Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kagi - Arama ve AI

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Not: Şu anda LLM kullanımı sınırsız, ama Discord'larına girdiğimde çok maliyetli olduğundan ayar çekilebileceğini ama çekmek istemediklerini okudum. Haberiniz olsun. Sınır gelse de kullanırım ben ama bunu.

Kagi kullanmaya başladım. Epey bir gidip geliyordum aramaya para mı verilir diye ama Google giderek daha kötü oluyor, AI (Kagi'deki gibi değil, tamamen scam odaklı AI), SEO ile öne geçen saçma siteler, yanlış bilgiler doldu. DuckDuckGo Bing tabanlı oldu. Bing zaten işe yaramıyor. Brave Search çıktı ama aradığımı direk bulamıyorum bile orada.

Kagi AI Assistant da ekleyince bir aylığına deneme amacıyla geçmemek için bir gerekçe bulamadım.

https://kagi.com/

Arama motoru işte. Bir haftadır kullanıyorum. Çok başarılı. Google'a da baksam dediğim tüm anlarda Google'ın daha kötü sonuçlar verdiğini gördüm. Ama asıl olay bu değil, üst paketini alınca (ayda ₺1000 filan, $30 vergi ile, iki-üç günlük yemek parası) aşağıdaki AI modellerine sınırsız erişim veriyor, böyle tavladı beni de:

ouk6g1.png

Burada detaylar var: https://help.kagi.com/kagi/ai/assistant.html

Kendi asistanlarınızı da yapabiliyorsunuz, ama 5000 karakter sınırı var system prompt için.

Ek olarak tüm modellerde internet erişimi var, açık kapayabiliyorsun. Internet sitesi verip anlattırabiliyorsun, araştırma yaptırtabiliyorsun, arama yaptırtabiliyorsun. Şimdiye kadar gördüm en iyi AI deneyimi oldu bu, özellikle search de iyi olduğundan. Özellikle zaten her ay $20 filan Anthropic için harcadığımı düşünürsem kardayım ben.

Her şekilde işimi kolaylaştırdı benim. Sadece mevzuat ve içtihat sitelerini kapsayan aramalar, analizler ve konuşmalar yapıyorum o3-mini ve R1 ile, referans da verdiğinden dediği her şeye bazen 3-4 saat işimi kısalttığı oluyor.

Kagi'de ek özellikler de var, bunları da katınca epey hakkını veriyor servis aslında:

• Çevirmeni var, LLM kullanıyor. Epey başarılı. LLM kullanarak komple internet sitesi de çeviriyor ama, o süper. Guardian'dan rastgele bir haber çevirttim:

s6mjv3.jpeg

• FastGPT var. Assistant paketini alınca buna gerek yok ama. İnternette arama yapıyor işte, ama sohbete girmiyor.
  • Aramada lens diye bir şeyi var. Aradığın şeyi kısıtlayabiliyorsun. Sadece blog arama, reddit arama, akademik arama vb. işte. Kendi lenslerini yapabiliyorsun.
  • Universal Summarizer var, web sitesi özetliyor.
  • Personalized Results şeyini epey sevdim. İstediğin domainlerin sonuçlardaki ağırlığını arttırıp azaltabiliyorsun. Sabah'ın sitesini gömmek gibi.

LLM olmayan (FastGPT, Universal Summarizer filan var ama) paketi $10. Sırf arama için bile değer geldi bana. Ama LLM'leri katınca tam olmuş.

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Onu yapıyorum zaten, ama genel arama olarak Google'dan daha başarılı, bir tüm o modeller için ücretsiz kullanım epey iyi yani. Her ay Anthropic'e verdiğim paraya denk ücreti, aynı işi veriyor. Diğer özellikleri ile değdi.

LibreChat'in aramasını kullanıyordum ben kendim, Perplexica yükleyeyim bir de.

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Eve gidince bakarım, doğrudan docker imajı çalışmadı ama sanırım, ötesini kurcalamadım. İzlemeye aldım, bir güncelleme sonrası bakarım dedim.

• Yeni Oluştur...