ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 9, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2025 Ben de oynadım gece. Çok kompleks geldi iade ettim şimdilik. Demlensin biraz ek paketler gelsin oynarız.
Sam Mesaj tarihi: Kasım 9, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2025 ya 1390 itibariyle civarda memluk harici kimse kalmadı tehdit olabilecek, ben de gazladım ve nihayet koalisyon kurdular ama memluklar benim gibi donanma yapmadığı için artık korktu mu bilmiyorum, bütün savaş boyunca askerleriyle iskenderiye'de bekledi öylece tek ok atmadan bitirdiler. ben de diğerlerinin üstünden geçtim. cenova bile donanma yapmamıştı öyle 5-10 tane transport yapmışlar donanma niyetine. artık sailor mu yetmiyor herhalde çünkü paraları var. hatta şimdi farkettim bilinen dünyadaki açık ara en güçlü donanma bendeymiş şu an. diğerleri %50 transport filan. ben de memluklar çıkarma yapacak diye bekledim baştan, karaman da access vermedi herhalde. gelen-giden olmayınca koalisyon gg. almak istediğim adaları vermiş oldular. ai gene durduramıyor oyuncuyu ya. ilk campaign'de hard starttan böyle steamroll biraz endişelerimi tasdiklemiş oldu. proximity map'te çok zaman geçirdim ama sistemin tercih ettiği rotaları anlayıp tooltiplerle onları desteklemek lazım. hani böyle istanbul'dan yol çekeyim dümdüz gider gibi değil. önce en büyük liman kapasitesi olan yere gidiyor, ondan sonra yolu tercih ediyor. aklınızda olsun natural harbor suitability dramatik önemli, hep oralar proximity hub oluyor maritime presence abanınca. çakıl yoldan -20 -20 giderken %100 presence denizde -5 -5 gidiyor sonra liman. görünürde coğrafya olarak dolambaçlı görünen yolları tercih ediyor öyle sık sık. istanbul'dan edirne'ye düz gitmek yerine önce gelibolu'ya gidip sonra meriç üstünden kuzeye rota yapıyor. yollar çok pahalı olduğu için o analizi yapıp döşeyin. 1
Shadow Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 bende rodos şovalyelerini dağıttım demin, sonra kıbrısa yeniçeri yığdım ama donanmam olmadığı için kilikyalıları aynı anda yenemedim, memlukler aradan kaptı benim hedeflediğim yerleri uyanıklık edip, sinirlendim kapattım lol 1
Sam Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 onu bana sırbistan yaptı, atina kısmını aldı benden 1 gün önce filan savaş ilan edip. ben de savaş bitince cb üretip geri aldım üstüne onlar da teba oldu lol. şimdi de bulgarları vassal yapmaya çalıştım ama her topraklarını azalttığımda eflak'tan toprak alıp gene vassal olmamayı başardılar lol. total kapitülasyon durumunda bile 100 skor geçilmiyor gene. 1
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 İademi kabul etmedi Steam 4 saat oynadim diye. Saat sınırı olduğunu bilmiyordum ben. Neyse ara ara girer oynarım.
Shadow Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 Neyse ki bu oyun var, Medieval: TotalWar-3 açlığımızı fazlasıyla doyuruyor valla, yoksa 20 senedir bekliyoruz onu.
Grego Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 açtım oyunu. ben bir süre ona baktım, o bir süre bana baktı. bafra`da sünni liderle bu kadar pontusun başında kalmak kolay bir şey değil galiba. çok mekanik var, başım ağrıdı hangisine bakacağım diye. şimdilik mesafeliyiz. 1 1
Sam Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 (düzenlendi) ben ilk unpause yapmadan önce hilafsız 3 saate yakın herşeyi kurcaladım ki sistemlerin çoğunu bildiğim halde. buna rağmen hala oynadıkça öğreniyorum. mesela en son "control'ü düzeltsem de neden gelir düşük" diye bakınırken market access'a denk geldim ki rgo ve binaların üretimini direkt etkiliyor. control bunun ne kadarını değerlendirebildiğinizi belirliyor yani market access yoksa diğer yatırımların esprisi oluşamıyor. market access proximity gibi maritime presence ile artmıyor yalnız, sadece yollar arttırıyor. ama denizler yolsuz karaya göre daha düşük başlıyor. anladığım kadarıyla kesin çözüm yeni market kurmak zamanla optimal yerlerde. fragmente olması karı düşürüyordur sanıyordum ama zaten işlenemeyen malzemenin getirisi yok bir yandan. ai market kurmaya başlayınca anladım. en başta oyunun önünüze getirdiği agenda'yı okuyun bilmeden girdiyseniz sistemleri. ülkenizin anlık durumuna göre hazırladığı bir bilgilendirme listesi var adeta canlı advisor gibi. paradox ilk defa öyle birşey yapmış, iyi de olmuş. Kasım 10, 2025 Sam tarafından düzenlendi
Sam Mesaj tarihi: Kasım 12, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2025 Bunu eu için söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama ck3 ve vic3 kendi savaş sistemlerini aptallaştırdığından ötürü eu5 savaşları hoi4’ten sonra kataloglarındaki en iyi savaş sistemi olmuş. Nereden nereye hey gidi. esir alma bile var ya, serbest bırakma idam etme fidye isteme filan. Kanat sistemleri, rezervlerden adam gelme, frontage, levy, manpower filan hepsi olması gerektiği gibi. Bir tek kuşatma sistemi hala köhne, keşke ona da el atsalardı bu thac0 tarzı sisteme. Balance düğmesi muazzam önemli, onu devamlı kullanın her orduyu ilk çıkardığınızda ve muharebelerden sonra. Yoksa dengesiz giriyor çarpışmaya. Otomatik yapan bir ayar var mı göremedim henüz, olsa keşke. bir de great power’ların intervene in war, enforce peace olayı muazzam iyi, vic3’te esas olması gerekendi. Çevrede huzuru/dengeyi bozan savaşları tak tak durduruyorum trump gibi, nerede nobelim hani? 2
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 12, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2025 adam granada ile very hard oynuyor. valla helal olsun. https://www.twitch.tv/florryworry bir de şu nedir ya? 1
Öne çıkan mesajlar