chicagolu Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Evet arkadaşlar, beyzbol macındayken bile şapkaları çıkartıp kalbine götüren Amerikalılar milli marşlarını gururla söyledikten sonra sahanın ortasına gelen vietnam gazisini hepimiz alkışladıktan sonra maç başlar.Bayrağa duyulan saygı, ulusal kimliğin bir parçası olarak kabul ediliyor. Japonu black yellow hepsi o dalganan bayrağa bakarak gururla şapkasını kalbinin üstünde tutar. Bu dediğim olay NYC gibi bir şehirde bile doğal olarak yapılır. Amerika Birleşik Devletleri'nin bağımsızlığını ilan ettiği 1776 yılında, Beyaz Anglo-Sakson nüfusunun ülke nüfusunun büyük bir kısmını oluşturduğu tahmin ediliyor. O dönemde, Amerikanın toplam nüfusunun yaklaşık %80 civarı, (the pledge of allegiance) okuyan alttaki çocuklar ise belki o bağımsızlık savaşına ataları bile katılmamıştır ama marşı gayet gururla söylüyorlar. Baseball maçındaki oldugu gibi. Asıl mesele ise bağımsızlığı savaşarak alan kişilerin İngiliz ve Alman kökenli insanlar olması. Yani durum bizdeki kurtuluş savaşında veya Çanakkale savaşındaki ölen insanların torunları olduğumuz için ülkemize aidiyet besleyebiliyorsak, bu white arkadaşlar ise (tabi african americanları ekleyebiliriz) o ülkeyi şuan kurucu unsur görerek aidiyet beslmeleri bence çok normal. Ancak Türkiyedeki bazı grupların "ben x im x istiyorum ben y yim y istiyorum" gibi ayrıştırıcı ifadelerle aidiyetlerini vurgulaması, toplumsal birliğin sağlanması açısından zorluklar yaratmakta. Bu durum, farklı kültürel geçmişlere sahip bireylerin bir arada yaşama isteği ile ayrışma isteği arasında bir denge kurma gerekliliğini ortaya koymaktadır. Dolayısıyla, her iki toplumda da aidiyet duygusunun nasıl şekillendiği ve ifade edildiği, ulusal kimliğin gelişimi açısından önemli bir tartışma konusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 bu anelizini ulusal kimliğin gelişimi konulu konferanslarda dile getirmeni isterim, bu önemli tartışma konusunda büyük katkın olur sdfds 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Chicaoglu eski forum trollerinden değil miydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Amerikalıların milliyetçilik - Türkiyedeki milliyetçilik Amerikalılar - Türkiye Millet - Devlet Şimdi bir Amerikalı Türkiye'ye geldiğinde; onun milliyetçiliğini ilk gruba mı alıyoruz yoksa ikinci gruba mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Narstil, 13.12.2024 13:22 tarihinde dedi ki: Chicaoglu eski forum trollerinden değil miydi hepimiz eski trolldük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freedon_nadd Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2024 Amerikada ilerde Türkiye gibi olacak (heralde biz göremeyiz ömrümüz yetmez) ama iyi olacak bu çakal saxon sürüsüne. Çok ironik olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 sanssizsansli, 13.12.2024 20:12 tarihinde dedi ki: hepimiz eski trolldük Katılmıyorum. Geyik yapanlar belli idi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 cCc Tommy kurdun adı Washington DC yurdun adı cCc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar