Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toplantı odası için Akıllı Tahta (ya da TV + Beyaz Tahta?)

axedice

Öne çıkan mesajlar

Şirkete böyle bişey alalım fikri geldi ama ben emin olamadım. Aslında tahta olayı güzel çünkü bazen ekranın yanına normal beyaz tahta çekip yazıp çiziyoruz falan, ama bu akıllı tahtalar ne kadar responsive, ne kadar arıza çıkarıyor falan ondan da emin olamıyorum. Belki de en mantıklısı büyük bi TV alıp sonra da yanına bi beyaz tahta koymak falan. Sizler ne kullanıyorsunuz şirketinizde var mı iyi çözümü olan?

İkinci bi sorum da kabloyla bağlanmak, kabloyu toplantı masasında oraya buraya uzatmak falan işkence. Masaya gömülü hazır soketler vs. de ilk kullandığın yıl iyi, ondan sonra sürekli yok temassızlık yok bişey tak çıkardan saçmalamaya başlıyor. Bunun yerine win11 in cast özelliğini destekleyecek bi TV alsak çok lag oluyor mu? Ara donanım almak bu tür sorunları çözer mi?

Sosyal ağlarda paylaş

cisco webex board lar guzel ama butcenizi bilmiyorum tabii
icinden webex, teams, zoom, meet vs hepsini destekliyor. webex, teams, mural vs gibi whiteboard lari destekliyor direkt ustunden, veya bilgisayardan wireless passthrough yapip ordan yansitaibliyorsun veya cizebiliyorsun. tabletlerle de calisabiliyor sanirim.

table mic ler var, syncleyebildigin. noise cancel vs baya iyi calisiyor. ayni odada gibi takiliyorsun uzak toplantilarda vs. 

ama boyle entegre dokumatik ekranli vs bisey almayip direkt cizim tableti + buyuk ekran + bidligin tahta da bi cozum olabilir. 

kayit ihtiyaci yoksa, devamli 1-on-1 toplanti yapiliyorsa ayni odada ciddi maliyetli ibsey olabilir gercek ihtiyaciniza gore

Sosyal ağlarda paylaş

Bizim ofiste var o tvlerden kullanan daha görmedim, eski usul flipchart cam tahtalar falan var oradan devam ediyoruz.

Ekran yansıtma konusunda da vestel tvde bile gayet güzel çalışıyor mirror share olayı, hdmi kadar hızlı değil tabi 0.1 0.2 sn falan anca gecikme oluyordur.

Sosyal ağlarda paylaş

Çok pahalı, birkaç sene sonra versiyon desteğini yitirecek şeylere yatırım yapmaya gerek yok bence. Janti olsun dersen cisco'nun ekranları falan güzel, ama bana sorarsan güzel büyük bir tv, kablosuz ekran paylaştırma aparatı şimdi aklıma gelmedi, bir de düz tahta olması en pratiği.

Yüzlerce toplantıya gitmişimdir beyaz tahta olarak hiç o cihazları kullanan görmedim olsa bile.

Sosyal ağlarda paylaş

Kablosuz ekran paylaştırma aparatı dediğin miracast mi? Çok pahalı bişey de değil ama ne kadar fark yaratıyor gerek var mı falan emin olamıyorum. Bi tane yeni nesil düz TV alıp deneyeceğiz artık düzgün çalışıyor mu diye, olmadı bi miracast vb. ekleriz hatta o konuda da direk cihaz tavsiyesi alırım.

Evde direk HDMI kullanıyorum tabi, film dizi falan izlemek oyun oynamak için kablo gerekli ama iş yerinde en fazla sunum yansıtıyoruz, ne bileyim 3-5 kişiyi bi araya getirip teamsten toplantıya giriyoruz işte. Hani powerpoint kullanmıyorsak bile en interaktif uygulama powerbi. Ekranda bi sunum varken onun üstüne kalemle not alıp göstermek daire içine alıp ok çizmek bilmemne fikri hoşuma gidiyor, ama kırk yılda bir kullanılacak bi özellik yüzünden daha kolay bozulabilecek, toplantının ortasında sorun çıkartabilecek interaktif bi ekrana ne kadar gerek var o da büyük soru işareti.

Lan gerçi düşündüm de, cam ya da PVC gibi bi malzemeden şeffaf yazı tahtası olsa ve ekranın önüne getirsek aşağı yukarı benim istediğim şey oluyor. Var mı bunların hazır satılanları?

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...