Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

World SuperBike


GreenPeace77

Öne çıkan mesajlar

World super bike şampiyonasında bu hafta sonu Hollanda Assen pistinde yarışlar.

Toprak razgatlıoğlu BMW takımıyla yarışıyor bu sene

Redbul sıralama yarışı dahil hepsini yayınlıyor ücretsiz.

 

https://www.redbull.com/tr-tr/live-events

 

Not: (World Super Bike konusunun F1 gibi spor bölümündemi patinajda mı olmalı bilemedim)

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

World Super Bike nedir ?

World Superbike Şampiyonası, güçlendirilmiş motosikletlerle yapılan bir yarış serisidir. Avrupa merkezli olan organizasyon bir takvim yılına yayılan motosiklet yarışlarıyla Avrupa dışında pek çok ülkeyi de kapsıyor. Kullanılan motosikletler, kamuya satışı açık olan modellerin modifiye edilmiş halleri. Organizasyon, bu özelliğiyle MotoGP'den ayrılıyor. Kuralları FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) tarafından belirlenen organizasyon, 2013 yılından bu yana Dorna tarafından yönetiliyor.

Superbike'ta her yarış hafta sonunda iki tam mesafeli yarış koşulurken, 2019 yılında Superpole adı altında 10 turluk kısa mesafeli bir yarış daha eklendi. Cumartesi günü ilk yarış yapılırken, pazar günü sıralama turlarındaki düzene göre Superpole yarışı koşuluyor. 10 turluk Superpole yarışının sonucu ise yine pazar günü koşulan ikinci yarışın grid'ini belirliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ay World SuperBike yarışları Assen Hollanda da bugün 2 yarış yapılacak ilki kısa 2. uzun yarış

ilk kısa yarış saat 12:00 da

ikinci uzun yarış 15:00 da

takip etmek isteyenler redbull tv den mobil uygulamasıda var ücretsiz izleyebilir yarışları 👍 📺

 

https://www.redbull.com/tr-tr/live/fim-superbike-world-championship-dutch-round-superpole-qualifying-race

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Evet 27 de yeni motor kuralları ile bmw de motogp de yarışıcak fakat bmw nin sıfırdan motor tasarlaması gerekiyor o biraz soru işareti. toprak için daha önce 25-26 da başka takımla moto gp ye girebilir deniyor kontratındaki maddi yükü o takım sırtlarsa motogp den 2 takımla konuşulmuş birşeyler açıklamıyorlar şimdilik sezon zonuna doğru çıkar kokusu.

 

Toprak yamaha kawasaki ile bile bu kadar fark yaratamamıştı inanılmaz yarış hafta sonu yaşadık adamlar motorun bütün verileri diğer bmw takımlarıylada anlık paylaşılıyor ama diğer pilotlarda hiç ışık yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet sürüş tarzları çok farklı toprak ayaklarını 3. tekerlek gibi pistte gezdiriyor resmen metal bölümler aşınıp çorap görünür halde  bitirmiş son yarışı sıcaklık hissedip farketmiş sağ ayağını daha fazla zorlamamış son 5 tur. 🫣🤣

Rea kesinlikle hayal kırıklığı oldu haklısın yamahada birkaç podyum bekliyordum ondan. tek bir pole yarışında podyuma çıktı o kadar. toprak geçen sene hep diyordu hiç gitmiyor motor diye wsbk yamaha motoru baya kötüymüş bunu anladık.

 

geçen seneden beri takip ettiğim italyan motogp kanalında toprak çokça konuşuluyor, herkez sorup duruyor toprak neden motogp de yok neden onu kimse takımına almıyor diye; motogp motorların elektroniği denge ve motor freni konusunda  mükemmele yakın düzeyde olduğu için toprağın bu sürüş tarzı geç fren + virajlara hızlı girişleri motogp de ona pek yarar sağlamayabilir diye konuşuluyordu. alvaro bautista motogp macerasıda baya kötü sonlanmış buna benzer sebeplerden dolayı bakalım toprak başarılı olabilirmi motogp de   🤔

GreenPeace77 tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Bu hafta sonu WSBK İngiltere ayağı Donington Park da yarış var.

 

cmt: 13:00 de superpole.  16:00 da 1. yarış var.

pz: 13:00 de superpole.  16:00 da 2. yarış var.

 

RedbullTV de canlı yayınlanıyor.

https://www.redbull.com/tr-tr/live/fim-superbike-world-championship-2024-uk-superpole-qualifying-race

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...