Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ortak danaya girer gibi? DanaAI?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

komunuteler var mi?  is planlari AI modellerini kullanmakla ilgili olup, bunlari daha ucuza kullanmaya yonelik insanlari bir araya getiren yerleri nerden bulabiliriz?

image generation hayvan gibi ram vs istiyor. tek basima almaya kalksam 30 yil vade lazim. (ya da en temizi bu mu?)

evdeki bilgisayarlarla yapmak imkansiz, bunun donanimini ortak satin alip, diger kisilerinde faydalanabilecegi bir altyapi olusturulabiliyor mu?

dusundugum model:

- 10 (veya her ne kadar ise) ortak LLM konusunda anlasiyorlar, cunku hepsinin is modelleri benzer

- makineyi aliyoruz ya da kiraliyoruz, biri evde mi host ediyor ya da cloud da mi duruyor bilmiyorum

- real-time degil ama (deepsekmiyiz lan biz), insanlarin genellikle background processing olarak kullanacaklari "birseyler" generate edecekleri bir API aciyoruz.

biraz da iptv modeline benziyor galiba

arkadaslara soylesem hede hodo yapacaklar, discorddan fln mi bulucaz? uzaktan izliyoz guzelim gicir gicir modelleri 😞 

Mesaj tarihi:

aslında torrent/bitcoin gibi bişey olabilir sanki. senin gönderdiğin istek ortak ağda işlenecek sana geri dönecek bitince. bu ortak ağa ne kadar katkı sağlarsan da o kadar işletme hakkı kazanacaksın falan.

https://forum.paticik.com/topic/8997281-kagi-arama-ve-ai
bi de şu konu açıldı işte orda  da birden çok var sanırım. eskiden hosting hesaplarını tek yerde toplayan subscriptionlar olurdu (rapidshare, hitfile vs). sen oraya aylık verir hepsini günlük limitleriyle kullanabilirdin. ona benzer şeyler de olur.

Mesaj tarihi:
GERGE, 05.02.2025 10:34 tarihinde dedi ki:

Ucuza sınırsız AI kullanımı veren bir sürü yer var, onlardan birini kullansan?

Ucuza ve sinirsiz? 👁️👁️👁️

Ozellikle image isleme ve uretme konusunda varsa bir yerler talibim. Tabi ki API dan bahsediyoruz dimi?

bunun disinda sahip oldugumuz image'ler ile egitebilecegimiz bir sey olsa cok daha guzel olur.

Diyelim 10 kisiden birileri hayvanlar uzerine digerleri, ucak resimleri ustune business modelleri var, hepsi bu ortak LLM i besleyip sonra icinden kendine yarayacaklari cekecekler.

maxresdefault.jpg

Mesaj tarihi:
razzRaziel, 05.02.2025 10:34 tarihinde dedi ki:

aslında torrent/bitcoin gibi bişey olabilir sanki. senin gönderdiğin istek ortak ağda işlenecek sana geri dönecek bitince. bu ortak ağa ne kadar katkı sağlarsan da o kadar işletme hakkı kazanacaksın falan.

bu kesinlikle daha mantikli, ama benim fakir macbook air 13inc anca bir atin yarisini isler, ben bittim diyip sonraki node'a paslar 😄 

diger konuya bi bakim.

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
razzRaziel, 05.02.2025 19:34 tarihinde dedi ki:

Bu var zaten: https://aihorde.net/

Hatta şimdi merak edip Mistral Small 2501 host ettim, puanlar akmaya başladı. GPU son hız insanlara çalışıyor şu anda.

Kagi ise tam dediğim ucuza ve sınırsız. API yok ama. API de olsun diyorsan onlar Sonnet gibi Opus gibi, GPT 4o gibi, Deepseek R1 gibi üst kalite modelleri vermiyorlar, açık kaynak modellere odaklılar. Aralarında şu var bunların en bilinen: https://featherless.ai/

• Like 1
  • Tesekkurler 1
  • Yeni Oluştur...