Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Notion Vb. Uygulamalar


paparnoz

Öne çıkan mesajlar

Aramadan cevap verince su posta gelip ayni seyi arayanida engellemis oluyorsun.

chatgpt api diye bir sey yok.

openai api diye bir sey var.

openai api evrensel bir api formatidir. ollama, lmstudio gibi custom llmleri(llama 3.1 , deepseek, phi, .... gibi) bunlarda calistirip openai apisi cagirir gibi cagirabilmenin adi openai apidir. base url openai.com degil de xyz.xyz.xyz.xyz gibi bir ip adresi yada apiyi serve eden bir domain olur. localhost olur ...

 

https://obsidian.md/plugins?search=ollama

 

https://liuyun.io/article/1704494054801

 

ollama serve (yada lmstuioda indiridigin modeli serve ettikten) dedikten sonra hangi local ai(phi, llama, phi, deepseek, mistral ...) yi serve ettiriyorsan onu consume edecek pluginli bir uygulamayla kendi localinden cevap veren openai compatible bir endpoint elde etmis oluyorsun. kendi bilgisayarinda kullanacaksan serve ettigin port ile localhost:port ,127.0.0.1:port olarak istedigin yerden cagirabilirsin. kendi istedigin dilde(c, c++. java, python, go, rust, haskel, ocaml, lisp...) kodunu yazip, dogrudan o dildeki openai kutuphanesini kullanarak, curl kullanarak, dumduz request reponse yaparak .... o serve ettigin local ai kullanabilirsin.

openai compatible end point, openai dokumantasyonunda yazan asagi yukari her seyi bu localindeki llm el verdigince yapabilirsin demek. function call ozelligi olmayan bir local llm kullaniyorsan, openai function call fonksiyonlarini kullanamazsin mesela. 


https://github.com/vllm-project/vllm

https://ollama.com/

https://lmstudio.ai/

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Açıklama için teşekkürler evet, Obisidian  tam istediğim gibiymiş pluginlere bakmamıştım. Plugini indirince tam istediğim gibi oldu. Peki hazır konu devam ediyorken ayrı başlık açmıyorum benzer plugin "Zotero" isimli referans yöneticisi için var mı ? benzer şekilde ollama ile beraber kullanmak istiyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...