Sam Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2024 2 hafta kaldı, judgment day'de gelecek. ilk filmin 40'ıncı yıldönümüne yakışır diye umuyorum. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2024 Hype+1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2024 posterler çok iyi ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2024 Kaldi 1 hafta 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2024 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2024 kendini tutacağım çıkmasını bekleyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2024 (düzenlendi) bunu da çıktıktan sonra izlerim. Ağustos 25, 2024 Sam tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2024 baslamıs bu , 8 bolum, japon seslendirme de var. 1 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2024 hmmpfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2024 2 bolum izledim dun gece. Ruyamda sabaha kadar terminator kovaladi. Daha buyuk ovgu olamaz heralde. ins geri kalaninda bozmaz 1 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2024 Altıncı bölümdeyim, çok iyi. Doğru stüdyoya vermişler. Yalnız netflix çevirileri bayağı alakasız, anlam kayıyor gidiyor bazen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2024 Sam'in onayından geçtiyse izlemek lazım. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Eylül 1, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2024 bitti: Spoiler Son bolumde dramayi koklemisler biraz o baydi ama onun disinda time travel olaylarini falan filmlerden daha guzel acikladilar, iyiydi. canon'dur herhalde burda olanlar official? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 1, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2024 demin bitirdim, gerçekten terminatör'ün 40. yılında çok güzel bir doğumgünü hediyesi oldu, prod ig'ye şükranlarımı sunuyorum. Spoiler konu olarak t1 ve t2'yi bozmadan kendi hikayelerini girebilmişler ki 30 yıldır hiçbir film veya dizi yapamamıştı bunu. oracle'ın ağzından çok iyi anlatmışlar zaman yolculuğu paradoksunun neden o veya bu yönde kesin sonucu mevcut zaman diliminde sabitleyemediğini. o bakımdan bence franchise için devrim niteliğinde bir yaklaşım. t3'ten beri çünkü ne konsa cameron'un hikayesiyle örtüşmüyor bir şekilde. burada "ne anlatıyorsak zaten cameronverse'de değil otomatikman" diyerek şak diye kökünden hallediyorlar. şapka çıkardım. kokoro, malcolm ve misaki'nin hikayesi bayağı ilginçti, hani böyle şu olur bu olur diye kestiremeden şaşırtıcı gitti. eiko'nun anne çıkmasını öbür kızı doğum esnasında gösterdikleri için tahmin ettim ama asıl sürpriz onun hibrid veya yarı biyonik çıkmaması oldu, bayağı dirençliydi çünkü öbür insanlar takır takır ölürken. terminatör de öldürebileceği bazı yerlerde bıraktı, ama onun sebebi de herhalde kenta'nın büyükannesi olduğunu bildiği için öldürmemeye programlaması. millet youtube'da "plot armor reee" diye köpürmüş ama bence açıklaması o. kenta'nın skynet ile işbirliği yapma kısmı da bayağı şaşırtıcıydı, eiko'nun kimden malcolm'a gebe kalacağı, oracle'ın kim olduğu (reika diye düşündüm ama bir yandan çok yaşlı) vs bayağı ikinci sezon için rahat malzeme var. animasyon çok iyiydi de cgi biraz bazı yerlerde tam olmamış gibi, en azından elle çizilen terminatörleri filan ben daha çok beğendim. filmlere tonla gönderme vardı aksiyon sahneleri dahil, bence aynı şeyi tekrar etmeden ama refere ederek yeni bir hikaye anlatmayı başarmışlar. t2'den bu yana en iyi diyen çok gördüm, ben de salvation ile beraber en iyi diyebilirim. insanlarla kokoro'nun savaştığı kısımları özellikle beğendim, normalde savaşın başının hiç işlendiğini göremedik. anime formatında milyar dolar bütçe isteyen şeyleri gösterebilmek çok daha hesaplı. devamı gelir diye umuyorum, ikinci sezon yenilendi diye duyursalar keşke hemen. norak: Spoiler yani her zaman yolculuğunda zaten başka evrene atlandığı için biz ne gördüysek aslında zaten bunun o evrende yaşanmadığını söylediler. canon olduğunu da olmadığını da kimsenin sabitlemesi mümkün değil sayılır o nedenle. bence izleyicinin kendisine bırakmışlar o seçimi kimseye dayatmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 2, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2024 Gunde 2 ser bolumle dun bitirdim seriyi. 6,5 dan 7, +1 puan da efordan ve yillar sonra en azindan dusunulerek terminator yapimi yapildigi icin gelsin. 8/10 luk seri. Spoiler 5 yasindan beri bu robotlarla karsilasan ve ileri yaslarina gelebilecek kadar tecrubeli onlarca savascinin tek terminatorle geldigi hal, sonra da eikonun minigun dan kosarak kacmasi ve ustune koprune asilirken kendi agirligi + koskocaman 200 kiloluk terminatoru cekmesi kismi vs olmadi. Izledigim an ya yari mekanik ya da convert edilmis baska bi robot heralde vs diye izledim. Sonradan etten kandan duz abla cikti. Plot armor kismina ben de katiliyorum, kenta nin anneyi oldurmeme kismi vs mantikli olurdu. Lakin bi kac sn once ustune minigunla sikmasaydi daha duzgun savunulurdu bu arguman. Gosterdikleri sey yuzunden o da savunulacak durumda degil. Cocuklarin ortanca olanin fonksiyonu komple yoktu, sadece reiko ve kenta olsa da ayni sey olacakti. 1-2 tane yerde kentaya fren olsun diye 8 bolumluk diziye karakter koyuyorsan biraz daha establish etmek lazimdi sanki diye dusunuyorum. Kentaya ayni fren etkisini annesiyle vs bi flashbackle de verebilirlerdi yani inanilmaz vazgecilmez bi pozisyonu yoktu cocugun. Misaka mutfak sahnesinden ve sonra lavabo sahnesinden beri bas bas bagiriyordu reveal ini. Benim icin twist gercekten kendisinin de bilmemesi oldu. Bi de cpu sunu cikarttik kokoroya kullandik denince bi cringelendim. Cikarttiysan nasi calisti eskisi falan. Hani bari hafizasi falan deselerdi. Hedefini kacirinca, biseyi yakalayamayinca falan tribe giren terminator u begenmedim. Sinirli tavirlar vs terminator e gore degil, soguk ve tepkisiz “hallederiz” hali onlari cok daha korkunc yapiyor bana kalirsa. Bu hal genel olarak 2. Bolumden sonra bozuluyor o yuzden cok sevdim diyemem. Gormezden gelince guzel. Allahtan cok fazla yoktu oyle sahne. Skynet i dumduz if else bu duz program iste diye assagilama yaklasimini sevmedim. Kokoroyu yuceltcez derken batirdi orayi. Hani skynet e bunlar feedlendi, ismi bile project edildi bak dense bile kurtarilabilecek bir plot pointdi. Sacmaladilar. Robot un manasi slave o yuzden REEEEE sen bana ne demek istiyosun diyip etimolojik trip atan kokoro dialogu cok cringe di. Koskoca software firmalarinda baska derdimiz yok gibi master/slave leri vs master/worker diye degistiren woke firmalara benzettim. Oracle icin hic bi clue olmamasini sevmedim, reiko gibi dusunuyor insan. Veya sri boyunca oracle daki gibi yaniklar , yara izleri vs aradi gozlerim yine de bisey goremedim. Reiko diye dusunmek makul olacakti ama yillar kurtarmiyor galiba. Olduramadim kafamda. Muzikler genel olarak guzeldi ama main theme e biraz daha selam cakmasini isterdim sanirim. Mesela robocop rogue city de falan onun ayari asiri iyiydi. Main robocop theme guncellenmis olarak arada girmesi vs. Son zamanlarda yapilmis en cok hosuma giden orjinaline selam muzigi. Plot a gelirsek japonlarin yeni karakterleri ve kokoroyu hikayeye orjinal skynet plot una dokunmadan sokmasi ve hikayeye +1 olarak gelmesi bence guzel islenmisti. Olunca neden boyle olmus, olmayinca neden yok denmeyecek bir noktada gayet subtle. Oracle in multiversal anlatimi ve yaklasimi yalniz malcolm un bulundugu baba timeline daki varligiyla bile celisiyor, o loop olmasa direkt kendisi var olamayacak bile. O timeline coktan yasanmis olmasi gerekiyor o noktaya kadar. Ya Oracle saclamamis , ya da senaristler sacmalamis demeek zorundayiz o noktada. Ama yaklasimdaki efordan ve en azindan yaratabilecegi potansiyel problemleri en azindan cozmeye calismasindan bile puan alir. 10 da birini bile yapmayan milyonluk projeler yapildi ayni seriye sonucta. Teknik olarak kotu cgi li yerler vs batmadi bana, butcenin baska yerlerdee degerlendirilmesi vs acisindan oralari kabul edilebilir buldum. Benim bastan sona en rahatsiz oldugum kisim seslendirme ve ses efektleriydi. Jp dub izledim bu arada, ingilizcesine sadece baktim asssiri kotuydu. Jp de seiyuu larin tecrbueden gelen bi kalite farki var ama yine de bazi seyler bi ikincil ucuncul take alinmasi gerekiyormus da boyle hadi hadi neyse guzel demisler gecmisler gibiydi. Ses efektleri ise komple faciaydi, ilk bolumden itibaren o silah sesleri hep su tabancasi gibiydi. Hem mastering i hem de secilen ses vs cok cok kotuydu. Biraz daha iyi bir sesle cok daha unutulmaz bi seri olabilirdi. Silahlarin bol patladigi sahnelere bi izleyin bu gozle, ilk bolum terminator sahnesi, veya police station sahnesinde vs o cilizlik o tirtlik akip gidiyor. cok uzun ve duzensiz oldu aklima geldikce yazdim artik kusura bakmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 2, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2024 @Kharon Spoiler yalnız malcolm'un geldiği ile eiko'nun geldiği evrenin aynı olduğuna işaret eden bir durum yok. hatta tam tersi olması lazım çünkü malcolm annesini metal elle görüyor, eiko gelirken bu el yok. elin 97'de ezildikten sonra değiştiğini varsayarsak malcolm'u doğuran eiko'nun geçmişe gittikten sonra doğumu yapmış olması lazım. ama bir yandan da eiko aradan 30 yıl filan geçtiği halde yaşlanmış görünmüyordu malcolm'ün annesi olarak gösterilirken. bence burada bilgimiz eksik, gelecek sezonlarda baba açıklanırsa daha net bir resim oluşur. ama demek istediğim eiko'nun geldiği yer 5 yaşında savaşa başlanan yer olmayabileceği gibi aynı dönem de değildi sanırım. tarihleri çok dikkatli kıyaslamadım gerçi, biri wiki yapıp timeline koyar belki sonra. ama 97'ye giden terminator ile ilk bölümdeki aynı değil, derisi filan gitmişti zaten. 97'ye giden skynet üssünden yeni imal edilip yollandı zaten görmüştük. ilk bölümdeki ve saldırdığı üsse ne oldu bilmiyoruz zaten, eiko ayrılınca o noktada koptuk oradan tamamen. ertesinde sadece malcolm'ün hatıraları gösterildi, orada da net bir bilgi yoktu. ama mesela üsse saldırıda tam ölmek üzere olan kızın malcolm'ün doğumunda olduğunu gördük. misaki'nin terminator cpu olmadan çalışmasında malcolm'ün kendi tasarımı olduğu için neler yapabiliyor tam bilmiyoruz. o cpu haricinde başka bir cpu var mı, telsiz iletişim var mı vs. plot hole da olabilir ama bazı plot hole görünen şeyler sonra başka birşey çıkabildiği için ben kafama takmadım şimdilik. skynet sonradan neural network olarak tanımlanan cpu'lar kullandığı ve onların kalıntısından geliştirildiği için if then denmesi bana da garip geldi ama eski filmlerde çok net bir açıklama yok doğası hakkında bildiğim. muğlak bir nokta, bence de senin dediğin gibi dense daha iyi olabilirdi. robot kelimesi kısmı bence malcolm'ün "sana bırakıyorum sen seç diye" açıklamasına cevabendi, "bana bile bırakırken beni manipüle edip kullanmaya çalışıyorsun" gibi algıladım ben o kısımları. sonra zaten insanları korurken bile insanları silahsızlandırmak için saldırmayı seçti, insanların koşullar eşitken pazarlığa yanaşmayacağını düşündüğü için. özgür kararını o insanların merhametindeyken değil, insanlar onun merhametindeyken verebileceğini düşündü. oracle'ın kimliği hakkında benim tahminim vardı ama daha mantıklı gelen başka bir tahmin okudum bugün. çok daha uyduğu için buraya yazmayayım çünkü muhtemelen öğrendiğimizde doğruysa da değilse de kritik bir nokta olacak. ama anlatımının kendi deneyimi üzerinden (başka yolcuları veya kendi yolculuğunu gözlemleyerek) kendi yorumu olduğunu düşünüyorum ben. skynet ve insanlar kendi yolculuklarını yapıyor ama kimsenin kesin hüküm koyabilecek bilgisi olabileceğini sanmıyorum orada bahsettiği paradoksun doğası nedeniyle. kara deliğin içine gidip dışarıya veri aktaramamak gibi. gördüğüm kadarıyla genel olarak beğenilmiş gibi, netflix direkt siparişi basarsa bazı soruların cevabını gelecek sezonda alırız artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 3, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2024 terminator 1'i baz almaları çok iyi ya, gerçekten bu iş için en doğru stüdyo olmuş. japonya'da silah bulma meselesi de zorluk seviyesini maxlamış cidden ahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Eylül 4, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2024 Ben çok beğendim ya, eli yüzü düzgün bi seri olmuş. Ufak tefek noktalar daha iyi olabilirdi belki ama öyle çok göze batan bir yeri yoktu. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Eylül 11, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2024 Eli yuzu duzgun bir is olmus. Bazi yerler havada kalsa da, genel olarak iyi 8/10. Sam'in dedigi gibi zamanda yolculuk kismini t2 sonrasinda gelen filmlere gore cok daha iyi aciklamislar. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 12, 2024 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2024 şu kısım mükemmeldi, bütün zaman yolculuğu filmlerinde hep kafama takılan kısım olagelmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar