Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nasıl yani? [Orhan Pamuk'un açıklamaları ]

asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar foruma yeni katıldım
ama konu ilgimi çekti.Bir şeye açıklık getirelim olaylarda hem Ermeniler hemde Türler çok acılar çekti burda olayalardan.Binlerce insan bazı devletlerin politikaları yüzünden hayatlarını kaybetti.oalyları sadece tehcir olarak algılamayın.bunu sadece soykıt,rım var ve yok diye de algılamayın bu mesele çok daha derin bazı şeyleri içeriyor.tek yönlü düşünerek olayları basite indirgemeyin.Burda reusyanın ingilterenin abd nin fransanın çıkarların da göz önüne alın.ne zaman türkiye ye bir şey yaptırılmak isterinirse ermeni meselesi ve kürt sorunu (bence olmayan bir sorun daha dorusu birileri tarfından sürekli yaratılmak istenen bir sorun)önimize komnulacak türkiyede bir hükümet veya bürokratlar tek başına veya tarihçiler bu sorunları aşamaz.bunun tek çözümü kesin bir ana hedef koyup o hedefe ulaşmak için farklı stratejiler belirleyerek elmimizi güçlendirip bu konulara çözüm bulmaktan geçer.elimiz uluslar arası plat formda güç olduğu sürece sorunlar bizim lehimize çözülür.yoksa istediğiniz kadar belge getirin hiç bir yere varamazsınız ve bir çok kişi istetiğiğ kadar çamuru üzerinize atabilir
Sosyal ağlarda paylaş

Huun, diaspora Ermenilerinin hazırladığı sitelere, yayınladıkları kitaplara bir göz atmanı tavsiye ederim. Bu kitaplar müthiş bir dağıtım ağına sahip, Amerikada ve dünyanın lobi oluşturabildikleri her yerinde sürekli yeni baskıları yapılıp satılıyor. Amazonda bu kitaplardan birine eleştiri gönderdiğin zaman onlarca Ermeni bir anda oy kullanıp yaptığın eleştirinin az puan almasını ve okunmadan atlanmasını sağlıyor. TV programlarıyla, gazeteler aracılığıyla sürekli Türk nefretini yaymaya çalışıyorlar. Meslekleri ne olursa olsun en önemli hobileri bu ; soykırım ithamları ve Barbar Türkler biz kanatsız melekleri ülkemizden attılar ithamları. Dünyanın tek duyduğu, tek bildiği; hikayenin, Ermenilerin anlatıldığı şekli... Arjantin gibi Türkiye ile son derece alakasız bir ülke bile sözde soykırımını kabul etmiş. Dünyanın bir çok yerinde, okul kitaplarında, o yüzyılın ilk soykırımı diye anlatılıyor ve böylece Nazilerle aynı kefeye konuluyoruz. Eğer sence bu önemsiz bir konuysa önemli kavramını merak ediyorum.

Soykırımı ithamlarının son noktası toprak isteği ve tazminat olacak. Sence bu önemsiz mi? Devletin resmi tezlerini bilmenin bu bakımdan hiçbir faydası yok: onların ithamlarını bilip bunları çürütmeliyiz. Üstünkörü bilgi böyle bir konu da hiçbir işe yaramaz. Biz hala dünyanın Lozanı tanıdığını , Sevri unuttuğunu zannediyoruz. Hala iki anlaşma imzalanmıştı siz Sevre göre Ermenilerin topraklarını işgal ettiniz diyebiliyorlar. Lozanda ve Lozandan önce techir kararının kaldırılmasından sonra göç eden Ermenilerin mal kayıplarını tazmin için bir madde olduğu halde 2000li yıllarda hala mallarımızın üstüne kondunuz diye tüm Türk ulusunu hırsızlıkla,gaspla suçlayabiliyorlar.

Şu ana kadar bunlara kulaklarımızı tıkadık; ne işe yaradı? Hep savunmada kaldık. Elimize ne geçti?

Maxigenous 100% haklı olduğumuz bir konuda iyi niyet yok, ben ne desem beni suçlayacaksınız diye yenilgiyi baştan kabul edip iftiraları yutalım mı? Kendimizi savunmayacaksak cezayı da kabul etmiş oluruz. Kars ve Van civarlarından başlayıp Akdenize kadar uzanan bir Batı Ermenistan hayalleri var. Cezamız, bu toprakları paşa paşa verip üstüne bir de tazminat ödeyip oturmak. Bunu kabul ediyor musunuz?

Bu 1 milyon 600 bin nüfuslu küçücük ülke ve diasporadakiler Türk nefretini bir kimlik unsuru yapıp koskoca Türkiyeye kafa tutuyor. Sizce daha nereye kadar susalım?

[Bu mesaj Composmentis tarafından 15 Şubat 2005 16:37 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Composmentis tarafından 15 Şubat 2005 16:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben susalım demedim zaten . Kanıtlamaya çalışmak bizi bir yere getirmez bence karşı tezlerle Ermeni soykırımı yoktur demek yerine , Türkiye'nin Tezi ile açıklandıktan sonra Lozan Antlaşması'nın maddeleri hatırlatılır ve dialog bitirilir . Bundan sonra da Ermenistan'ın seviyesine inilmez . Eğer isterlerse Tez çürütülmeye çalışılır ama cevapları hazır olacağından onlar da havada kalır . İleri gidilirse Türkiye AB'de yaşayan Türklerin durumunu ortaya koyar , Kuzey ıraktaki Türkmenlerin , Balkanlardaki Türklerin başına gelenleri sorgular ve durum AB için bir çıkmaz olacağından AB ermenilerin arkasındaki desteğini keser ve yanlız kalan Ermenistan'ı aynen tarihte görüldüğü gibi kimse sallamaz ve biz de rahat ederiz .

Tabi bu şartların eşit olduğu bir düzende yapılır . Yanlı bir şekilde AB ve ABD ermenilerin arkalarında durduğundan hepsi boş kalır bizim yaptıklarımızın . Ama yine de bence mantıklısı budur .[signature][hline]MaXi...
Sosyal ağlarda paylaş

soykırımlarla ilgili iddialari meclisinden geciren hic bir ulke toprak veya tazminatla ilgili bir talepte bulunamaz . sınırlarimizi kimlerle hangi antlasmalarla belirledigimiz belli . toprak talebinin hic bir hukuki dayanagi olamaz . tazminat konusuna gelince o iste o kadar kolay degil zira bu soykırımı! kabul eden ulkeler bile osmanli devletinin sistematik bir sekilde ermenilere karsi girisilmis bir toplu katliam oldugunu iddia etmiyor edemeeez .

bugune kadar ermenilere toprak verin para verin diyen birisini duydunuz mu ? hic bir hukuki dayanagi olmayan talepler olarak havada kalir .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

composmentis kardeşim belli bu konuda çok araştırma yapmışsın tamam bende bu konu üzerine araaştırma yaptım ve okulumda bir proje sundum özellikle diaspora ermenileri üzerine ve şimdide Ermenistan ın üzerine bir proje hazırlıyorum ama şunu göz ardı ediyorsun burda önemli olan senin haklılığın deil burda önemli olan bazı devletlerin çıkarları sen istediğin kadar belge koy kanıtla haklılığını ama bir şey şu an için deişmez çünkü süper ve global güç olarak tabir ettiğimiz devletler kendi çıkarları için bu konuyu kullandıkça biz haksız olamaya devam edicez.bizim yapmamaız gereken madem büyük oyanayazağızz ozaman büyük devletlerle bu konu üzerine konuşmak. Zayıf ermenistan ı veya diasporas gibi uluslararası bir bağlayıcılığı olamyan bir oluşumu kaale almak bizi küçültür ve onların işine gelir.Maxigeanus un anlatmak isteği bence bu tabi bizde propaganda yapıcaz ama bunu onlar gibi ezik modlarına girmeden ve saaygınlığımızı yitirmeden yapacaz.yalnız bu propaganda biz bişey yapmadık gibiden çok şöle olmalı artık abd kızılderileire naptı veya ikinci dünya savaşında japonlar yada fransa cezayirde neler yaptı gibi.Yani işin perde arkasındakileri muhhattap alki olay kökünden hal olsun yoksa bu danışıklı dövüşten öteye gitmez.bence bu konu ile ilgili sedat laçiner in makalelerini oku daha çok aydınlana bilirsin.Ama şu konuda sonuna kadar haklısın asla birşeylere sesisz kalmayalım çünkü sesiz kaldıkça suçlu zannediliyoruz.Benim senden farklı düşüncem yöntemden ileri geliyor yada muhattap aldığım devletlerden
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 15 Şubat 2005 19:39 tarihinde demiş ki:
bugune kadar ermenilere toprak verin para verin diyen birisini duydunuz mu ? hic bir hukuki dayanagi olmayan talepler olarak havada kalir .

Yurtdisinda cok duydum. Yarattiklari kamuoyu da bu yonde. Zaten butun bu diaspora hareketinin hedefi bu. Turkiye'den toprak, para koparmak. Karabag bolgesini oldu bittiye getirmek, baska ne amaclari var ki?

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 16 Şubat 2005 02:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Composmentis hakli bence. 'Nasil olsa dinlemezler' demek yanlis. Sonuna kadar savunmak lazim. Bir kisi bile bizi dinlese ve hak verse bunun onemi buyuktur.

Hatta hic kimse dinlemeyecek olsa bile biz odevimizi yapalim, masaya koyalim. Derdimiz anlatalim. Bizi dinlemeden dunya bizi yargilama hakkina sahip degil, bunu da ortaya koyalim.

Diger arkadasin dedigi gibi, ornegin Fransa'nin Cezayir'de yaptiklari, Ingiltere'nin Kenya ve Nijerya'da yaptiklari, ya da Belcika'nin Zaire'de 5-6 milyon kisiyi calisma kamplarinda oldurmesi gibi olaylari da inceleyelim, onlar bize bir sey dedigi zaman bunlari da tereddut etmeden gundeme tasiyalim.

Yani her ikinizin dedigi yonlerde de calismakta buyuk fayda var bence.

Buna ek olarak da bu 'imaj' problemini cozmenin en kuvvetli yolu sudur: Bu gun onemli eserler yaratmak. Mesela kok hucre, cloning gibi teknolojik gelismelere sponsor olmaliyiz... spor cok onemli, bir Turk takiminin dunya kupasinda ucuncu olmasi ornegin cok buyuk fayda getirdi. Sanat eserleri, onemli mimari yapilar yapilmali. Bunlarin hepsi de Turkiye'yi cagristiran eserler olmali. En kuvvetli imaj duzeltme budur. Gecmiste olanlari tartismaya da her an hazir olalim ama, gelecege yonelik projeler yaratmak zorundayiz. yoksa oyle turistik brosurle, reklam filmiyle falan cok da buyuk bir etki yaratilmiyor benim gordugum.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 16 Şubat 2005 02:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Katılıyorum ,

Tanıtım yapılmalı , ama mantıklı bir şekilde yapılmalı 1 dakikalık reklam filmleri yeterli değil . Uzun metrajlı filmler yapılmalı . Gelibolu gibi mesela tabi destansı özellikler vs ile .

Tabi bir çok yol var bunun için , olimpiyatlar var mesela , hiç umursamadığımız amatör sporlar var birçok şey var yapılsa da olacak şeyler yani . Ama uğraşan da yok Türkiyede o da ayrı bir problem .[signature][hline]MaXi...
Sosyal ağlarda paylaş

Bakin ben bir ermeniyim fakat ailem in kökü 1000 senedir fln burdadır. Bazi arkadaslarimiz ermenileri gercekten kötülemişler evet böyle düşüneneler olabilir ama hiçbir ırk digerinden ustun degildir. Ben duyuoryum ordan burdan ermeni soykirimi yapilmis bir ara ama ermenilerde turkelri oldurmusler. Bazi yakinlarimdan duyduguma göre bazi sehirlerde ermenileri toplamislar bu dogru ben cok arkadasimn annesinden veya babaannesinde vs. duydum bunlari bence bu konu gecmişte kalmıştır şimdi tartışılması tamamen gereksizdir...
Ben burda kimseyi kötülemiyor veya aşşağılamıyorum

Bilginize :)

[Bu mesaj Arden tarafından 16 Şubat 2005 20:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet Arden cok dogru demis, bu gun yeni olaylar cikartip Anadolu insanini yeniden birbirine dusurmek isteyenlere kulak asmamak lazimdir. Keske ABD ve Avrupadaki ermeni orgutleri de bu sekilde gorebilseler. Gecmiste butun taraflarin hatalari olmus onemli olan bu gun tekrarlanmamasi.

Ha su an Turkiye sinirlari cizilmistir, bellidir, bunu 1cm. bile eksiltmeye calisanlarla da, sonuna kadar mucadele etmek icin hazirligimiz tam olmali.
Sosyal ağlarda paylaş

@ Arden biz kapatırız konuyu da niçin Ermeniler sürekli ısıtıp ısıtıp önümüze koyup geleceğimize taş koymaya çalışıyorlar?

Ben miyim Fransa'da(ki başardılar) Kanada'da ABD'de italya'da ve bir düzine ülkede Ermeni Soykırımını kabul ettirmeye çalışan...

Tarihi gerçeklerin çarpıtılmasından veya tarihin değiştirilmesinden(2.dünya savaşı hakkında :)) NEFRET ediyorum...[signature][hline]Amor omnia vincit.
Cogito, ergo sum.
Dabit deus his quoque finem.
Damnant quod non intelligunt.

Firefox Kullanın
Sosyal ağlarda paylaş

Bir ikincisi bu konunun kilitlenmesini talep ediyorum:

said:
karakedi 11 Şubat 2005 22:57 tarihinde demiş ki:

osmanlı zamanında, kurulan ermeni çeteleri ve onları istek ve/veya baskı altında, beslemek zorunda kalan, çoğunluğu ermenilerden oluşan, yöre halkının, daha güvenli, karışıklık çıkartılması güç ,iç bölgelere nakledilmesi olayına dayanan, ermeni "sözde" soykırımı; özündeki "insanlık dramı" konusunu çok aşıp, uluslararası platformda Türkiye'nin önüne konulmaya çalışılan "politik şantaj" objesi haline geldiğinden,

Konu iyice bu tartışmaya dönmüş. Karakedi de bölümün admini olaraktan aşağıda bir yazı yazmış. Bu sebeple kurallara karşı çıkılmasını engellemek görevimiz değil mi...[signature][hline]Amor omnia vincit.
Cogito, ergo sum.
Dabit deus his quoque finem.
Damnant quod non intelligunt.

Firefox Kullanın
Sosyal ağlarda paylaş

yurt dışındak i ermenilerin kimliklerini kaybetmemek için birşeye ihtiyaçları vardı oda türk düşmanlığı bu birazda yok olmak istemeyen gregoryan kilisesinin suçu ama bunu sonuşlarını türkler ve ermeniler çekiyo bu insanlar büyük devletlerin oyununa geliyo yüzyıllarca birlikte yaşadımız inasanlarla kanla bıçaklı olduk yazık çok yazık
Sosyal ağlarda paylaş

Maxigenous, adamlar Lozanı kabul etmiyor ki !!!!! Asala terör örgütünü hatırlarsan, adamların amacı: Ermeni soykırımını kabul ettirmek, işgal altındaki Ermenistan topraklarını kurtarmak, ve siyonizmle savaşmaktı. Ermeniler, Asala bitsede onu ortaya çıkaran politk çizgiyi sürdürüyorlar.

Karşılıklı diyalog da adamların istemediği başka bir süreç. Bu diyalog çalşmalarının en yenisi ve en önemlisi en sonuncusuydu. Ermeni ve Türk tarihçileri bir araya gelcek, Viyanada belge değişimlerinden sonra karşılıklı konuşacak, iki tarafın görüşleri ve sunduğu belgeler kitap haline getirilecek, görüşmeler sırasında geçen konuşmalar kaydedilecekti. Tüm bunlar 2005 baharında yani 24 Nisanla (Ermenilere göre soykırımı günü) hemen hemen aynı zamana denk gelecekti. Türk tarafı her şeyi kabul edip bu oluşuma destek verdi. Ermeniler 1. Belge değişimine katılıp, daha sonra firar ettiler. Neden acaba? Eğer haklı olsalar; ithamlarını bilimsel bir platformda da kanıtlayıp 90. yıldönümünde çifte kutlama yapıp, tüm dünyaya haklılıklarını kabul ettireceklerdi. http://www.tetedeturc.com/home/article.php3?id_article=2792
Ama gördüğün gibi diyaloğa kapalılar.

Hunn, soykırımını kabul edenler Türklerin sistemetik bir biçimde Ermenileri yok etmek amacıyla öldürdüklerini kabul ediyorlar; soykırımını kabul etmek zaten bu demek.

Telepinu, çalışmalarını okumayı çok isterdim. Büyük devletleri göz ardı etmiyorum , bu sorunun onlar yüzünden çıktığını, Ermeni terör örgütlerini onların beslediğini ve bu konuyu kaşıyanın onlar olduğunu biliyorum. Bence Türkiye etkili bir propagandayla, savunan taraf değil; hücum yapan taraf olursa onlar da bu meseleden sebeblenemeyeceklerini anlayıp Ermeni konusunu kapatırlar.

Buarada başarılı tanıtımın ve bir kültür politikası yaratmanın çok önemli olduğu bir gerçeğine ben de katılıyorum. Londrada halen devam eden ve olağanüstü ilgi gören Türkler : Bin Yılın Yolculuğu (600-1600) sergisi bunun iyi bir kanıtı.

Arden, amacım Ermenileri kötülemek değil. Ama bu konu sürekli önümüze konan bir sorun ve konuşulması gerekli. Üstelik bahsettiğimiz her şey gerçek; Türk nefretinden bir kimlik yaratmaya çalışma, olmayanları sahte belgeler düzenleyerek var gibi gösterme, uluslararası kamuoyunda Türkleri farklı dinlere tahammülü olmayan, önüne gelene soykırımı yapan, barbar, cahil, pis, aptal insanlar gibi lanse etmeye çalışmaları gerçek. (Eğer istersen diaspora Ermenilerinin yaptığı İngilizce sitelere bakıp söylediklerimizin gerçek olup olmadığını kontrol edebilirsin.) Bu yüzden izninle kendimizi savunma ve birbirimizi bilgilendirme hakkımızı kullanıyoruz. Bu arada tabii ki hiçbir ırk diğerinden üstün değildir. Böyle bir şeyin lafı bile edilmedi ve edilemez de zaten.

Son bir şey daha hepimizin gözü aydın, Orhan Pamukun sözleri diasporanın sitelerinde büyük yankı buldu.

[Bu mesaj Composmentis tarafından 17 Şubat 2005 13:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

soykırımını kabul edenler Türklerin sistemetik bir biçimde Ermenileri yok etmek amacıyla öldürdüklerini kabul ediyorlar; soykırımını kabul etmek zaten bu demek.

osmanli ermenileri askerleriyle oldurdu diyebilen yok ermeniler katledilmistir diyen var ve sonucu ayni olsada arada fark var .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

yapilan bir toplantida su muhabbetgeciyor

Ermeni ayaga kalkar
-Olen ermeniler icin 1 dk lik saygi durusu lutfen der

Oradan bir turk
-Butun olenler icin 1 dk saygi durusu lutfen der

arkadaslar o bir savasti. iki tarafinda insanlari oldu. bu bir soykirimsa cok sayida turkte orada can vermis bulunmakta.[signature][hline]Icq: 668699
Msn: [email protected]
Mail: [email protected]
Uo:Juliana-Jnearl
Cs:[HoD]DaRkL!GhT
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Darklight1903, 17 Şubat 2005 23:01 tarihinde demiş ki:
arkadaslar o bir savasti. iki tarafinda insanlari oldu. bu bir soykirimsa cok sayida turkte orada can vermis bulunmakta.

Sorun su ki arkadaslar, surada konustuklarimiz hiçbisey ifade etmiyor. Çünkü gerçekten hiçbirimiz orada degildik... Her tarihi gerçek gibi, iki tarafinda kendi yönünde abartilmis yorumlari var ve kimse uzlasmak istemiyor[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

iste dedigin dogru hic birimiz orda degildik ama 3 olasilik var. birincisi ermenilerin soykirim a tabi tutuldugu. turklerin olduruldugu. ve son olarak iki tarafin savas icinde cok buyuk kayiplar verdigi. ucuncusu en dogru ve mantiklisi cunku hic bi insan toplulugu o zaman 1 milyon insani buyuk kayiplar vermeden olduremez. ya 1 milyon insan ne demek ? 10 tane nou camp :) 1.5 bursa ediyor arkadaslar. mantikli dusunursek iki tarafinda buyuk kayiplar verdigi sonucuna varirizki en dogrusu ve diger arastirmacilarinda buldugu budur. ama biz bunu asla kabul etmeyecegiz gibi gozukuyor. cunku kimse bizim insanlarimizin oldugunu bilmiyor ne yazikki. herkes ermeni devleti kurma cabasi icinde ne yazikki.[signature][hline]Icq: 668699
Msn: [email protected]
Mail: [email protected]
Uo:Juliana-Jnearl
Cs:[HoD]DaRkL!GhT
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...