Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Süper Lig - Galatasaray vs Fenerbahçe (24/02/2025)

Sonuç ne olur?  

26 oy

1. 1. Sonuç ne olur?

• Gollü beraberlik
      6
    • Golsüz beraberlik
      6
    • Galatasaray rahat kazanır
      2
    • Fenerbahçe rahat kazanır
      8
    • Ucu ucuna GS kazanır
      2
    • Ucu ucuna Fener kazanır
      2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yusema, 26.02.2025 11:22 tarihinde dedi ki:

Okan her zamanki oyununu oynatmadı. defansı/orta sahayı sağlam tuttu. Defans yaptı evet. böyle oynamakta da haklı birşey diyemem. 

Ortasahayı sağlam tuttu, zaten mecburdu, ama özellikle defansif bir futbol oynatmadı aslında. Lemina'nın insan üstü performansı olmasa pek defans yapamadığımız da ortaya çıkardı. Lemina sayesinde başarılı gözüktük.

Mesaj tarihi:

@Sotto oh my sweet summer child

hırsızlık yapan arkadaşına "aç çantanı göster abi sen birşey çalmadın ki" der gibisin.

geyik bir yana öneri hala yanlış ve anlamsız. yabancı hakem daha ahlaklı değil. sisteme 20 yabancı hakem tanımlayın bunların içinden düzenli olarak 8 tanesini maçlara atayın ve ödeme yapın. Bu 8'ini nasıl seçtiğiniz kayrılmayı belirler. bir takıma karşı yapılan hatalar her zaman cezalandırılıyor, başka takıma karşı yapılan hatalar ödüllendiriliyorsa talimat, rüşvet vs vermenize başka plan yapmanıza gerek kalmaz. su akar yolunu bulur zaten. 

Temudan 1000tane kamera sipariş etsinler, hakemin maç puanlamasını maç sırasındaki gözlemci ile değil, kameradan izleyerek heyet tarafından ve halka açık şekilde önceden kuralları belli şekilde yapsınlar. maçlara da puan sıralaması ile atasınlar.

ya da hiçbişey yapmasınlar 10 seneye ai gelip yapacak zaten hepsini.

Mesaj tarihi:

@Raze Neyi kastettigini tam acikla da bilelim oyle yarim agizli degil. Sen inatla bir tarafi hirsiz diye sucluyorsun aklin sira, sonra kendi kendine bunun dogru olduguna inanip, dogrulugunu savunuyorsun. Algi denilen sey bu oluyor zaten. 

gunluk hayatta dikkat edersen bu dinin temel olgusuyla aynidir ve kendi icerisinde circular logic icerir. Kendini dogrulattigin sey zaten kaynagin kendisi.

o yuzden zaten ortaya attiginiz her arguman eninde sonunda yerini baska birseye birakiyor ama gercek olan su ki 6 mac yapmissin rakibinle son uc yilda; 9 gol yemissin 2 gol atmissin, bunlarin biri kornerden karambol olmus digeri de kayirma penaltisi olmus. Puan farki 6, iki kaybettigin ve hakem kararlarinin nispeten senin lehine oldugu derbi maclarindan olusmus. 

Mesaj tarihi:

son maç hariç gs deplasmanındaki 4 maçın 3 tanesinde kırmızı gördük, nasıl nispeten fenerin lehine kararlar çıkıyor? lehine söylenebilecek en büyük hata ilk yarıdaki penaltı ki o da ligte her takıma verilen tipte uyduruk penaltı. aynı penaltı her takımın lehine aleyhine çalınıyor. hadi onu da geçtim zaten puana etkisi olabilecek bir hata da değil.

Mesaj tarihi:

birebir maçlara bakmak ne kadar doğru? 3 maç yenince bu çıktı şimdi.

o zaman bende derim ki koç öncesi 20 yılda doğru dürüst galibiyetin yok bana karşı ama şampiyonluk sayın benim çok önümde o nasıl oluyor?

Mesaj tarihi:

Son iki maci bjk ve gs maclarini kastettim orda. Yani puan farki 6, anadoludan olusmadi bu fark, derbileri yenilmesen su an fener avantajliydi. Tr de artik buyuk mac onem katsayisi eskisinden fazla.

hala bitmis birsey yok bu arada gs su an hucum edemiyor da mactan istedigini aldigi icin ses edilmedi pek. 

Mesaj tarihi:
Rewendor, 26.02.2025 16:32 tarihinde dedi ki:

Ortasahayı sağlam tuttu, zaten mecburdu, ama özellikle defansif bir futbol oynatmadı aslında. Lemina'nın insan üstü performansı olmasa pek defans yapamadığımız da ortaya çıkardı. Lemina sayesinde başarılı gözüktük.

zaten daha defansif oynayabilmek için lemina torreira gibi 2 tane 6 numarayla oynadı.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
yusema, 26.02.2025 10:10 tarihinde dedi ki:

birebir maçlara bakmak ne kadar doğru? 3 maç yenince bu çıktı şimdi.

o zaman bende derim ki koç öncesi 20 yılda doğru dürüst galibiyetin yok bana karşı ama şampiyonluk sayın benim çok önümde o nasıl oluyor?

Ya o tam oyle degil mesela. 20 sene Kadikoyde kazanamazken, gs icerde cogunlukla kazanip veya berabere kaliyordu. Bir tek istisna 2006 yili. 2008 yilinda Nonda nin golunu hatirliyoruz o maci kaybetmesen sampiyon fenerdi. Drogbali Sneijderli sezonlarda gs iceride kazandi, playoff senesi iceride kazandi disarida berabere kaldi. 2000 lerin basi veya 90 sonlarina gidersen 0 veya 1 puan aldigi sezon yok sanirim ya icerde kazandi disarda kaybetti ya da berabere bitti maclar.

tarihin hemen hemen hic bir bolumunde fenerbahcenin 6 maclik periotta gs den 9 gol yedigi, 2 gol attigi seri yoktur sanirim. Bunlarin icerisinde akan oyundan golu yok. Varsa cikar. En son Ismail kartalli fener icerde gule oynaya yenmisti gs 13. bitirdi zaten. 

onun disinda buyuk maclarin agirlik katsayisinin eskisi gibi olmadigini defalarca konustuk, bu yeni bir gerceklik. 102 vs 99 olma sebebi.

gider gs takilir hala ortada biten birsey yok. Ama olasilik acisindan senin surdan galibiyeti zorlaman gerekiyordu, fazla temkinli ciktin. Hep rakip hata yaparsa diye oynanan spor musabakalarinda uzun vadede kazanan olmak zor. 

Sotto tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

galatasarayın kötü formuyla birlikte fikstürü çok zor 5-6 hafta sonra puanlar eşitlenir, sondan bi önceki maç göztepe-gs, o maçta gs puan kaybederse 40 yapar ve fenerbahçe şampiyon

Gayet mumkun. Sadece kastettigim hep rakip hata yaparsa kafasiyla mucadele edilmez sporda; tennis te winner alamazsan seti belki alirsin ama maci zor kazanirsin. 

fb formdayken gs dususteyken ustune gidemiyorsan eski buyuk hoca degilsin artik kabul edelim. Fener cok daha iyi durumda su an form olarak. Neyse seni ne ilgilendirir diyebilirsin dogru.

Sotto tarafından düzenlendi
yusema, 26.02.2025 18:11 tarihinde dedi ki:

zaten daha defansif oynayabilmek için lemina torreira gibi 2 tane 6 numarayla oynadı.

Lemina aslında daha çok 8 numara oynayan bir oyuncu, geçen geldiğinde de öyleydi. Bu maçta da 8 numara oynadı, ama takımın geri kalanı bu kadar dökülünce her alanda defansif müdahale yapmak zorunda kaldı, ileri katkısı geri planda oldu. Amaç defansif oynamak değil onu 8 oynatıp Sara'yı 10'a kaydırmaktı, eski dizilişin aynısı ama futbolcular farklı yani. Çünkü Mertens'in kondisyon artık kaldırmıyor, üst üste bu kadar maç da tüketti adamı. Ama 10 numarada Sara oynayamadı kayboldu. 

8 numara derken yanlış anlaşılmasın, b2b oynayan çift yönlü Gerard gibi değil ama geriden derinden oyun kuran, atak yönlendiren, pas trafiği yaratan bir adam aynı zamanda.

Rewendor tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
Rewendor, 26.02.2025 18:23 tarihinde dedi ki:

Lemina aslında daha çok 8 numara oynayan bir oyuncu, geçen geldiğinde de öyleydi. Bu maçta da 8 numara oynadı, ama takımın geri kalanı bu kadar dökülünce her alanda defansif müdahale yapmak zorunda kaldı, ileri katkısı geri planda oldu. Amaç defansif oynamak değil onu 8 oynatıp Sara'yı 10'a kaydırmaktı, eski dizilişin aynısı ama futbolcular farklı yani. Çünkü Mertens'in kondisyon artık kaldırmıyor, üst üste bu kadar maç da tüketti adamı. Ama 10 numarada Sara oynayamadı kayboldu. 

8 numara derken yanlış anlaşılmasın, b2b oynayan çift yönlü Gerard gibi değil ama geriden derinden oyun kuran, atak yönlendiren, pas trafiği yaratan bir adam aynı zamanda.

önceki geldiğinde nzonzi 6 , lemina 8 oynuyordu evet. ama wolves son doneminde daha çok 6 oynadı.

derbi de 6da lemina , önünde torreira oynadı diye hatırlıyorum.

hatta demin tekrar ortalama pozisyonlara baktım, dediğim gibi defans 2lisinden sonraki ilk kişi lemina.

fm tabiriyle deep-lying playmaker gibi 🙂

Mesaj tarihi:

Derinden oyun kuran tabirim de zaten deep laying playmaker işte 🙂 Onlara ön libero demiyorum ben, öyle kabul ediliyorlar mı emin değilim ama benim gözümde ön liberonun şartı 6 numaranın gereği fizik mücadelesi güçlü, prese ve basmaya yatkın, pas arası yapan, oyun kurmaya değil de rakibe oyun (ileride) kurdurtmamaya yönelik oyuncular.

Mesaj tarihi:

liberoların önündeki ilk kişiydi işte. ön libero oluyor o da. ön liberonunda dediğin gibi farklı rolleri var tabiki. nerden girdik bu konuya. :d

yani demek istediğim ekstra önlem olarak hücumdan (mertens) birini eksiltip , defansif anlamda önlem alınmış. sonuçta bu sene tottenham'a , geçen sene bayern'e bile 3 orta sahayla çıkmamış bir adam okan.

Mesaj tarihi:

Ön libero stoperin önünde ya, ön liberonun arkasındaki kişi stoper 🙂

Libero işte eski futbol anlayışında stoperlerin arkasını toplayan hızlı adam (FM'de sweeper diye geçerdi), ön libero da orta sahanın arkasını toplayan adam. Ha şimdi DLP falan var da onları görev itibariyle orta saha olarak görüyorum temel görev mantığıyla ben.

Ha, çok mu önemli dersen değil. Anladık birbirimizi işte. 

Okan'ın Mertens'i koymama sebebi defans oynamak değil adamın tükenik olması ama. Yoksa Sara'yı da ileri Mertens'in yerine çekti işte (ama orada yapamadı Sara, fazla statik bir adam o iş için, bi Alex etkisi de veremedi). Yani oyuncu oyuncu bakarsan daha hücumcu çıkarıp daha defansif koydu evet ama totalde pozisyonlarda yaptığı kaydırma sebebiyle dizilişi daha defansif hale getirmedi.

Rewendor, 27.02.2025 13:42 tarihinde dedi ki:

Ön libero stoperin önünde ya, ön liberonun arkasındaki kişi stoper 🙂

Libero işte eski futbol anlayışında stoperlerin arkasını toplayan hızlı adam (FM'de sweeper diye geçerdi), ön libero da orta sahanın arkasını toplayan adam. Ha şimdi DLP falan var da onları görev itibariyle orta saha olarak görüyorum temel görev mantığıyla ben.

tamam işte stoper'in önünde bu maç torreira yerine lemina oynadı.

E7xMH4W.png

şurda 99 numara lemina 😄

diziliş anlamında evet 2 takımda dizilişi değiştirmedi. hatta ben mourinho'nun fred-szymanski-tadic orta sahasında szymanski yerine amrabat'ı da koyar diyordum onu yapmamış.

oyun içerisinde ise , normal oyunlarına göre fener daha az risk aldı , gs hiç risk almadı bence. zaten topa sahip olma hariç tüm istatistiklere de yansımış bu durum. (rakip ceza sahasında buluşma , şut , korner , xG vs vs)

sonuçta yenmesi gereken takım fenerdi daha fazla risk almayarak şampiyonluk şansını iyice zora soktu. artık kalan 12 haftada mucize bekleyecek.

yusema tarafından düzenlendi
  • Yeni Oluştur...