Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarih bolumu ve Ideolojı

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Bılmıyorum baska dıkkat eden varmı ama son zamanlarda resmen burası tarıhten cok ıdeolojık bır alan oldu komınıstı faşisti MHP lısı AKP lısı doldu buraya ve acık acık kendı goruslerını yaymaya calısıyorlar duyarlı patıler olarak buna bır dur demelıyız bence cunkı bolum rayından cıktı cıkıcak

burası tarıhsel olayları ve kişilerı tartışmak ıcın acılmıstı oysa su anda sehır efsanelerı hıtler ve ıdeolojılerden baska bır sey konusulmuyor tarıh bolumu sıyaset bolumu olmasın tarıhle oynamayın

LUT
FEN
[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

[Bu mesaj Viktor tarafından 22 Şubat 2005 07:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Genç Osman'a kimler tecavüz etti başlıklı saçmalıkta aynen şunlar söylendi;

said:
navyamphs, 19 Şubat 2005 13:03 tarihinde demiş ki:
http://forum.paticik.com/view.php?id=97055

Hitlere laf söylettirmeyen, konuyu kitleyen mod inşallah ecdadına da küfür ettirmez.

said:
Sam, 19 Şubat 2005 13:23 tarihinde demiş ki:
memleketim insanının tarih anlayışı işte böyle, genç osman ile açılmış bir tane bile "reformları başarabilir miydi, nerede yanlış yaptı vs" şeklinde başlık yokken bu benim hatırladığım ikinci "kim kime girip çıkmıştı" başlığı..

Lakin tarih bölümü modumuz beni pek dikkate almadı. Senin rahatsız olduğun konulardan en çok rahatsız olan birisi olarak sana şunu rahatlıkla söyleyebilirimki bu bölümde bu tür saçmalıklara izin veren ve hatta destekleyen kişi fedaykindir. Açtığı zilyon tane nazi topiğini geçtim, nerde Türkleri, Osmanlıları yada diğer bi deyişle desteklemediği kişileri, olaylar, ülkeleri karalayan saçma sapan hakaret içerikli yazı varsa bunları engellemek için hiçbir çaba harcamadığı gibi bu konulara yaptığı yorumlarla da bu kişileri destekledi.
En son açtığım "Hitle gaymidir, nedir" konusu ise artık belki gözüne sokarsam dikkatini çekerimde bu saçmalıklara son verir çırpınışlarıydı. Bana ne hitlerin gayliğinden. Hiç kimseyi zerre kadar ilgilendirmeyen bu saçma konuyu açarak fedaykin beyin en azından "Ne yapıyorsunuz siz ya, bi durun bakalım" demesini beklerken fedo "Atatürk yenilseydi onun içinde şööle bööle diyeceklerdi" şeklindeki yorumuyla konuyu meşrulaştırdı.
Velhasılkelam, suçlu arıyorsanız çok uzaklara bakmayın.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Sosyal ağlarda paylaş

Zibidilikte sınır tanımayan arkadaşlara duyurulur, birisine suçlama yöneltmeden önce bir altında yazan ünvana bakın alan yöneticisi yazıyor mu yazmıyor mu diye. Bir süredir ben zaten alan yöneticisi değilim. Çeşitli sebeplerden dolayı o görevden ayrılalı baya bir süre oldu.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Zibidi sıfatı senin olsun, polemik yaratmak istiyorsan başkasını seç fedo. Modluktan alınmışsın. Evet dikkat etmedim buna, bunun için özür dilerim.
Lakin burda şikayet edilen konu 5-10 günlük bir mevzu değil. Bu tip başlıklar aylardır açılıyor ve sen de buna göz yumdun. Senin mod olarak seçildiğin zamandan bu yana her zaman taraflı oldun ve bunda da hiçbir sakınca yoktu benim için. Lakin son zamanlarda artık sen duyarsız ve tamamile ilgisiz kaldın tarih bölümüne. Önce de söyledim açılan her konuya "herkes fikrini söylemekte özgürdür, bunu engellemeyeyim" diye yaklaşmak yapılacak en büyük hataydı ve sen böyle yaparak insanların küfür etmelerine izin verdin.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle modluktan alınmadım, kişisel kimi sebeplerden dolayı ben ayrıldım. İsteyen kediye sorsun, ona mesaj atıp ben ayrılmak istiyorum diyen benim.

Ayrıca bu bölümde güncel tarihle ilgili kimi konuları kilitlediğimde veya konu dışına attığımda bunu yapmamam benden istenmişti bunu da hatırlatırım.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

[Bu mesaj fedaykin tarafından 22 Şubat 2005 10:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 22 Şubat 2005 07:43 tarihinde demiş ki:
Bılmıyorum baska dıkkat eden varmı ama son zamanlarda resmen burası tarıhten cok ıdeolojık bır alan oldu komınıstı faşisti MHP lısı AKP lısı doldu buraya ve acık acık kendı goruslerını yaymaya calısıyorlar duyarlı patıler olarak buna bır dur demelıyız bence cunkı bolum rayından cıktı cıkıcak

burası tarıhsel olayları ve kişilerı tartışmak ıcın acılmıstı oysa su anda sehır efsanelerı hıtler ve ıdeolojılerden baska bır sey konusulmuyor tarıh bolumu sıyaset bolumu olmasın tarıhle oynamayın

LUT
FEN

+1

hani madalyam felan yoktur binde beşbinde ama patiye üyeliğim baya eskilere dayanır, fazla mesaj atmam, kişisel tercihim, ama eskiden zevkli tarih tartışmalarına ev sahipliği ederdi burası. şimdi bakıyorum da gelişimini tamamlayamamış, sağlıklı bir yapıya sahp olmayan, tartışma kültüründen uzak bi ton adam doluşmuş. son zamanlarda çok soğudum ki bayadır da anca bi başlıklara göz atıyorum, o da ara sıra, onun dışında tarih forumu itici gelmeye başladı.

düzelir mi, düzelmez mi bilemem tabi, ama umutlu değilim ben, uzak durmaktan gayet memnunum..[signature][hline]__and one day.. one day i'm gonna grow wings # # a chemical reaction [ u know where u are ] hysterical and useless [ u know where u are ] hysterical and.. [ u know where u are ]

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 22 Şubat 2005 07:43 tarihinde demiş ki:

hoca maalesef bu gidişat uzuuun süredir devam etmekte, nedeni niçini konusu ayrı ama çizgi geçileli çok oldu.. bundan sonra eski rayına döndürülmesi de nasıl olur olursa, göreceğiz.. yazık oldu, en büyük potansiyele sahip bölümlerden biriydi..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

bence konunun ozu gereksiz . tarih dedigin sey zaten yorum . yoksa hersey oldugu gibi yazilmis olsa kitaplarda neyi tartisacaksin ki ?
-1071 de malazgirte bizansi yendik
- evet yendik .

ee bunlar ne getirdi ne goturdu etkisi ne vs diye tartismaya basladigin zaman en direkt isin icine kisisel goruslerde giriyor . ben fazla eski degilim ama oyle ideoloji yaymaya cabalayanlara yataklik ettigini soyleyemem burasinin .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 22 Şubat 2005 18:45 tarihinde demiş ki:
bence konunun ozu gereksiz . tarih dedigin sey zaten yorum . yoksa hersey oldugu gibi yazilmis olsa kitaplarda neyi tartisacaksin ki ?
-1071 de malazgirte bizansi yendik
- evet yendik .

ee bunlar ne getirdi ne goturdu etkisi ne vs diye tartismaya basladigin zaman en direkt isin icine kisisel goruslerde giriyor . ben fazla eski degilim ama oyle ideoloji yaymaya cabalayanlara yataklik ettigini soyleyemem burasinin .

tarih yorum değil bilimdir, dolayısıyla yaptığın analizin nitelikli olması, en azından bazı niteliklere sahip olması gerekir ki bu kıstasları yorum teriminde göremiyorum. eskiden bi paylaşım olurdu, herkes tarihte ilgisini çeken olaylarla ilgili analizlerini felan yayınlardı, örneğin ben çıkar derdim ki malazgirt savaşının çıkış nedenini anlamak için o zamanki koşulları anlamanız gerekir, göçebe türkmenlerin topraklarındaki varlığından rahatsız olan iranlılar, kargaşa çıkarsınlar diye anadoluyo göç ettirmişler, atmışlar bir nevi, zamanla bu türkmenler de bizans sisteminin içine yerleşmiş ve bizansın durumu o denli karışıkmış ki türkmenler de doğal olarak bi çıkış noktası bulmuşlar, bu da malazgirttir vs. oldukça kısalttığım bu 'yorumu' bir de analiz standartlarında paylaşabileceğin bir ortan düşün, işte orası bilim forumudur, tarih forumudur[signature][hline]__and one day.. one day i'm gonna grow wings # # a chemical reaction [ u know where u are ] hysterical and useless [ u know where u are ] hysterical and.. [ u know where u are ]

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

tarıh tek bır kaynaktan yapılamaz yapılırsa ona tarıh denemez evet tarıh yorumdur yorumlıyandan yorumlıyana degişir içine ideolojı bulaşmassa olmaz bır nevı aslında olması lazım tarıh objektıf olmalıdır ama yenıyetme gencler ya lıse kıtaplarından yada tesadufen okudukları aşırı bır yazarın etkısınde kalıp buraya saldırabılıyor buyukler ıse daha fecı dırek yayılımcı polıtıka ızlıyorlar hasır altından bol ıdeolojı kokan yazılarıyla beyın yıkamaya calısıyorlar tarıh hastasının cogu yazısını ıncelersenız bal gıbı faşizm koktugunu goruceksınız ideolojı tartısmak guzel şeydır ancak tartısanlar acık ınsanalr olursa ancak dedıgım gıbı bızde daha bu olgunluk yok mılletımızde
herkes ıdeolojısını tek kaynaktan veya tek yazardan ogrenıp fanatık bir şekılde savunuyor savundugu fıkırın dezavantajlarına comak sokan olursa işi direk hakarete ve kavgaya dokuyor

o yuzden bu forumlarda sıyaset ırk ve dın tartısması yapılmamalıdır tarıh tartısılırken ıse ıdeolojıden arınmış 3-5 kaynagın ortak aldıgı gercekelr tartısılmalıdır burd aharun yahya namı deger adnan hocanın kıtapalrından tutun hıtlerın ufolarına akdar sacma sapan seyler tartısıldı sacma denıncede bak kıtapta yazıyor denıldı ve dokunulmadı[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

Tarih sosyaldir . Sosyallik de matematik gibi kesin sonuçlara varmaz yorumlara ve değerlendirilmelere varılır .

Bence saçma siyasetten korkulacak bir yan yok forumdaki . Kimse herhangi bir partinin propagandasını yapmadıkça problem yok .

Özellikle Hükümeti değerlendirmek bence yapılması gereken en önemli tartışmalardan biridir . Çünkü aynı hükümet tartıştığımız tarihin yazıcılarındandır .[signature][hline]MaXi...
Sosyal ağlarda paylaş

sence X kişisinin stalınle ılgılı
kırım turklerı serefsızdı o yuzdne yoldas stalın geberttı onları
dıye bır post atması veya y kişisinin her postunda hıtler fanatızmı yapması zararsız ve masummu hıc sanmıyorum

tarıh yoruma dayanır evet ama yanlıs yorumlar burada bulunmamalıdır nede ırkcı yorumlar sıyaset partıelrden ıbaret degıldır ıdeolojıyı ısın ıcıne sokmadan 30 saat partı konusabılırız ancak partılerı sokmadan ıdeolojıyıde tartışabılırız ılla partı propagandasına gerek yok adam burda komınıst faşist kapıtalıst veya sonu ıst ler bıten herhangı bır dusuncenın savunmacılıgını yapıyorsa ve onu yaymaya calısıyo9rsa o olaya artık dur demek lazımdır[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

Bütün sosyal olguların açıklamaları a izmine b izmine c izmine göre farklıdır. Ama bütün sosyal olgular herhangi bir izm çerçevesinde açıklanır (ve her açıklamayı kabullenen kişi kendi kabullendiği açıklamayı objektif diğerlerininkileri ise taraflı-yanlış olduğunu söyler). Eğer a izmi doğrultusunda bir yorum yapan arkadaşın söyledikleri hoşunuza gitmiyorsa bu sizin b izmine yakın olduğunuzdandır( siz o izmin ne olduğunu blmesenizde).
b izmi burda muteber diye a ve c izmi çerçevesinde açıklama yapan insanların ifade özgürlükleri elinden alınmamalıdır.
Aksi halde burada hep beraber koro halinde ortaokuldan ünv. ye kadar bize anlatılan tarihi söyler hep beraber evet efendim sepet efendim der dururuz.
Tartışma ve fikir alışverişi farklı yorumlar getirip farklı düşünen kişiler arasında olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Pek fazla artı bilmem kaç veren bir insan değilim ama paristr'a kaç artı versem bilemiyorum. Yıllardır anlatmaya çalıştığım şeyin özetini sunmuş :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...