Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kazim karabekir eger Ataturku tutuklasaydi


chicagolu

Öne çıkan mesajlar

Chatgpt boyle diyor ama iyimser bile demis

 

Böyle bir durumda, Sevr Antlaşması’nın şartlarına daha yakın bir barış anlaşması imzalanabilir ve Anadolu’da birçok bölge yabancı güçlerin kontrolü altında kalabilirdi. Bu, Türkiye’nin sınırlarının ve siyasi yapısının günümüzdekinden çok farklı olmasına yol açabilirdi. Belki de monarşi bir süre daha devam eder, ancak ulusal egemenlik ve bağımsızlık fikirleri halk arasında güçlenmeye devam ederdi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ulusal egemenlik ve bağımsızlık fikirlerinin halk arasında güçleneceğini hiç zannetmiyorum. kukla devlet hâline gelmiş Osmanlı İmparatorluğunun etrafında küçük uydu devletler olurdu. onlar ufak ufak isyanlar yapar, Osmanlı padişahları tarafından bastırılır, öyle geçinip giderdi.

  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Kazım Karabekir'in yazdığı kitapları okuyun, paşanın Atatürk'ü tutuklatmak gibi bir planı olamazdı hem geldiği siyasi hareket hem kendi dayandığı ailesi ve hizbi buna müsait değildi. Kazım Karabekir ve Atatürk arasındaki mücadele İttihat ve Terakki hiziplerinden gelen ve askeri rekabet içerisinde yer alan mücadeledir. 

Kazım Karabekir, Enver Paşa'nın hizbinin bir parçasıydı. Atatürk ise Cemal Paşa hizbinin bir parçasıydı. Atatürk, 9. Ordu Müfettişliği görevini bir fırsat olarak görerek, bu fırsatı değerlendirdi. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...