Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

beyni bölmek???(davulcu arkadaşlara)

SeNseii

Öne çıkan mesajlar

darkwingduck said:

rise! rise and become relevant!

eğer hiç davula meraklı/eski davulcu arkadaş kaldıysa (yaş ortalamamız malum) sorum onlara. el-ayak koordinasyonunu hızlandırmak ve ayrı vuruşlar yapabilmek için kullandığınız alıştırmalar var mıydı önerebileceğiniz?

yaşlandıkça ergen şeylere daha çok merak salar oldum. tekrardan davulla oyalanmaya başladım. maruz görün.

air drum
cok ciddiyim bu konuda once havada calmaya calis aklina oyle yerlestir
disardayken falan ellerin gitmese bile sadece aklindan bile gecirsen yeter

hic vakti olmayan bir insan bile gunde 15 dakka sicar o sirada air drum yap

onun disinda metronom kullanmanda ise yariyabilir
Sosyal ağlarda paylaş

darkwingduck said:

eğer hiç davula meraklı/eski davulcu arkadaş kaldıysa (yaş ortalamamız malum) sorum onlara. el-ayak koordinasyonunu hızlandırmak ve ayrı vuruşlar yapabilmek için kullandığınız alıştırmalar var mıydı önerebileceğiniz?

yaşlandıkça ergen şeylere daha çok merak salar oldum. tekrardan davulla oyalanmaya başladım. maruz görün.

yeterince iyi değilsen, temel tekniklerde, tutuşlarda, metromonlarda, tuşelerde vs. sıkıntı varsa thomas lang creative control ile başlıyorsun. şöyle bi tekniğini iyi oturtup garantileyince işin profesörüne gidiyorsun. Mike Mangini: The Grid ile yeni dünyalar keşfediyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

darkwingduck said:

ben terry bozzio videoları izlerdim sonra bir baktım boynuz kulağı geçmiş.

tek elimi kullanmadan the dance of eternity çalıyorum şuan hehey

mike bebesi mesaj atıp duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

darkwingduck said:

Metronomla yavas calis, sonra hizlandir yavas yavas.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen.
aslında 9 yıl önce atılan 2. post da onu kast etmiş. iş biraz refleks daha doğrusu kontrolsüz, bilinçsiz yapılan hareket. arabada vites değiştirirken şimdi debriyaja basmalıyım diye düşünmemek gibi veya her gün yürüdüğün yoldan eve giderken sağa mı sola mı dönecektim diye düşünmemek gibi sağ elin hi hatte sayacak bi yerden sonra sen o ele dikkatini vermeyeceksin bile. o yüzden önerdiğim dvd lerle çalışabilirsin demek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Davul kadar kolay antreman yapılan bir çalgı daha yok. Ofisi paylaştığım arkadaşım milyon senelik davulcu, evinde davulu vs. yok; şarkıyı açıp air drum'la eşlik ediyor ofiste/evde, sonra stüdyoda aynen çalıyor. Adam en başından beri aynı şeyi yapıyorum diyor.

Yine liseden başka bir davulcu arkadaşım 2 pet şişeden twin, sayfadan zil, defterden trampet yapıp ders aralarında falan çalışırdı. Sanırım Iced Earth'ün ne kadar şarkısı varsa hepsini dinledim o davul setinden.

Sabredip azimle çalışınca her şey oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi üstteki mesajı alıntılamıyoruz sdfgfd

Bilmiyorum o kadar ince ayrıntısını da, ofiste bas gitar antremanı yapamıyorum ben onu biliyorum. Anca metronomunu, kaç nota bastığını, trafiğini falan çalışabiliyorum bir şarkıya falan hazırlanıyorsam. Öte yandan adam ba dum tıs diye takılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

Kas hafizasi iste, baya zaman vermek lazim. Isin teorik yanini bilsende, pratik yapmayinca hic bi ise yaramiyo :)

Kesinlikle iş kas hafızasında bitiyor abi, bolca pratik ile ayak ve el kordinasyonları rayına oturabiliyor. Dizi izlerken, otobüste, trafikte, sırada, merdiven korkuluğunda hatta ve hatta buzdolabı kapağında bile çalışmak mümkün.

Bu arada hemen reklam yapayım lan.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10154534698235355
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...