Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Teras üstü kapatma işleri ve önerileri

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Şimdi elimizde bir teras  var, dörtgen bir formda değil.  Aha şu şekilde, fotoya göre sol ve alt kenarları açık. Üst kenar duvar, sağ kenar bizim daire.

spacer.png

Buraya giyotin camlı açılır kapanır tenteli bir sistem (sanırım bunlar paket gibi beraber geliyor) yaptıralım diyoruz ancak internette gördüğüm bütün örnekler hep dörtgen yerlere uygulanmış.

Bu formda bir yere de giyotin cam ve açılır kapanır tente yapılabiliyor mu açıkçası ben bilemedim. İlla giyotin cam olsun demiyoruz, elimizde ne gibi seçenekler var kısmında da pek bilgili değiliz.

Böyle bir şekle sahip yerlere nasıl uygulamalar yapılabiliyor, bilen eden var mı? Eskiden Gemlik'li, babası balkon tentesi işiyle uğraşan bir pati vardı (10 yıl önce falan) hala buralarda mıdır acaba 😄 

Edit: Olm bittiniz, evin içinin işleri bir başlasın iç mimarlık ofisine çevireceğim konu dışını.

Aket-Atum tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen böyle yapıyorlar kafelerde falan kalan kısımlar sabit, belli bir kısım açılıyor sadece. Yine komple teras kapanacak yani üçgen yerlerde dahil, temizlik vs. Kolay olur hem o dikdörtgen sadece kapatılırsa 3 cephe cam olacak demektir yazın ekstra sıcak kışın ekstra soğuk hiç durulmaz. Kenara kadar kapatılırsa en azından yarıya kadar duvar olur, duvarsa tabi korkuluklar

Liebe tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut, 25.12.2023 13:24 tarihinde dedi ki:

Geyik olacak ama imarda sıkıntı yaşayabilirsin biri şikayet ederse. Belediye gelirse orayı sadece çatı dahi olsa evin içine sayıyorlar ve malum imar barışı olmadığı için kaçak yapı sınıfına giriyor.

Evin kabası bitti, incesi kaldı. Bu ihtimalden dolayı yapanlar da tapuyu almadan girişmeyin dediler ama teşekkürler, hiç geyik falan değil en can alıcı noktalardan biri aslında.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...