakkında bu kadar
Saygılarımla SOul..[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

Ata Tanrılar tarafından hapsedildiği pasifiğin altındaki harçsız R'lyeh şehrinde düş görerek bekler Cthulhu...Bunu da şurdan anlayabiliriz : Deli Arap Abdul Alhazred Necronomicon'unda der ki :

Sonsuza dek yatabilen ölü değildir
Ve tuhaf , uzak zamanlarda ölüm bile ölebilir...

Yıldızlar doğru konuma geldiğinde , düşsel mesajları alabilecek kadar hassas olan insanlar doğru büyüleri kullanmayı başaracak ve Cthulhu'yu serbest bırakarak dünyayı kaosa sürükleyecekler...

Not : Evet , kafayı yedim...[signature][hline]Close your eyes and imagine to be without
What we take for granted every time we open our eyes...

Grieux
Sosyal ağlarda paylaş

Metalikaçı amcalarımızın Lovecraft sever olduğunu biliyordum ama sen tekrarlayınca kitabı açıp bi dürttüm ve o cümleyi gördüm. The thing that should not be şarkılarında da

Not dead which eternal lie
Stranger eons death may die

diyolar. Şimdi dikkatimi çekti.[signature][hline]Sakın girmeyinn www.geocities.com/swg_screenshots/no.swf
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Adını çok duymuştum.
H. P. Lovecraft'ın yazdığı balık adam suratlı kitabı da görmüştüm.
Hatta bununla ilgili bir rpg olduğunu bile duymuştum.
Ama hiç okumamış, ilgilenmemiştim.

Warhammer, Warhammer'da Old Gods hikayesi olduğunu farkettim. Özellikle WoW'da büyük balıksı titan kalıntıları mevcutmuş. Hatta Old Gods'lardan C'Thun'u kesebiliyoruz.
http://www.wowwiki.com/Old_Gods

Birkaç ay önce Call Of Cthulhu'nun oyununu oynamıştım.
Merakımı cezbetti o yüzden.

Nedir bu Cthulhu, nasıl birşeydir, fazla spoiler vermeden neler anlatabilirsiniz?
Cthulhu derken direk Cthulhu yaratığı değil de, Cthulhu üzerine yazılmış eserler.
Cthulhu kitapları nelerdir, hangi sırayla okumamı tavsiye edersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle lovecraft'ın bu mitoyu en kral anlatan 13lüsü Cthulhu'nun Söyleni diye geçen cidden orjinali şu an aklıma gelmeyen bir serisi var..the call of cthulhu da bu 13 hikayeden birisi zaten..o 13lüyü oku,ingilizce olarak her yerde(internet) türkçe olarak ise 4 tanesini buralarda bulabilirim cidden istersen kargolarım..
Sosyal ağlarda paylaş

olum direk dost kitabevi'nden lovecraft'ın tüm eserlerini alın.ithaki'den filan almayın , adamlar hem brueghel'in tablolarından ayrıntı çalmışlar , hem de lovecraft'ın türkiye'deki yayın hakları filan hep dost kitabevi'nin.neyse , cthulhu , ata tanrılar ve yüce eskiler hakkında birbiriyle bağlantılı bi sürü öykü var.sarnath'ın ölüm hükmü'nden tut , uzaydan düşen renk'e kadar.hepsini okumak gerek.bi de yeni bi şey yazdıydım bizim okulun sözlüğüne bi ara :

avustralya nın batısında , okyanusun derinliklerindeki çamur ve balçıkla kaplı , geometrisi tamamen yanlış olan batık şehir r lyeh te düş görerek bekleyen , yüce eskiler in yeryüzündeki en büyük temsilcisi ve en büyük rahibi/büyücüsü , esoterik dagon tarikati nin esas adamı ve dagon un efendisidir , aynı zamanda kaos tanrısı azathoth'un da en güçlü adamıdır.yıldızlar doğru konuma geldiğinde , duyarlı insanların düşlerine girerek milyonlarca yıl boyunca unutulmamasını sağlamıştır ve cthulhu mezhebi'ni de ayakta tutmuştur.kilometrelerce yüksekliktedir , başı ahtapotu andırır , ayakları yarı palet , yarı pençe görünümündedir , sırtında iki adet en öküz boyutlusundan kanat vardır.h p lovecraft yaratısıdır.

[ Mesaj 22 February 2007, Thursday - 21:22 tarihinde, HymnOfSnuk tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...