sanssizsansli Mesaj tarihi: Aralık 19, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2024 severence'in en en temel felsefesini filan kastediyosan evet ama dayandırdığı ve sonuçlandırdığı bir sunumu olmadı pek. hala bir kaç sezonu var o yüzden ben yorumumu saklarım. siloyu bilmiyorum izlemeye değer mi hiç düşünmedim bile.
RockTribe Mesaj tarihi: Aralık 19, 2024 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2024 sanssizsansli, 19.12.2024 21:19 tarihinde dedi ki: severence'in en en temel felsefesini filan kastediyosan evet ama dayandırdığı ve sonuçlandırdığı bir sunumu olmadı pek. hala bir kaç sezonu var o yüzden ben yorumumu saklarım. siloyu bilmiyorum izlemeye değer mi hiç düşünmedim bile. Sonuçlanması mühim değil, belli bir sorgulama işine girişmesi gayet yeterli. Zaten belli derece gizemi sağlayan ve bununla izleyiciyi merak ettirmeyi hedeflemiş diziler sonuçlandırmayı beceremiyor. Amaçları da bu değil. Silo'daki katlar sınıfları temsil ediyor zaten bariz. Asansör yasak mesela. Antlaşma metni bir toplumdaki sıkıntıları baştan çözmeyi düşünmüş bir metin. Kurucular kim, niye böyle bir şey yaptılar? Dış dünyada tam ne oldu gibi olaylara tam cevap vereceklerini sanmıyorum ama sınırları çizilmiş, kurallar konulmuş toplumun küçük bir örneğini gösteriyorlar. Aynı zamanda bunu belli bir bilim kurgu hikayesiyle yapıyorlar. Yani hem geniş izleyiciyi hedefliyor, keyifle izlenebilir öyle sanat diye sıkmasına gerek yok, hem de gayet temel sorunlara parmak basıyor. Bu diziye alternatif olacak her türlü öneriye açığım, şu ara seri seri izliyorum zaten dizi dayanmıyor.
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2025 sanssizsansli, 19.12.2024 21:19 tarihinde dedi ki: severence'in en en temel felsefesini filan kastediyosan evet ama dayandırdığı ve sonuçlandırdığı bir sunumu olmadı pek. hala bir kaç sezonu var o yüzden ben yorumumu saklarım. siloyu bilmiyorum izlemeye değer mi hiç düşünmedim bile. Hocam severence ı bu postta duydum ve bu neymiş diye bir bakayım dedim ilk sezon şimdi bitti. Arkadaş ben bunu nasıl kaçırmışım ya beynim yandı işin güzel tarafı 17 ocakta direk 2inci sezon başlıyor 1
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 17, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2025 fena bitmedi ya güzeldi final falan. da tüm bölümler bittikten sonra başlanmalı bir dizi. şimdi 3. sezon için bekle sonra unut ne olmuştu diye.
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 17, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2025 ben sondaki konusmada ne oldu bir halt anlamadim
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 17, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2025 (düzenlendi) Spoiler pre-war gösterdiler benim anladığım ya. iran ve dirty bomb olayları, silo'ların üretimine başladıkları veya bitirmek üzere oldukları bir dönemdi heralde. o zamanlar da pez popüler ve ondan da girmiş işte içeri falan. lukas'ın bernard'a söylediği şey için şunu yazmışlar yarıldım lol Spoiler "Severance starts tonight" baya bi twist ve geyik vardı ya bölümde Spoiler solo'nun düz iyi karakter çıkması baya twist ya lol simms'in ai tarafından bile shadow için reddedilişi lol juliette'in hakkaten de eninde sonunda temizlemesi. hepsi yapar muhabbetini doğruladı sdf. silo'lar alttan bağlanacak oradan gelecek heralde derken öyle bişeyin olmaması. hala umutluyum ama. tabii mekaniğin tüm askerleri aşağı toplama taktiği ve juliette'in tam son anda çıkıp kaosu durduracağı gibi bariz şeyler de vardı. Ocak 17, 2025 razzRaziel tarafından düzenlendi
RockTribe Mesaj tarihi: Ocak 18, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2025 İkinci sezon sıkıntılıydı yani bilerek ağırdan aldılar ama sezon finalinde yine güzel toparladılar. Olayların gidişi insanlığın kontrolü muhabbetine dönecek gibi ama bunu bildiğin toplum mühendisliği eleştirisiyle yapıyorlar. Bozmazlarsa dizi gayet iyi. Tek sorun seneye bunun ne kadarını hatırlayacağız, ufak bir sürü ayrıntı var. Bir sürü gizem yaptılar ama hepsi bir seneye unutulup gidecek, o yüzden ağır gizem barındıran dizilerin temel çözümlerini sezon finali ile yapıp sonraki sezona yeni sorun ve çözüme geçmeleri en güzeli oluyor. Tabii bu daha çok macera tadında dizilerde oluyor ama olsun adamlar açıklanması gereken o temel gizemi açıkladıklarında zaten dizi final yapmış olacak, bakalım umarım saçı başı dağıtmazlar.
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 18, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2025 Bu sezon cok iyiydi ya. Kafamda bir teori vardi kitaptan uyarlama oldugunu gorunce acaba dogrumudur diye googleladim ve cuk diye dogru cikti sanirim agir spo yedirdim kendi kendime.
eldar Mesaj tarihi: Ocak 19, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2025 Biz de bu salgından nasibimizi almışız, evde yatarken ilk sezona başlıyorum bakalım, buradaki yorumlara göre akar gibi.
eldar Mesaj tarihi: Ocak 21, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 21, 2025 Diziyi epey tuttum, ben hayatta peşpeşe izlemem normalde dizi bölümlerini ama hasta yatarken 2 sezonu devirdim, bugün ateşim de düştü artık. İyi denk geldi. Mekan sayesinde bu tarz dizilerde en takıldığım şey aşılmış. Koca topluluklarda olaylar belli başlı birkaç karakter etrafından dönüyor dizilerde doğası gereği, bu da beni hep koparıyor. Burada zaten silo on bin kişilik olunca hep aynı kişilerin olması normal oluyor. İlk kitabı sipariş ettim şimdi, 3. sezon gelene kadar 3 kitabı okurum muhtemelen. Umarım çevirisi kötü değildir, ithaki'de %50 ihtimalle berbat çeviriye denk geliyoruz. 1
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ocak 21, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 21, 2025 yarın ben de başlayayım şu diziye o zaman. çokca işitir oldum.
Masticore Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 (düzenlendi) Spoiler Yeni sezon için teorim şu olucak 51 silo var 1 silo ise yönetici silo belli. 14. kattaki zehirli gaz olayını hallettikten sonra en dibe inip tünelin kapısın açıcaklar. Ana siloya geçiş veya diğer silolara geçiş olacaktır. 3. sezon böyle bitecek. Bir de silo nun geçmişini göstericekler yapım aşaması fln. yine yavaş bir sezon olacak. 3. sezon beklentim Ocak 22, 2025 Masticore tarafından düzenlendi
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2025 2.5 bölüm izledim sonra devam etmekten vazgeçtim. adhd procluyor bu tarz hikayelerde beni artık. gittim chatgpt'ye özetlettim sezonu tahmin ettiğim gibi ilerlemiş senaryo aşağı yukarı. 8-10 saatimi kurtardım. dizi iyi gibi bu arada ama beni yoruyor. şimdi 2. sezonu indirdim. biraz da ona bakacağım.
Öne çıkan mesajlar