Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İmmünoterapi - sgk için dava

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Selamlar

Annem akciğer zarı kanseri hastası. 4 yıl önce teşhis kondu, ameliyat oldu, kemoterapi ve akıllı ilaç aldı. Şu an durumu iyi ve stabil. Son çekilen pet'e göre de doktor stabil kalması için İmmünoterapi vermiş. Bunu da devlet karşılamıyormuş ancak sgk dava yolu ile bir şekilde ilaç karşılanıyormuş. 

bunun hakkında bilgisi olan var mıdır? Bu konuyla ilgili olarak dava açabilecek avukat ve masrafları da çok değişken oluyormuş sanırım. Buradan çıkar mı bir avukat 🙂

teşekkürler 

Mesaj tarihi:

öncelikle size yazılan reçete ile sgk'ya ödeme için başvuru yapacaksınız, onlar size ret cevabı verecek. o cevabı alıp eğer annen işçi emeklisiyse iş mahkemesine, memur emeklisiyse idare mahkemesine yürütmenin durdurulması istemli dava açacaksın. yüzde 99 kabul çıkıyor. 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

çok geçmiş olsun konu ile ilgileniyorum ben açıtğım davalarda tedbir kararları da aldık ilaç bedelinin ödenmesine ilişkin ancak ilaç yazılan kişinin memur ya da işçi olmasına göre yani emekli sandığına tabi olması ile SSK ya tabi olması arasında tedbir kararlarına ilişkin farklar olabiliyor. özelden numaramı yazacağım isterseniz bana ulaşabilirsiniz. çok geçmiş olsun tekrardan. 

GokTuRK tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

çok teşekkürler

bürokratik mevzulardan dolayı devlet karşılayamıyor ya zaten bu aklı da doktorlar veriyor dava açın vs diye ilaçlar da pahalı bu arada tek kürü 150 bin falan 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

karşılanıyordu aslında da Yargıtay 2-3 ay önce görüş değiştirdi tedbir kararlarında sıkıntı çıkıyor bazı mahkemeler veriyor bazı mahkemeler vermiyor tedbir kararını. tedbir verince SGK karşılıyordu. Önceden tüm dosyalarımda aldım ben tedbir kararı ama son zamanlarda Yargıtay'ın son kararı sebebiyle mahkemeler tedbir taleplerini ret etmeye başladı. İdare mahkemeleri hala veriyor ama daha yeni geçen hafta aldım. ö yüzden SSK lı çalışan mı yoksa memur mu olduğu çok önemli. Memursa alma ihtimali çok daha yüksek idare mahkemesinde açılacağı için, ama SSK lı çalışansa Yargıtay ın kararı sebebiyle adli yargı da tedbir talebi kabul edilmeyebilir. 

GokTuRK tarafından düzenlendi
  • Like 1
Mesaj tarihi:

karsilaniyordu aslinda biraz dogru degil. 2017'de keytruda 2 haftada 2 flakon kullanilacak sekilde, tek flakon 30k tl idi. devlet karsilamiyordu diye hatirliyorum. adini tek hatirladigim bu. a ile baslayan bir ilac daha kullanmisti babam ama inanin hicbir seyi hatirlamak da istemiyorum o doneme iliskin.

zaten dusunduklerimi yazsam aninda alirlar sdfsdf.

• Yeni Oluştur...