Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Ghost in the Shell (2026)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

bump, 3. anime:

"Mamoru Oshii himself has confirmed that he’s working on a long-awaited sequel that will continue the story."

Yeni animasyon serisi de geliyormus seneye bundan ayri.

• Like 1
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

manganın çizim tarzını ilk defa birebir alıyorlar, ilginç tercih 40 yıl sonra. prod ig'den science saru'ya geçilmesi de gene ilginç. atsuko tanaka'nın olmaması da gene ciddi bir değişim olacak. bu değişimler yüzünden biraz temkinliyim ama gene de

IWwjKbr.gif

• Like 1
  • 9 ay sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

4PoYXfg.jpeg

reddit bazen gümlüyor diye yt'den de koydum, aynısı yukardakinin.

Soundtrack çok iyi ya şimdiden, manganın çizim tarzına düşkün değilim ama güveniyorum stüdyoya, 80’lerden gelmiş gibi duruyor ama olumsuz anlamda değil.

Sam tarafından düzenlendi
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

sağda solda bakıyorum da yılın en çok beklenenler listesinde bahsi bile geçmiyor, çok üzücü gits'e ilginin bu kadar düştüğü bir devre gelmiş olmak. benim içinse şimdiden yılın serisi sayılır. science saru derinden gelip yıksın sahneyi hadi inşallah. 🙏

Mesaj tarihi:

cautiously optimistic

esasında çizim tarzı ve olayların işlenişi stand alone complexlere göre orjinal mangaya çok daha yakın fakat unutmamak gerekir ki orjinal manga ecchi/hentai sınırlarını zorlardı. belki de sac'leri o kadar güzel yapan baldır bacak kısımlarının kısılması ve tonun sertleştirilmesiydi

bunca yıldan sonra "maymun aramaki"ye alışmak zor olacak

Mesaj tarihi:

evet bence de sac'lar daha iyiydi ve öyle kalmaya devam edecek. mangaya sadakat kısmından ziyade ben stüdyodan ötürü daha pozitif yaklaşıyorum.

• 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

7 temmuz, 2 ay kaldı! Crunchyroll’da değil de amazon’daymış, insanlar görmeden geçmese bari sırf o yüzden. Amazon serilerini kimse konuşmuyor genelde.

• 1 ay sonra ...

maaya sakamoto seslendirecekmiş gene, herkes öyle umuyordu zaten en hakkını verebilecek kişi. 95’teki klonu seslendirdikten sonra arise’da da genç halini seslendirmişti.

atsuko tanaka kadar ölümüne üzüldüğüm insan az, en sevdiğim seiyuu idi ve daha çok roller vardı önünde. çok erken gitti.

• Like 2
  • 3 hafta sonra ...

Amazon’da ilk bölüm eklenmiş, tam gaz başladı. Science saru hakkını vermiş bence animasyon kalitesi olarak. Soundtrack de gayet iyi.

1

Spoiler

O klasik pencereden headshot sahnesinin orijinal versiyonunda major henüz örgütte olmadığı için verilen tepki daha mantıklı aslında. Öbür adaptasyonlarda kendileri yaptırıp yapmamış gibi duruyordu.

çok hızlı geldi pacing yalnız, ilk yazıları filan durdurup okumam gerekti. Bana da direkt bağlantı lazım ya da ghostuma lol.

enteresan ikinci kısım, ben mangayı okumamıştım o yüzden herşey yeni geliyor. Karakterlerin mizahi yanları cidden 95 filminin aslında bayağı dramatik değiştirdiğini gösteriyor. SAC ve diğerleri gene nispeten daha yakınmış.

bir de tabii o kadar herşeye hakim değiller, daha kaotik olaylar filan. Bayağı eğlenceli ama SAC herhalde favorim olarak kalmaya devam eder sanırım.

maaya sakamoto uymuş bu haline, atsuko tanaka sanırım bu versiyona o kadar uymayabilirdi. Ama keşke yaşasaydı da görseydi kariyerindeki en büyük rolün bu halini de.

şimdi tekrar izledim de özellikle o batou’nun aniden kesilen braindive sahnesi çok iyiydi.

Çok beğendim, şimdi bir daha izleyeceğim. Ama sadece 10 bölümmüş maalesef. Bütün manga bitecek mi, sonraki devam mangalarını uyarlayacaklar mı bakalım.

üçüncü kere izledim, çok iyi ya. ed’i de beğendim bayağı. Sondaki çizimi de metal gear solid’in çizeri yapmış.

Bu hafta da en az 2 rewatch daha, mükemmel ya. Sahneler geçerken özlemeye başlıyorum daha. Ah shirow, arada gene yazsan çizsen adapte edilebilecek devamlar. Ama adam erotica artist olarak tamamlayacak hayatını herhalde, kabahat bulamıyorum hani ben de kariyerimin başında magnum opus ile başlasam dert etmezdim sonra yeni birşeyler yapmayı.

Spoiler

Ahah cyber orgy çok iyiydi. SAC’da bir gönderme vardı çok kısa ama burada örterek de olsa göstermişler.

yalnız çöpçüler gibi direkt işlenen kısımlar dışında da aslında mangadan temelini alıp da film ve sac’da üstüne inşa ettikleri kısımlar ara ara dikkatimi çekiyor mesela japonya’ya kaçan junta lideri gibi.

gene çok yoğun geçiyor, durdur geri sar şeklinde izliyorum. Önceki adaptasyonlarda materyali iyi kurgulamışlar cidden daha rahat anlaşılır şekilde, özellikle SAC.

Sondaki çizimler de şahane credits’ten sonraki. Geçen hafta metal gear solid’in çizeri vardı, bu hafta da sac 2045’in çizeri.

izleyen yok mu konuşacak abi, gidiyorum reddit’e yazıyorum valla. Tahmin ettiğim gibi yılın en iyi serisi açık ara net.

bu hafta da 3 kere izledim. 10 bölümü 30 bölüm yapacağım bu şekilde. 😏

• Konu başlığı Sam tarafından The Ghost in the Shell (2026) olarak değiştirildi
  • Yeni Oluştur...