Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Online İçerik için site açmak vs. mevcut kanalları kullanmak


monoscope

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Bir yazılımcı olarak bu aralar ek gelir ve meşgale kovalıyorum bu yüzden online içerik konusuna giresim var. Aklımda blog yazıları, videolar, mini çizgi roman yapmak gibi fikirler var ve bunu hangi platformlar üzerinde ilerletmeliyimin kararını veremiyorum.

Online kurslar için Udemy, Youtube vs.vs.

Blog için Medium, Wordpress.com vs. vs. 

Çizgi roman için araştırmadım ama onun da vardır bi platformu ya da en kötü Mediumdan falan ilerlenir.

Bunun karşısında kendi sitemi kurmak ve içerikleri oraya doldurmak var fakat gerçekten değip değmeyeceği konusunda tam karar veremedim. Aws, seo vs. vs. bir sürü uğraşısı var ama kendi sitenin en büyük avantajı sanırım monetization konusunda ucunun biraz daha açık ve özgür olması gibi geliyor. 

Sizce nasıl ilerlemek mantıklı olur ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sadece kendi içeriklerini yayınlayacaksan kendi siteni açman çok yanlış bir model olur bence. büyük düşünüyorum daha esnek bir içerik paylaşım platformu kuracağım diyorsan başka. onun içinde yatırım kovalaman lazım? 

bence youtube ve udemy den ilerlemen doğru. gerçekten onbinlerce kişiye ulaşırsan oradan kendi siteni yapıp yönlendirme yapabilirsin. en başta o kadar kişiye ulaşamazsın yoksa. pasif gelir beklentinin on katı reklam harcaması gerekir ve 1 kişinin içeriği o reklamın dönüşünü sağlayacak kadar retention sağlamaz. ki o zaman bile youtube katıl vs daha doğru olur. adamların yaptığı kesinti senin site geliştirme ve ayakta tutma maliyetinden çok olmaz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Youtube üzerinden başla random/alakasız içerikten çok gerçekten iyi olduğunu düşündüğün ve bunu iyi anlatabileceğin/öğretebileceğin bir içeriğe yoğunlaş. Neyi seçersen seç o içerikten sapma. Bu uzun bir süreç 3 videoda kimse izlemiyor yeaaa moduna girersen bir yol olmaz zaten. Yalın ve basit bir dil kullan. Videolarında içerik gerçekten kalite olsun. Tekrar ediyorum süreç uzun bunu bil. Gerçekten sağlam bir community oluşturunca. Paralı kurs, birebir öğretim, uzaktan eğitim neyse yapabileceklerin bunları yapabilirsin. 

Kaliteli içerik üreticilerine bakarsan yaptıkları kısaca bu.

Belli aralıklarla kurslarının içeriğinden free bir kesit sunup linklerle seni udemy ya da kendi sitesine yönlendirip kursunu almanı sağlıyor. Kaliteli içerik üreten bir adamın kursları da doluyor bu sebeplerden.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

burada hangi mecrada yayın yapacağından ziyade keşfedilme kısmı çok büyük challenge. yani ana trafik kaynağın ne olacak? bunu çözmediğin sürece, dünyanın en iyi yutup videosu olsa da izlenmenin çok düşük kalması yüksek ihtimal. artı olarak mesela iletilecek mesaj / harcanan vakit olarak düşünürsen youtube videoları hazırlamak inanılmaz vakit alıyor blog yazılarına göre. 

benim gördüğüm en temiz şey önce mesela twitter üzerinden kişisel bir kitle oluşturup, sonra bu tarz işlere kalkışmak şeklinde oluyor. yani adamın zaten 100 bin takipçisi var, sonra bi de eğitim hazırlıyor, kupon dağıtıyor, oluyor. ama sıfırdan direkt içerikle keşfedilme ihtimalin çok zor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Elinde sunabildiğin hiçbir şey olmadan twitter üzerinde de kimse seni takip etmez. Eklemeyi unuttum seçtiğin alanda (trendler) çok önemli örneğin gamedev üzerinde şuan godot inanılmaz revaçta. İçerikler yetersiz, hep birbirinin kopyası ya da çoğu amatör eğlendiren düzeyde böyle bir açığı kapatabilirsen buradan yürüme ihtimalinde yüksek misal.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...