Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışına para gönderimi (Wise, TransferGo, Uption...)


xaty

Öne çıkan mesajlar

Yurtdışına yapacağım ödemelerde Swift yerine Wise kullanıyordum, ama sanırım artık yapılamıyor.

TL olarak firmanın TR'deki hesabına para yatırıyorum ve istediğim ülkedeki hesaplarına onlar ilgili birimden aktarıyorlar. Kur, masraf, ek ücretler vb minimize oluyor, en azından ne ödeyeceğimi anında görmüş oluyorum.

Bu tip transferler için ne önerirsiniz? Ref.link paylaşabilirsiniz ama güvenilirliğini ve neden tavsiye ettiğinizi yazarsanız sevinirim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de bu hafta ufak bir ödemem vardı, mesajını görünce şimdiden ödeyeyim dedim. Swift ufak meblağlarda çok pahalı oldu, o yüzden swift kullanmıyorum 1000 euro altında. 

Evet, artık şu kadar euro gitsin diyemiyormuşsun, TL karşılığını yazıyorsun, garanti etmiyor, kur kaç olursa ondan yolluyor. Ben de 50 cent fazla yolladım, 40 dakikada gitti, o sırada TL değer kazandığı için 1 euro fazla gitmiş oldu. Ama gitti. Neticede kullanmaya devam edilebilir, özellikle sürekli ödeme yaptığın bir yerse, 1 euro eksik fazla gelecek ödemede halledilir.

 

eldar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

UPT daha çok MoneyGram veya Wester Union muadili değil mi? Wise gibi lokal firmaların banka hesabına parayı yatırma işi yapmıyor galiba?

Swift masraflarını bankanızla görüşürseniz en iyi seçenek bence hala bu. Biraz ısrar ederseniz 5-10 USD-EUR / işleme indirtirsiniz. 

Sık ve düzenli EU içi EUR ödemeniz oluyorsa, kendinize bence bir banka hesabı açın EU içinde. Bazı yerlerde uzaktan (avukat aracılığıyla) bile açabiliyorsunuz veya bir seyahate denk getirip halledebilirsiniz. Bulgaristan, Yunanistan'da oturum izniniz v.s. olmadan kendinize hesap açabilirsiniz. Başka ülkeler de var ama burada hem işler görece daha kolay, hem de sınır komşularımız, gerekirse gitmeniz kolay olur. Hatta Bulgar'da Ziraat Bankası falan bile var. Sınıra yakın bir şubeyi telefonla arayıp Türkçe konuşarak bilgi almıştım zamanında. 

Orada kendi hesabınıza bir miktar para koyduktan sonra EU içinde SEPA ödemesi yaparsınız, hızlı ve sıfıra yakın bir masraf ile işiniz hallolur.

 

  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...