Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerikalıların milliyetçilik ve Türkiyedeki milliyetçilik

chicagolu

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar, beyzbol macındayken bile şapkaları çıkartıp kalbine götüren Amerikalılar milli marşlarını gururla söyledikten sonra sahanın ortasına gelen vietnam gazisini hepimiz alkışladıktan sonra maç başlar.Bayrağa duyulan saygı, ulusal kimliğin bir parçası olarak kabul ediliyor. Japonu black yellow hepsi o dalganan bayrağa bakarak gururla şapkasını kalbinin üstünde tutar. Bu dediğim olay NYC gibi bir şehirde bile doğal olarak yapılır.

Amerika Birleşik Devletleri'nin bağımsızlığını ilan ettiği 1776 yılında, Beyaz Anglo-Sakson nüfusunun ülke nüfusunun büyük bir kısmını oluşturduğu tahmin ediliyor. O dönemde, Amerikanın toplam nüfusunun yaklaşık %80 civarı,

(the pledge of allegiance) okuyan alttaki çocuklar ise belki o bağımsızlık savaşına ataları bile katılmamıştır ama marşı gayet gururla söylüyorlar. Baseball maçındaki oldugu gibi.

163768-050-5F3CAD17.jpg

Asıl mesele ise bağımsızlığı savaşarak alan kişilerin İngiliz ve Alman kökenli insanlar olması. Yani durum bizdeki kurtuluş savaşında veya Çanakkale savaşındaki ölen insanların torunları olduğumuz için ülkemize aidiyet besleyebiliyorsak, bu white arkadaşlar ise (tabi african americanları ekleyebiliriz) o ülkeyi şuan kurucu unsur görerek aidiyet beslmeleri bence çok normal. Ancak Türkiyedeki bazı grupların "ben x im x istiyorum ben y yim y istiyorum" gibi ayrıştırıcı ifadelerle aidiyetlerini vurgulaması, toplumsal birliğin sağlanması açısından zorluklar yaratmakta. Bu durum, farklı kültürel geçmişlere sahip bireylerin bir arada yaşama isteği ile ayrışma isteği arasında bir denge kurma gerekliliğini ortaya koymaktadır. Dolayısıyla, her iki toplumda da aidiyet duygusunun nasıl şekillendiği ve ifade edildiği, ulusal kimliğin gelişimi açısından önemli bir tartışma konusu.

The_Great_Rapprochement.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...