MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 Üstteki sözü tam olarak birinci oyun için söyledim. İkinci oyuna bakmadım bile bu yüzden.
AmoRPHouS Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2025 Geçenlerde nasıl Amazon yeni girdiği gaming işinden elini ayağını çekip AI olaylarına odaklanacağını açıkladı. Yakındır Microsoft da bu gereksiz ağırlıklardan kurtulup, hatta biraz elini büyütüp tüm Xboxdan bile kurtulup AI odaklanabilir. Obsidian falan bu son oyunlarla atılacak ağırlıklar listesinde ilk sıralara yükseldi.
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 11, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 11, 2025 avowed'ın uzayda geçeni. çok başındayım çerezlik güzel oyun şimdilik. benim gibi çöp toplamayı sevenler için ideal. ui sistemi baya iyi. hiç bu kadar rahat ui kullanmamıştım. ders alsın diğer firmalar.
Namessar Mesaj tarihi: Kasım 17, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2025 (düzenlendi) oyun bir fnv wannabe. orasi belli. fnv nin yanina 100 isik yili yaklasamamis, o da belli ilk oyunu sevmis birisi olarak (kendini oynatiyordu. AA oyundan fazlasini beklememistim zaten) bunda tasarimi biraz daha yavan buldum. henuz ilk area yi (Paradise Island) yeni bitirdim, totaliter rejimin gorsel, tasarimsal ve questsel cok ekmegi yenebilecekken baya tren kacmis. avowed dan iyidir. ilk oyundan da bazi konularda ustun. open world kavrami cok cok bayildigim bir sey olmasa da(pati deki offline mmo cakmasi dragon age inquisition faciasina alkis tutmus arkadaslar bana kizmasin simdi), outerworlds 2 de o konuda bir sikinti var. acik alanda koridorda gibi hissediyorum. sonraki zone larda durum boyle devam edecek mi bilemiyorum ama oyunun boslugu, contentin zone a zengin yedirilememesi bana ciddi ciddi fo3 u hatirlatti. sanki benzer sikintilardan muzdaripler gibi. Ama fallout 4 questlerine (bir iki guzel tasarlanmis questline i tenzih ederim) "muhteseeeeeem", "bayildiiiiiik" falan yazip sonra burada sayfa sayfa bethesda basin bulteni tadinda takilan arkadaslar bu oyunu oynarken "bunlar ne bicim quest?" "hic sevmedik" falan diyince gulesim geliyor. Obsidian in copu bile gene iyi kotu oynaniyor. Kasım 17, 2025 Namessar tarafından düzenlendi
axedice Mesaj tarihi: Kasım 17, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2025 Namessar, 17.11.2025 13:14 tarihinde dedi ki: acik alanda koridorda gibi hissediyorum. Çünkü sözde açık alanlar aslında koridor şeklinde tasarlanmış, her yer vadi her taraf dağ hiç bi şekilde yazılmış yolun dışına çıkamıyorsun kestirme yok bişey yok, iki nokta arasında dümdüz gitmek mümkün değil. Hatta KCD'nin patronu Vavra'ya göre bu tamamen UE5 yüzünden, motor baya yetersizmiş gerçek anlamda bi open world oyun yapmaya. Fantazi parkur simülatörü awovedda bile aynısı vardı, hatta en azından onda yüzmek mümkündü burada onu bile kapatmışlar. Oyuncuyu içine çeken daha derin questler, kaliteli bir yazın, hikayenin nüanslarını ön plana çıkartan NPClerle falan güzel bi atmosfer yakalansa tüm bu teknik eksiklikleri yine çok daha kolay görmezden gelebilirsin, ama hem teknik hem de sanat anlamında çok vasat bi oyun.
Namessar Mesaj tarihi: Kasım 17, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2025 mass effect serisi de koridor oyunu idi. nedense onlarda bu kadar canimi sikmamisti bu is. baska bir sebebi de olmali.
axedice Mesaj tarihi: Kasım 17, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2025 Mass Effectte open world gibi görünen bi harita yoktu, öyle bir ilüzyon yaratmaya da çalışmıyordu. Bam bam düz shooter oyunuydu biraz rpg sosu olan, haliyle o beklenti içine girmemiştik. Burada mapi açıp free roaming var sanıyorsun dağlar falan da çok belli değil başta, ama dur a noktasından b noktasına gideyim 500m var öbür questi de yapayım diyip karşına yapay engeller çıkınca bozuyor atmosferi.
AmoRPHouS Mesaj tarihi: Kasım 17, 2025 Mesaj tarihi: Kasım 17, 2025 (düzenlendi) Avowed bundan 10 kat daha open world idi. Bunun ki tamamen boş, o yüzden demiştim bir kaç mesaj önce bu oyun open world yapmasalar da olurmuş, bu open world diye yedirilen yerleri 5 e , 10 a bölseler valla performans da artardı. Avowed da o open worldün bir anlamı vardı en azından, olur olmaz bir yere girip secret, unique item falan bişiler buluyordun. Bunda tamamen bomboş, varsa birşeyler tamamen çer çöp. axedice, 17.11.2025 13:40 tarihinde dedi ki: Çünkü sözde açık alanlar aslında koridor şeklinde tasarlanmış, her yer vadi her taraf dağ hiç bi şekilde yazılmış yolun dışına çıkamıyorsun kestirme yok bişey yok, iki nokta arasında dümdüz gitmek mümkün değil. Hatta KCD'nin patronu Vavra'ya göre bu tamamen UE5 yüzünden, motor baya yetersizmiş gerçek anlamda bi open world oyun yapmaya. Bence bu UE5 yüzünden değil obsidianin seçimi oyunu uzatmak için. Yakın tarihli örnek olarak aklıma Borderlands 4 geliyor, ondaki map Outer Worlds 2 ve Avowed a göre devasa sayılır. O da UE5. Tabiki performans falan filan yüzünden ya da bazı engine özelliklerinden kısıtladığı oluyordur da bu koridorumsu şekilde open worldu tasarlamış olmak bence obisidianın bok yemesi outer worlds 2 özelinde. Şu mapler dolu dolu olsa koridor gibiymiş, falan filan umrumuzda olmazdı bence. Borderlands de devasa open world vardı da ne oldu ki, ayar oldum exploration ödüllendiren pek birşey yoktu aynı Outer Worlds 2 gibi. Borderlands 4 ü de open world yapmamalılardı bence, eski sistem daha iyi, daha doluydu. Kasım 17, 2025 AmoRPHouS tarafından düzenlendi
Öne çıkan mesajlar