Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

o zamanlarda sorulan sorularla. ai'ın verdiği cevapların doğru mu yanlış mı olduğunu ona belirtmeyi alışkanlık ettikçe muhtemelen oradan da zamanla en doğru sonuçları öğrenecektir. işte yine insanlara kalıyo.

Mesaj tarihi:

bunun başlığı yoktu ya in memoriam konusuna atmıştım taşımışlar

ana sebebi evet AI.

ikincil sebebi acayip toksik bir ortamdı. arasana kardeş bunlar 8 sene önce sorulmuştu muhabbeti genel olarak. bizim paticik'in hızlı dönemleri sdf.

ama genel kitle noob işte zart diye sormayı seviyolar. tam da AI'ın çözdüğü şey.

AI şu anda kendi kendini de besliyor bir yandan. millet umrunda değil kendi işini kolaylaştıracak diye şirketin tüm kodlarını salıyor falan. kim bilir neler soruluyor, neler anlatılıyor. bazıları hata buldu mu doğruluyor falan. artık AI'ın kurşunlardan kaçmaya ihtiyacı kalmadı.

şu yukardaki 15 yıllık zaman diliminde toplam 24 milyon soru sorulmuş stackoverflow'a. chatgpt'ye sorunca sadece ona tahmini günde 1-2 milyar soru soruluyordur diyor lol.

• Haha 1
Mesaj tarihi:

Çet gibidiye kopilota dax falan soruyorum, tabi şirket verileri dışarı çıkmasın diye de dummy tablolar yapıp onun üzerinden basitleştirip soruyorum falan. Ama en az 6 tekrar gerekiyor karmaşık bi soru varsa , kesinlikle bi yerde yanlış yapıyor sonra aaa haklısın hemen düzeltiyorum diyip 6. adımda anca bi noktaya geliyor. Ha eskiden google aramalarımın 20. 30. sayfalarında falan bişey bulmaya çalışırdım yine daha hızlı cevap alıyorum basit sorulara ama hala yeterince akıllı değiller bence. 

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

LLM'ler her zaman beklenen düzeyde çözüm sunmuyor doğru ama yerine göre çok iş görüyor. Yine de hala bazen Stackoverflow'daki eski mesajlardan çözüm buluduğum durumlar oluyor. Bu arada Reddit benzeri bir model ile veritabanını kurumsal şirket ve dil modeli geliştiricilere sattığı için şirket olarak karlılığını korumayı başarmış diye haber okumuştum geçen 🥹

• Yeni Oluştur...