Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bisiklet Ekipmanı konusu


Drall

Öne çıkan mesajlar

Yağuşuklu beyler, göğzel hanımlar, günde 50km'yi kar kış yağmur çamur güneş demeden bisikletle tepmeye karar verdim, madem işe gidiyorum hayatıma bi katkısı olsun bari dedim.

bisiklet işini çözdüm de, ekipmanıydı selesiydi falan bisikletin kendisinden çok tutacak gibi. Tam olarak nelere ihtiyacı oluyo drop bar bisikletçinin?

dipnot: Hiç vücuduma terli terli politetrafloretilenleri poliüretanları yapıştırasım yok, pedli tayt işine girmek poliüretansız imkansız olduğundan ortası yarık brooks sele alcam muhtemelen, mabadımın şeklini alsın ki pedsiz düz kıyafetle de ölmeden sürebileyim dedim, doğru demiş miyim? bi de brooksun da bin çeşidi var, b17 narrow carved var, b17 carved var, swallow var ama bunun ortası yarık değil falan.

Eldiven: Bi polar eldiven üstüne eldiven yağmurluğu yeter mi? babacan bi kışlık eldiven gerekir mi? yoksa deminki kombinin içine bi de yün eldiven giysek kışlık eldiven ihtiyacını komple kapatabilir miyiz?

Ceket: Burda işler çığrından çıkıyor. Softshell var, thermal var, windjacket var, rainjacket var, windvest var, thermovest var, var oğlu var. bunlardan ne lazım şimdi ciddi anlamda? sürülecek derece aralığı kışın sabahları min -5 max 2, baharın ve güzün sabahları 0-12 falan, akşamları da yine böyle, bi de bazen rüzgar bazen yağmur nadir de kar. cekette temel prensibim ptfe, pfc falan olmasın. POC, Löffler, Nordwave falan buldum onlarda yok gibi genel olarak (GTX olanları hariç)

Gelelim iç giyime. yatırımı yapıp düz merinos sleeve, içlik falan alsam çözer miyim iç giyimi? Pamuk mantıken olmaz gibi geliyo, ama yünün olmaması için bi sebep göremiyorum. suyu tutmaz, tuttuğunda da sana hissettirmez. mis gibi malzeme. bi de zaten saatte 25-30la basarken vücut çok üşümez, çok kalın giymedim mi durasıya çok terlemem de muhtemelen.

ayakkabıya gelelim: bi tane mtb spd ayakkabım var, o bile ayağıma dar ki neyse diyip idare ediyorum (yol ayakkabılarına sığmama imkan yok). bunun üstüne yağmur rüzgar kesici bi şey koysam shimanodan falan yeter mi? 

sanırım sorularım şimdilik bu kadar

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bisiklet kıyafetleri konusunda önemli olan kat kat giyinmek ve nefes alabilirliği yüksek ürünler giymek. rüzgarı kesmen lazım. 

yağmurlu havalarda mutlaka ama mutlaka ekstra bir yağmurluk ya da panço vari şeyler giymen gerekiyor.

yünlü veya pamuklu içlik ile zor, mecburen sentetik içlikler ile kullanacaksın. ciddi bir deri alerjin yoksa bi bok yapmıyor merak etme.

Eldiven çok önemli, polar eldiven ile olmaz o iş. gidip bir tane enazından kışlık bir bisiklet eldivene al mutlaka. onun haricinde bisiklet gözlüğü. iyi bir kask al mutlaka paraya kıy.

ayakkabı kılıfları konusunda evet onlar epey iş görüyorlar mutlaka al kışın için.

sele ile ilgili bişi diyemicem, götten göte değişir o lakin brooks iyidir. ben pedsiz ben kullanmıyorum. ben zaten ağırlığı daha da düşürmek adına en hafif ve rahatsız seleleri tercih ediyorum.

kışın bisiklet kullanmak türkiyenin bozuk yollarında normal mevsimlerde sürüşten iki kat daha zor. ekipmanlara ayırcağın parayı acıma.

santininin ürünlerine bir bak derim ek olarak çoğu büyük bisiklet markalarının kıyafetleri güzel oluyor. decathlon da ucuz tercih olarak değerlendirebilirsin, yağmurlukları iş görüyor en azından sdsgfsgsd.

en ve arkaya çakarlı ışık al mutlaka birde.

hayırlı olsun, tekerine taş değmesin. 

  • Tesekkurler 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

göğsüne gelen hava akımını kesecek bi şekilde üst giyinmen lazım yoksa ciğerleri eline alırsın. büyük bisiklet turlarında yokuş aşağı inerken ekstra sovenior diyolar heralde onlar bisikletçilere rüzgarlık veriyorlar, bu rüzgarlığı alamayanlara seyirciler gazete uzatıyor, gazeteyi göğsüne koyup mayonun fermuarı çekiyolar öyle iniyorlar yokuş aşağı, o gazete ya da rüzgarlık kıyafeti yoksa ertesi gün gg. hasta oluyorsun. yani üst vücutu korumak için güzel bi kıyafet lazım, diğer ekipmanlar, mesela elin üşüdü, üşütmeyeni alacaksın, ayakkabı üşüttü, vurdu vs. başkasını alacaksın falan. sabit bişey yok, herkesin metabolizmasına, keyfine göre değişiyor, sen nasıl kendini rahat hissediyorsan o ekipmanınalacaksın yani.

  • Tesekkurler 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Buralar düzlük pek yokuş yok ama yine de gazeteyi motorculardan hatırladım iyi dedin onu bulundurayım evde zor günler için skdjsj

Prom derdimi görmüş, maksat mikroplastik alımını azaltmak. Cekette zaten onsuz bi seçenek yok gibi, orda pes ettim ama iç giyimde hala ince dokunmuş ve kalın dokunmuş iki çift takımla baharlık/kışlık diye girebileceğime inanıyorum, zaman gösterecek.

dün benim halihazırdaki trekking ekipmanıyla yağmur çamur demeden çıktım, polar eldivenle olmadığını gördüm. Bi de düz softshell ceketim vardı, havayı dışarı yeterli hızda salamaması sıkıntıymış, havalandırması bol bi bisiklet softshelli gerekiyor gibi. bi de yağmur yiyince softshell yağmurluksuz bi halta yaramadı, bi yağmurluk da şart imiş. rüzgarlık olarak da bi yelek bulmak gerekiyor gibi. okey maaşı önümüzdeki aylarda neye ayıracağımız belli oldu, bisikletle biter sanıyodum :')

ayakkabı ve eldiveni denemeden almak risk geliyo ama, iyisi mi haftaiçi bikaç bisikletçi dükkanı gezeyim dekatlona falan da uğrayayım. sele olarak brooks b17 narrow gelmişti de onu geri yollucam yarın, direkt araya kaçtı mümkün değil kullanmak. baya dar kalçalılar için, oturulacak yeri max 9 cm falan sanırım. selle smp kampanyadaydı, baktım bi bisiklet fizyoterapisti önermiş, köpeğin olayım sörvelyıns kapitalizmi, al beni bloglarında gezdir dedim söyledim inş totoyu rahat ettirir.

şu kahvaltı bi sinsin de bi daha çıkayım bakayım bugün güneşli havada ne gözlemlerim olcak. ağzım sulanıyo düşündükçe, dropbarın keyfi başkaymış ilk defa sürüyorum dropbarlı velespit. lakin droplardan tuttuğumda fazla bükülüyorum selenin biraz daha uzakta olmasını isterdim, acaba çözüm olarak seleyi kaldırsam olur mu ki? totoyu kaldırıp droplardan tutarak sürmeyi denedim, çelik gibi bacak lazım onun için, bu yılki hedefim o çelik bacakları buraya getirmek sdf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kadro boyun kaç? ona göre hareket et ederim. bisiklet kaç kadro boyu ve senin iç baçak uzunluğun kaç. bisiklette boyuna göre kadro seçimi çok elzem eklemlerine zarar verirsin yoksa. bike fit yaptırmanı tavsiye ederim birde. madem bu işe gönül koydun. 

 

knox tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya dur karıştırma ortalığı sfdgh

şaka bi yana haklısın, bi baktırmak lazım işin ustasına. kadro boyu ve iç bacak boyum tek başına yeterli değil sanırım ama ya, fizyoterapist arkadaşla konuştum onun öyle bi formülü yok o iş tam öyle değil dedi. bike fitting bi bulmaya çalışayım buralarda bakalım. kadronun geometrisi cross ile aero arası bişey sanırsam, agresif hafiften. eklemleri tam açıda hareket ettirebildiğin sürece o kadar zarar vermez heralde yeaaaa diyip yallah sürmeye, yoksa işin içinden çıkılmaz 🙂

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

videoyu yeni izleyebildim, bi şakül bulup deniyim. bi de meğersem spd ayakkabının kallerini takmak baya meşakkatli işmiş, ben göz kararı takıp geçtimdi. evvel de var ayağımı doğru pozisyona getiremedim bugün bir türlü...

sele ölçüsünü ayarlama meselesini de biraz araştırdım, bi iki cm kaldırdım seleyi. bakalım bi dahaki sürüş nası olcak, şu ayakkapları da elden geçiriyim bi ara da öyle çıkayım bi daha

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...