B0nzi Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Uzun zamandır FRP oynamama rağmen bugüne kadar hiç wizard ya da sorcarer oynatmışlığım yoktur. Geçen akşam bu iki class baya bi kafamı kurcalamaya başladı ve ikisi hakkında da bilgim olmadığını farkettim[höh !] Bu yüzden bu ikisi arasında ki farkları ya da benzerlikleri söyleyerekten bana yardımcı olursanız sevinirim.[signature][hline][Bonzi] Power Word; Eşek !!! [Bu mesaj Bonzi_Buddy tarafından 15 Şubat 2005 16:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Bone Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 wizard büyü yapmanın kuralları öğrenir ve gerekenleri ezberler. sorcerer ise içindeki büyü gücünü yoğunlaştırarak büyü yapar. wizard scroll ve kitaplar içine gömülür çok çalışır. sorcerer ise bir rivayete göre içinde ejder kanı taşır, büyü gücü burdan gelmektedir. wizard çok sayıda büyü bilir, ama bir gün içinde az büyü yapar sorcerer az sayıda büyü bilir, ama bir gün içinde daha fazla büyü yapabilir. wizard her gün kitabındaki büyüleri tekrar okuması ve ezberliyebileceği büyü sayısı hakkına göre çeşitli büyüleri ezberlemesi gerekli ve o gün sadece ezberlediği büyüleri yapabilir. sorcerer ise herhangi bir an, bir levelda büyü hakkı kalmışsa, o leveldan istediği bir büyüyü yapabilir. wizard scrolldan büyü okuyup defterine büyü yazabilir, böylece daha sonra bu büyüyü ezberliyip yapabilir. sorcerer ise sadece level atladığında kısıtlı büyü öğrenir ve bunları yapabilir. wizard öğrenebileceği maksimum büyü levelını ve bonus büyüleri int'e bakarak alır sorcerer ise charisma'ya bakar. wizard dediğim gibi scroll ve kitap okur büyü ezberler, belirli slotları vardır o slotlarda ezberlediği büyülerin dışına çıkamaz, int önemlidir. sorcerer ise slot sayısı kadar büyü yapabilir sadece ezberledikleriyle sınırlı kalmıyor, cha önemlidir. daha detaylı bilgiler için D&D 3e Player's Handbook D&D 3.5e Player's Handbook kitapları ve Baldur's Gate 2 Ice Wind Dale 2 oyunlarına bakabilirsin[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 15 Şubat 2005 16:30 tarihinde değiştirilmiştir]
B0nzi Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 said: Bonecrusher, 15 Şubat 2005 16:28 tarihinde demiş ki: ....wizard her gün kitabındaki büyüleri tekrar okuması ve ezberliyebileceği büyü sayısına göre çeşitli büyüleri ezberlemesi gerekli ve o gün sadece ezberlediği büyüleri yapma hakkına sahip. sorcerer ise herhangi bir an, bir levelda büyü hakkı kalmışsa, o leveldan istediği bir büyüyü yapabilir...... Yani sorcerer tek bir büyüyü[mesela fly] levelde yapabileceği büyü sayısı kadar yapabilir mi ? Yoksa yanlış mı anlamışım ?[signature][hline][Bonzi] Power Word; Eşek !!!
Bone Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 evet doğru fly büyüsü lvl 3 diyelim sorcerer 5 tane lvl 3 büyü yapabiliyor diyelim 5 tane fly arka arkaya çekebilir. wizard da 5 tane lvl 3 büyü yapabiliyor diyelim 5 slotu da ezberliyor atıyorum 3 tane fireball 2 tane haste ezberledi bu 5 slotta, fly ezberlemediği için fly yapamıycak ama sorcererın ezbere ihtiyacı olmadığı için o 5 büyüyü de fly kullanabiliyor.[signature][hline]Beş Hececiler
b1vRiP Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 bence sorcerer daha ii[signature][hline]It's pointless to resist my son -Darth Vader I'm a person and my name is Anakin -Anakin Skywalker At last we will reveal ourselves to the Jedi. At last we will have revenge -Darth Maul I feel the force -Luke Skywalker And you, young Skywalker; we shall watch your career with great interest -Palpatine
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 kaç tane iyi büyü var ki zaten :P wizard ın bonus featlerini ve sorcererın bi level geriden takip ettiğini de unutmayalım. hepsini geçtim sadece ability score faktörü bile çok önemli. choose wisely.[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 sistemsiz bakarsak wizard denen kavram araştırmacı ve akedemik ama ayakları sağlam birisi iken. Dolasıyla daha yavaş ilerleme kaydeden ama tüm fırsatları değerlendiren biri. sorcerer denen meret doğuştan kabiliyeti olan ama kolaya kaçan, aceleyeci şımarık çocuk olabilir.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki: mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece... haklıdır anlamam. http://golge-i-khan.deviantart.com/gallery/ [Bu mesaj Golge-i_Khan tarafından 15 Şubat 2005 19:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 said: Bivrip, 15 Şubat 2005 17:39 tarihinde demiş ki: bence sorcerer daha ii iyisi kötüsü olmaz bu işin.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki: mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece... haklıdır anlamam. http://golge-i-khan.deviantart.com/gallery/
Suark Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 wizard daha karizma ama.=)[signature][hline]Fegro, 10 Şubat 2005 23:42 tarihinde demiş ki: Boya kitabı WoW un hevesi bitince gelirim Mandooo, 13 Şubat 2005 15:49 tarihinde demiş ki: bi bilimsel olay daha var...erkekler anneleri gibi kokan , kadınlar ise babaları gibi kokanlara karşı hassaslar...artık ne kadar iğrenç kokuyosak kimsenin ilgisini çekemiyoruz...
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 sistemsiz baksak da wizardın daha yavaş ilerleyeceğini düşünmem. neden yavaş ilerlesin ki? hayatını adamış adam. tabi on level rogue olduktan sonra wizard levelı alan birinden bahsetmiyorum. [signature][hline]Ars longa, vita brevis. [Bu mesaj horacegoesskiing tarafından 15 Şubat 2005 20:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sufi Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 sorcerer yeni level büyüleri de hep wizardın 1 level gerisinden takip eder. yani wizard level5'te fireball yapabilirken sorcerer ancak 6'da fireball öğrenebilir. avantajları ve dezavantajları var her iki klasın da ama bir diğerinden daha iyidir diye bir değerlendirme çok subjektif olur bence. her iki klasın da ayrı ayrı tatları var.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Hamatula Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 bencede....hatta multiclass çok daha iyidir....
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 ya o "bence" olmadı orda ya da "daha iyidir" :)[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 wizard hayatını adamış bir 0. level için yıllarını veriyor. her akşam oturacak kitabını ezberleyecek büyüsünü yapacak önceden iyi seçmesi lazım slotları, tabii zeki olmanın getirdiği ekstra bilgiler de var. sorcererda ise adamımızın bir olayı yok. bildiğin normal adam. bir sabah adam kalkıyor ki magic missile atabilyor. genelde elinde patlayarak oluyor bu olay, kapıyı açarken elinde patlıyor falan. sonra deneme yanılma çözüyor olayı. ama sabah kalkıp "identfy biliyorum!" diyebilmesi gibi komik olaylar da var. duvaçlama büyücü yani:) hangisi iyi? ne biliyim ben[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor L@m3rl3re cevap yok! beleş D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın. tık, indir AAL'05 Üyesi
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 en iyisi benim.[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
Suark Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 sorc=soppaaaaaaaaaaaarr wiz=rule =)Daha agir bi kere[signature][hline]Fegro, 10 Şubat 2005 23:42 tarihinde demiş ki: Boya kitabı WoW un hevesi bitince gelirim Mandooo, 13 Şubat 2005 15:49 tarihinde demiş ki: bi bilimsel olay daha var...erkekler anneleri gibi kokan , kadınlar ise babaları gibi kokanlara karşı hassaslar...artık ne kadar iğrenç kokuyosak kimsenin ilgisini çekemiyoruz...
Creel Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 humm? sorcerer olup multi wizarda dönebiliten varmi yav? yani ben yok die biliom hatta multi nein yok die biliom yada öle tahmin ediorum heralde öledir mi diyim ne diim allah allah wizard bir secimdir h*t gibi kasar hayatini adar büyü icin sorcerer ise anaa ben büyü yapiom laan der kasmaz rahat rahat yatar :P gibi gelmiştir her zaman wizardi daha cok severim ama sorcererlarada biraz kiskancça bakmişimdir her zaman (bi oyunda (o kadar az oynayabildikki :[) h*pne dmimiz iki tane sorcererin arasinda süründürdüydü beni o günden beridir tilt olmusumdur bu sorclara:P)[signature][hline] "Who wants to live forever?" Deviant
Bone Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 sorcerer iyidir ya severim wizard gibi "ay ben bu büyüyü ezberledim, şu büyüyü yapamam ayol" gibi kıvırtmalara gelmiyor. erkek gibi istediğin zaman istediğin büyüyü yapabiliyorsun :-P[signature][hline]Beş Hececiler
Odrin Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Evet erkek gibi istediğin zaman bildiğin daylight büyüsünü akşamdan sabaha kadar yapabilirsin.Ama gün gelip de darkness atman gerekir de bilmiyorsan bi dahaki levela kadar beklersin. Asıl fark herkesin gözden kaçırdığı wizard masraflıdır. Wizard'a kitap gerek,büyü gerek ve onlara kitaba yazmak için para gerek.Fakat wizard ne olursa olsun yapabilite açısından sınırlanmamıştır.Bugün olmaz ise ama yarın istediği büyüyü yapar fakat sorcerer'da bu olay yoktur.Seçerken dikkatli olacaksın,yoksa işin bitti.Wand gibidir sorcerer,wizard ise... aklıma uygun bir benzetme gelmedi boşluğu doldurun:)
Odrin Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 said: Creel, 16 Şubat 2005 01:22 tarihinde demiş ki: humm? sorcerer olup multi wizarda dönebiliten varmi yav? yani ben yok die biliom hatta multi nein yok die biliom yada öle tahmin ediorum heralde öledir mi diyim ne diim allah allah wizard bir secimdir h*t gibi kasar hayatini adar büyü icin sorcerer ise anaa ben büyü yapiom laan der kasmaz rahat rahat yatar :P gibi gelmiştir her zaman wizardi daha cok severim ama sorcererlarada biraz kiskancça bakmişimdir her zaman (bi oyunda (o kadar az oynayabildikki :[) h*pne dmimiz iki tane sorcererin arasinda süründürdüydü beni o günden beridir tilt olmusumdur bu sorclara:P) Bu sorunun cevabı Queen of Aglarond ya da bazılarının deyişiyle Witch-Queen Alassra Silverhandir.Ya da herkesin onu tanıdığı ismiyle Simbul'dur. Kendisi 20 sorcerer/10 wizar/2 archmage
Creel Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 said: Bonecrusher, 16 Şubat 2005 01:27 tarihinde demiş ki: sorcerer iyidir ya severim wizard gibi "ay ben bu büyüyü ezberledim, şu büyüyü yapamam ayol" gibi kıvırtmalara gelmiyor. erkek gibi istediğin zaman istediğin büyüyü yapabiliyorsun :-P tabbbiii canımmm istedigin zaman kısıtlı büyü dagarcigindaki büyülerden istedigini yaparsinda :P yok öle uber muber deiller o kadar wiz vs sorcta 7-8 de wizler sorclardan daha avantajlilar helede wiz karsisindaki sorcu taniosa (sun tzu :P) sorcun hayati kayiverdi o simbul abla da asmish nitekim varmi baska :p bi elin parmaklari kadar yoktur ölesi heralde lvl 20 sorc bide üstüne lvl 10 wiz üstüne 2 lvlde arch oh oh suyundanda..[signature][hline] "Who wants to live forever?" Deviant
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 salak olduu için öyle o çok güçlü olduu için diil :)[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
Suark Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 YEmisim sorcu..Cacik olmaz ondan fare kesemez[signature][hline]Fegro, 10 Şubat 2005 23:42 tarihinde demiş ki: Boya kitabı WoW un hevesi bitince gelirim Mandooo, 13 Şubat 2005 15:49 tarihinde demiş ki: bi bilimsel olay daha var...erkekler anneleri gibi kokan , kadınlar ise babaları gibi kokanlara karşı hassaslar...artık ne kadar iğrenç kokuyosak kimsenin ilgisini çekemiyoruz...
Smoke Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2005 Sorc oynatmaktan daha fazla keyif alıyorum. Özellikle ilk levellarda partideki wizard'ları aşağılamak çok eğlenceli. nooldu canım magic missile'in mi bitti eheheh :p[signature][hline]rtc
Öne çıkan mesajlar