Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nasıl yani? [Orhan Pamuk'un açıklamaları ]


asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

http://www.haberturk.com/habermetni.haberturk?@=175946

Bu adam neye dayanarak konuşuyor? Kaynakları nedir? Böyle bir şey gerçekleştiği doğru mudur?

Fikirlerinizden faydalanmak isterim...[signature][hline]Amor omnia vincit.
Cogito, ergo sum.
Dabit deus his quoque finem.
Damnant quod non intelligunt.

Firefox Kullanın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne bir milyonu ya, yabanci kaynaklar bile 400bin diye iddia ediyor, ki Turkiye bunu bile kabul etmiyor. Butun Osmanli Imparatorlugunun nufusu 17-20 milyon civarindaydi ki, buna 50 tane millet dahil, araplar, rumlar, turkler, kurtler, slavlar, cerkesler, tatarlar, vs.vs.....hadi bu kadar ermeni olsa, hepsi mi olduruldu yani, hepsi oldurulduyse bu gun amerikada avrupada yasayan 4-5 milyon ermeni nerden cikti? Daha Rusya'da ve Ermenistan'da da var milyonlarca....

Tamamen desteksiz sallamis, en fanatik irkci ermeni web sayfalari bile 1milyon gibi bir kelimeyi zor telaffuz ediyorlar, Orhan Pamuk zirvalamis.

Bi de yabanci gazeteye boyle bir aciklama yapmasi rastlanti mi? Reklam icin boyle agir bir suclama yapmak cok aptalca, yazik severdim eskiden romanlarini, 'kara kitap' oncesi ozellikle, bi daha okumayi midem kaldirirmi bilemiyorum.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 09 Şubat 2005 19:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yanılıyorsunuz.. Elimizde osmanlı belgeleri var (üniversite yönetimi olarak) artı gerçek ermeni bilm adamlarıyla konferans düzenledik..

olan sayısı 400.000 ancak yapıyor.. o da tecritden ötürüdür..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada osmanlı belgelerine güvenilmez diyenleriniz çıkarsa şunu da ekleyeyişm, yıldız arşivleri dünyanın en büyük ve en kapsamlı arşivleridir.. ve burada yazılanlardan başka bu onuyu aydınlatacak belge dünyada hiç bir yerde yoktur..

1,500.000 milyon ermeni öldü sloganı ist tamamen yanlşıştır çünkü o tarihete osmanlıda sadece 1,380,000 ermeni yaşamaktadır..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 09 Şubat 2005 14:55 tarihinde demiş ki:
orhan pamuk iste . farkli gorunecem diye neresini yirtacagini sasirdi . zaten turk oldugu icin cok uzuldugunu tahmin ediyorum .
ben de aynen böyle düşünüyorum.
madem o kadar delikanlı, türkiyede yapsın o açıklamaları.yanlışları düzeltmeye and içmiş, ülkem için yapıyorum kimse kandırılmasın gibi triplere girmiş de bunları elin ülkesinde kaçamak röportajlarla söylemek midir bunun yolu ehe.
fazla kasıntı bi adam ilk vakası bu değil.[signature][hline]"Zz.. Me busy, go away!"
Arcane, Lazy Peon
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olay Türk düşmanlığının, islam düşmanlığının batıda prim yapması. Şöyle bir hafızanızı zorlayın, Türkiye aleyhtarı ne kadar ipsiz, sapsız adam varsa batıda baştacı yapıldı. Orhan Pamuk işin kolayını seçmiş, yazık olmuş. Çünkü ben Orhan Pamuğun kitaplarını beğenerek okudum ve kanımca biraz daha sabretseydi doğusu, batısı zaten onu takdir edecekti. Ama o kısa yoldan Türkiye'ye küfür edince başarıya kavuşacağını gördü, ve uyguladı.
Bence asıl suçlu, yıllarca bu sözde ermeni soykırımına dur demeyi başaramayan hariciyecilerimizde, tarihçilerimizde, hükümetlerimizde. Zamanında diplomatlarımız bu gediği tıkasalardı Orhan Pamuk gibi uyanıklar buradan geçip şan şöhret sahibi olmayı düşünmeyeceklerdi.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dragonmax, 09 Şubat 2005 19:51 tarihinde demiş ki:
yanılıyorsunuz.. Elimizde osmanlı belgeleri var (üniversite yönetimi olarak) artı gerçek ermeni bilm adamlarıyla konferans düzenledik..

olan sayısı 400.000 ancak yapıyor.. o da tecritden ötürüdür..


400 bin insan dedigin nedir ki zaten?

Sanki burda elma armut sayiyorsunuz. Bu ne biçim üslup ya[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu adamın bu kadar popülist ve zavallı bir adam olduğu önceden belliydi. Herhalde Türk doğduğuna en çok üzülen ve bir tarafı en çok kaldırılan heriflerden bir tanesi bu. Özünden nefret etmesine mi yanmalı, kalkıp kendi milletini kafadan atarak sağa sola kötülemesini mi...

Bence Amerikadaki kızılderilileri öldürdüğümüzü, Nazilerin aklına girip yahudileri de kırdırdığımızı, Afrikada Tutsilerle neydi o diğerleri, onları savaşa tutuşturduğumuzu, Afrikayı bizim aç bıraktığımızı, AIDS virüsünün Türk laboratuarlarında üretildiğini, IRaktaki kitle imha silahlarını bizim sakladığımızı falan da söyleseymiş yeri gelmişken. Daha bir reklamı olur ismi duyulurdu.

Hey allam ya, nasıl bir adamdır bu ya? Kitapları da bir halta benzemez, devrik, uzun anlaşılmaz cümleler kurmayı sanat sanan bir herifin, medya denen aletle egosu pompalanırsa olacağı budur. Türkiyede, bu heriften önce otobüs duraklarına kadar hiçbir kitabın reklamı yapılmamıştır. (Bakınız "Kar" vakası)[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Herkese merhaba,

bu forumda yeniyim. Orhan Pamuk'un açıklamalarında şaşılacak bir şey yok. Yalnız sayılarda bir kusuru var o da, romanlarını yazarken esinlendiği (!) kimi başka romanlardan alacağı pasajları düşünüp aklında tutmaya çalışırken bazı önemli olayları yeterince takip edememiş olmasından olacak.

Türkler 1 Milyon değil, en az 1.5 Milyon ya da neredeyde 1.5 milyon (bu iki sayı Ermeni kaynaklarında son 10-15 yıldır üstünde durulan sayıdır.) Ermeni'yi öldürmüştür. Ermeni lobisi bu konuda hata kabul etmez Sayın Pamuk! Diğer 500,000 Ermeniyi ne çabuk unuttunuz?! Hem siz Ermenilere yalancı mı demek istiyorsunuz; 1.5 diyorlarsa 1.5'tur! (Gerçi bu rakam Asala terörü sırasında 2-2.5 civarındaydı. I. Dünya Savaşı'nın bazı propaganda araçlarında bu rakamın 4 milyona kadar çıktığı görülmüştür . )

Orhan Pamuk'a göre bu acı gerçeği kimse dile getirmediği için kendisi - röpörtajı yapan gazetecinin uyarılarına rağmen- başını belaya sokmak pahasına (!) dile getirmek zorunda kalmıştır.

Orhan Pamuk 'u hafızasında yine anlık bir tekleme olmuş ve Tamer Akçam'ı, Halil Berktay'ı unutmuştur. Bütün kahramanlığı tek başına üstlenmek istemiştir ama heyhat olmamıştır.

30 bin Kürt'ü öldürdüğümüz sonucuna nasıl erişmiştir onu bilemeyeceğim. PKK'ya yaptığımız haksızlıkları hemen hemen bütün 2. Cumhuriyetçiler dile getirmiştir, sonra PKK'nın yayın organları,Avrupa basını Türklerin terör hareketinden bahsetmiştir. Bu konuda da kahraman kendisi olamamıştır. Ama ben henüz ümidimi yitirmiş değilim, bu adamdan daha çok iş çıkar.

Orhan Pamuk'a hakim olduğu dil İngilizce olduğu için -ki bu durum bir Türk romancısı için normal (!) bir durumdur- bu dilde bir not göndermek isterim: Mr. Pamuk, ''The role of saviour does not suit mediocrity''. Tıpkı kitaplarınızdaki çoğu şey gibi bu sözler ilhamla gelmemiştir. Bir yerden ç-alınmıştır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
navyamphs, 10 Şubat 2005 11:55 tarihinde demiş ki:
Bence asıl suçlu, yıllarca bu sözde ermeni soykırımına dur demeyi başaramayan hariciyecilerimizde, tarihçilerimizde, hükümetlerimizde.


Hükümetlerin sucu olduguna katılıyorum da tarihçi ne yapsın . Ya da hariciyeci ? Hariciyeci dediğin emir kulu kafasına göre devlet politikasına ters iş yapamaz ki . Ona öyle söyle derler o da öyle söyler .

Olay Türkiyenin dış politikasının olmaması . Atatürk öldükten ve gericiler kontrolu ele geçirdiğinden beri Türkiye'nin bir dış politikası yok . YOK!

Hep savunmadayız , yok ermeni soykırımı yok kürtlere baskı , vb . olaylara savunma hazırlayalım diye diye maşa diye tabir edilen topluluklar seviyesine düşürülmüştür Türkiye saçmasapan savunma anlayışının hiçbir şey getirmediği aşikarken hala aynı metod uygulanmakta .

Niye çıkmıyorsun bugun sen Balkanlardaki Türkler ne oldu ? kırım ne oldu ? musul - kerkük ne oldu ?, Doğu Türkistan ne oldu diye ?

Boşluğu doldurmazsan gelir biri doldurur .[signature][hline]MaXi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hariciyecilerimiz bir şeyler yapıyordu ama bunun bedelini bazen kendi canlarıyla, bazen yakınlarını kaybederek ödüyordu. Asala başta olmak üzere PKK kurulunca (Türkiye üzerinde yeni oyunlar oynanmaya başlayınca) tarih olan bir çok Ermeni terör örgütü vardı. Ama etkin oldukları günlerde çok değerli insanlarımızı öldürdüler.

Biraz da iğneyi kendimize batıralım, kaçımız zahmet edip bu konuyu araştırdık? Araştırdıktan sonra dost sohbetlerinde ahkam kesmekten başka ne yaptık? 90. yıl soykırımı panayırı ve şenlikleri ( Bunlara anma töreni diyemeyiz, çünkü Ermeniler Türkler'den ne kadar nefret ediyorsa bu konuda ağlaşmayı ve mazlumu oynamayı o kadar seviyorlar.) çok haraketli geçecek.

Eğer Orhan Pamuk'un ( Ben izninizle, hiç bir kilisenin bana vermediği yetkiyle kendisini burada Ohannes Pamukyan olarak vaftiz ediyor, en kısa zamanda Fransadaki veya ABD'deki Ermeni diasporasına katılmasını diliyorum.) röportajını okuduktan sonra kafanızda 'Acaba?' diye bir kuşku uyandıysa, neden bir milyon Ermeni asıllı Osmanlı vatandaşını katletmediğimizi ve zaten bunun imkansız olduğunu bilmiyorsanız siz de bu konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibisiniz demektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tarihçiler bildiğin gibi olayları görmek zorunda değildir; olayları nesnel bir gözle ve tabii belgelerin ışığında ve tarih biliminin araştırma metodlarıyla inceleyip günümüze aktarmaları yeter.

Biz Ermeniler ölmedi demiyoruz. Biz soykırımı olmadı diyoruz. Ve ölen Ermeniler diasporanın söylediği gibi 1.5 milyon yada Orhan Pamuk'un söylediği gibi 1 milyon değildi diyoruz. Bunu söyleyebilmemizin bir çok nedeni var. Birincisi Osmanlıdaki Ermeni nüfusunu hem Osmanlı kaynaklarından hem de Osmanlıyı parçalayıp çeşitli küçük devletlere bölmek isteyen emperyalist devletlerin belirlediği rakamdan biliyoruz.

Bu insanların mezheplere göre dağılımını ve sadece Gregoryen meshebine bağlı Ermenilerin techire tabii tutulduğunu biliyoruz. Techir edilen ve techir sırasında başka yerlere yerleştirilen Ermenilerin yerlere göre sayılarını biliyoruz. Techir sebebleri ortadan kalktıktan sonra geri çağırılan Ermenileri ve dış ülkelerde yaşamayı seçenlerin sayısını -tabii yabancı ülkelere giden Ermenilerin akibetini söz konusu ülkelerin arşivlerinden öğreniyoruz- biliyoruz. Buna göre ölü sayısının hiç bir zaman bir milyonu bulmadığını hatta bu rakamın yarısı bile olmadığını biliyoruz.

Ayrıca 1 milyon yada 1.5 milyon insanın öldürülmesi halinde öldürüldüklerini söyledikleri yerlerde o kadar insanın ceseti çeşitli salgın hastalıklara yol açacağından; bunun da olmadığını biliyoruz.(Ermenilere ait toplu mezar olmadığını bilmem söylememe gerek var mı?)

Üstelik geri dönen Ermenilerin bu kez Kurtuluş Savaşında ihanet ettiklerini ve işgalciler hesabına askerlik yaptığını ve bu askerlerin sayısını biliyoruz. Tüm bu sayıları nüfusla karşılaştırdığında soykırım yalanını görüyorsun. Ayrıca Kurtuluş Savaşı ve sonrasında emperyalist devletlerin verdikleri sözü tutmayıp , Ermenileri yüz üstü bırakmalarından sonra Ermeni yetkililerin sizin için şu kadar askerimiz savaştı,şu kadar askerimiz öldü diye sağa sola mektup yazdıklarından bizim rakamlarımızı kendi ağızlarıyla doğrulamış oldular. Arşivlerde bu mektuplar da mevcut.

Techir çok şenlikliydi, gezi havasında geçti demiyorum. Ama techirin sebepleri çok doğruydu, evet yolda hastalıktan yada zor koşullardan öldükleri doğru ama sistematik olarak Ermenileri yok etmek istemedik. Onları techir etmeyi de istemedik; İttahat ve Terakki defalarca cemaatin ileri gelenleriyle temas kurup savaşta Ruslara yardım etmeleri halinde gerekli önlemlerin alınacağı konusunda onları uyardılar. Savaş sırasında da benzer uyarılar yapıldı. Ama uyarılar dikkate alınmadı. Techirin halka zararının en aza indirgenmesi için demiryolları mümkün olduğunca kullanılmaya çalışıdı, ya da cetelerden ve intikam almak isteyenlerin saldırılarına karşı mümkün olduğunca korunmaya çalışıldılar ama ölenler tabiiki oldu. Bazen tıbbi yardım yetersizliğinden,bazen yiyecek yetersizliğinden de öldüler. Ama savaş koşulları içinde ölüm kalım savaşı veriyorken en az can kaybı için elimizden geleni yaptık. Evet çok acı çektiler ama bunun sorumlusu biz değiliz. Zaten sorumlular Divan-ı Harp'te yargılandı ve Ermenilere kötülük edenler ölümle bile cezalandırıldı. Sonra Osmanlı Devleti, uluslararası mahkemede savaş suçları konusunda yargılandı ve BERAAT ETTİ.

Şu anda aklıma gelmeyen veya yazmaya üşendiğim bir sürü kanıt daha var.

1. Dünya Savaşında Türkler Avrupadan atılıyorken,Rusya'dan atılıyorken en sonunda Anadolu'dan da atılmaya çalışılırken biz kırıma maruz bırakılmadık mı? Tüm bu gerçekleri bir kenara koy Çanakkale'de dünyanın en güçlü devletleriyle savaşırken ( bu 1. Dünya savaşında çarpıştığımız cephelerin sadece biri üstelik)
millet-i sadıka'ya soykırım yapmak mantıklı geliyor mu? Sonra neden Arapları, Yahudileri , Kürtleri seçmedik soykırımı (!) yapmak için? Ermeniler çoğunluk oluşturduklarını öne sürdükleri yerlerde bile azınlıktı. Niye sayıca diğer etnik gruplardan daha az ve aramızda hiç bir husumetin olmadığı bir etnik grubu seçtik öldürmek (!) için ?

Orhan Pamuk'un saçmaladığını söyleyenler aynı düşünceye çakılıp kaldıklarından değil, bu konu üstüne kafa patlatıp Ermenilerin ve Türklerin savlarını dinledikten ve okuyup araştırdıktan sonra bu kanıya varan insanlar.

Bir de fotoğraf konusu var (!). Osmanlı Devleti techirin gazeteciler tarafından görüntülenmesine ve habercilerin konvoyları takip etmesine izin verdi. Ayrıca bağımsız iki hukukçunun techiri incelemesi için çeşitli Avrupa ülkerine başvurdu. Tabii red cevabı aldı. Bugün diasporanın kurguladığı bir sürü katliam fotoğrafı Ermeni sitelerinde var.Tabii bizim elimizde de bazı fotoğraflar var. Bir de tabii toplu mezarlarımızın fotoğrafları. Onlara bakabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

700.000 ermeni goce zorlandi . bunlarin 500.000 i gidecekleri yere sag salim vardi . zor kıs kosullari yetersiz tibbi malzeme aclik susuzluk gibi o gunun sartlarinda herkes icin gecerli olan kosullardan dolayi 200.000 i yolda hayatini kaybetti .

iddia edildigi gibi 1.5-2 milyon ermeni olamaz zira imparatorluk topraklarinin tamaminda yapilan son sayimda tum osmanli topraklarinda 1.5 milyon ermeni yasamaktadir ki bu ingilizlerin kayıtlari tarafindanda resmi olarak dogrulanmistir .

ermeniler tarafindan katledilen turklerle ilgilide gene resmi kayıtlar mevcuttur .

bunlari neden anlattim ? diger devletler zaten neyin ne oldugunu biliyor ve ilgilenmiyorlar . kabul etmeliyiz ki yurtdisinda ermeniler ekonomik olarak gayet gucluler . bunlari sagmak isteyen siyasetciler bu konuyu devamli gundemde tutup - ozellikle secim vakitlerinde - bu salaklarin paralarindan ve oylarindan yararlaniyorlar . duzenin bir parcasi yani bu .

bu nedenle ermeni meselesiyle ilgili devletin resmi tezini kisaca bilmek yeterli . uzerinde cok uzun konusmaya degecek bir konu degil .

kurt meselesi diyede bir sey yok zaten . apo bile ilk defa orhandan duymustur bunu ve sinir oluyordur . bunu neden ben dusunemedim diye .

pamuk cok kompleksli birisi . su istanbulla ilgili kitabini okumustumda . giderek bozulan ailenin ekonomik durumu cok zengin tanidiklar akrabalar asiller . sanki kendisini bir yerlere tekrar kabul ettirme cabasinda . halbuki kabul etmeli sadece bir roman yazari . entellektuel anlamda ortaya bir sey koyamamis biri . yazik birazda acimak lazim tabi :D[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kime neyi kanıtlamaya çalışıyoruz biz ?

Ermenileri kullananlar zaten avrupa , zaten rusya , zaten abd biz kime neyi kanıtlıyoruz ki ? Adamların zaten iyi niyetli olmadıkları ortada . Zaten sorunun kaynağı kendileri , Yani kanıtlasan da 100binlerce kez adam yine de umursamayacak , niye umursasın ki ?[signature][hline]MaXi...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...