Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyunlarda ani fps düşmesi


totemic

Öne çıkan mesajlar

sevgili patiler, dell marka bir notebook var bende (i7 7700hq-16gb-1050ti) geçen hafta termal macunları falan değiştirttim ve wd marka 500gb yeni ssd taktırttım. format atıldı ancak oyun oynarken birden ani fps düşmesi yaşıyorum. pillars of eternity oynarken bile 60 fps'den anlık olarak 20-30 fps'ye düşüp 1 saniye sonra tekrar 60 fps'ye çıkıyor. şimdi solasta oynuyordum menü geçişleri ve combat başlangıçlarında 10-15 fpsyi bile gördüm. baldur's gate' 3'ü saymıyorum bile ?

görev yöneticisinden baktığımda gpu kullanım %100, cpu %30-40 kullanılıyor. gpu sıcaklığı 60-65 derecelerde.. ssd sağlığı aşağıdaki gibi. notebook'a sadece mouse ve soğutucu takılı. neden olabilir acaba? ne yapmam lazım? işlemleri yaptırdığım adama rage atmadan önce benim yapabileceğim birşey var mı? 

6kyf2sq.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 saat önce, GreenPeace77 dedi ki:

güç ayarları, arka planda çalışan program uygulamar, virüs kötü amaçlı yazılım programları belli aralıkta çalışıp anlık düşüşe sebep olabilir. donanımda sorun yoksa yeni win kurulmuş sürücüler düzgün kuruldumu win update yapıldımı bu böyle uzar gider.

güç ayarları dengede. performansa almadım onu bir denerim. arka planda çalışan programlar var ama çoğu windows sistem uygulaması. xbox uygulamalarının hepsini kaldırdım. office programlarını falan da silsem mi acaba? ekran kartı ve windows güncellemelerini yaptım. 

8 saat önce, PrudenT dedi ki:

anlık olarak igpu'ya geçiyor olabilir mi? bahsettiğin oyunlardan birini nvidia panelinden sadece 1050ti'yi kullanacak şekilde ayarlayıp dene bir. 

bu olabilir sanırım akşama onu bir deneyim. zaten masaüstünde direk igpu kullanıyor sadece bu da normal. ama oyunlarda görev yöneticinden baktığımda bir ara %96 ekran kartı %4 igpu gibi birşey gördüm ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...