Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Manga çevirisi için AI

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

yıllardır bilgisayarda mangaları otomatik ocr ile tespit edip, çevirip, üstüne çeviriyi koyacak programlar arıyordum. birkaç deneme olmuştu ai öncesi ama bayağı yetersiz kalıyorlardı her bakımdan. son yıllara kadar ancak google photo translation filan aradığıma benzer birşey haline gelmişti ama o da gene ocr ve çeviri için yeterli noktaya ulaşamadı.

derken malum ai her alana girdi ve bir zaman meselesidir artık dedim, ve gerçekten de öyle oldu. tam olarak aradığımı yapan bir site olarak ichigo çıktı (browser extension'ı da var) ama en basit modellerde aylık 20 sayfa hakkı var sadece, güçlü modellerde daha çok sayfa için ücretli abonelik istiyor:

https://mangatranslator.ai/

gördüğüm en düzgün çeviriler bundan ama limit olmasın, yerel olsun diye copilot'a danışınca koharu'yu önerdi, nihayet 20 yıldır hayal ettiğim şey gerçek olmuş:

https://github.com/koharu-rs/koharu

kullanımı hayli basit ama bir rehber isteyen varsa videoda anlatılmış. benim sadece hangi modelleri kullansam noktasında ilave bilgiye ihtiyacım oldu. qwen 3.8 kullandım çeviride, hiç fena değil. resim üzeri efekt vs tanımada hala sıkıntı var ama konuşma balonları, düşünme kareleri vs içinde düz yazı varsa şak yakalıyor, en azından gayet anlaşılır ve context'i yeterli ölçüde takip eden çeviriler yapıyor. düzgün çizemediği yere filan müdahale edebiliyorsunuz uğraşmak isterseniz. usta bir fan translation noktasında henüz olmasa da asla çeviri çıkmamış, çıkmayacak mangaları tatminkar, anlaşılır ölçüde okuyabileceğim nihayet. modeller gelişip donanım da güçlendikçe daha iyiye gider artık bundan sonra.

kullandığım ayarlarda sayfa başı kabaca 1dk filan 4070tis ile ama oturup özel araştırmadım daha optimize edilebilir belki. ayrıca online ai'lara çevirtmek de mümkün yerel model yerine üyeliğiniz varsa. agent'lar da entegre edilebiliyor, videoda göstermiş ama denemedim.

hqdefault.jpg

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

OCR ve MMLU-Pro benchmarklarına bak. Online olarak, yeni çıkan Mistral Large 4 iyi olabilir. Ya da GLM 5.3 Flash.

Ben bir bakayım buna, dönerim. Benim de oldu hep okumak isteyip okuyamadığım. Bookmark attım. Hafta sonunu bulur ama.

• Tesekkurler 1
  • Yeni Oluştur...