Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The North Water (2021) - AMC+


Norak

Öne çıkan mesajlar

Kitaptan uyarlama 4-5 bolumluk mini dizi, bu ayin 15'inde basliyor:

A disgraced ex-army surgeon signs up as ship's doctor on a whaling expedition to the Arctic. On board he meets a harpooner, a brutish killer whose amorality has been shaped to fit the harshness of his world. Hoping to escape the horrors of his past, he finds himself on an ill-fated journey with a murderous psychopath.

: Colin Farrell, Jack O'Connell, Stephen Graham, Tom Courtenay, Peter Mullan

 

the-north-water-poster-image.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

peter mullan cok iyi aktor. yarim bolum sereflendirdi. final:

Spoiler

olabildigince subjektif yorumum londra benim icin hayal kirikligi oldu. olay orgusune itirazim yok. duz finallere de karsi degilim fakat sunus biraz daha TV olabilirdi. baxter'in cerrahlik pozisyonu teklif etmesinin onemini anliyorum, "barbar"lari tanidiktan sonra donusunde baxter'in medeni gaddarligiyla yuzlesmesini anliyorum. baxter'in manilpulasyonu guzel yazilmis olsa da olayimiz henry drax'di. hikaye cozumlendi ama sumner eskimo diyarlarinda ayi formunda drax'i vurdugunda hissettigimi depo sahnesinde hissedemedim. o biraz deneyimden eksiltti.

tam bir "film formati senaryomuza kisa gelir" dizisi olmus. guzeldi.

colin farell'i en son true detective'de gormustuk galiba. bu adama parasi neyse versinler, bir dizisi olsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Muhteşem diziydi, çok beğendiğim için gaza gelip spoiler'lı yorumumu yazacağım.

@arcane

Spoiler

Hikâye çözümlendi çözümlenmesine de Sumner'ı iç huzursuzluğuyla başbaşa bırakıp çözümlendi. Drax Sumner'a hep o kadar da farkımız yok diyordu, hatta ona sempati duyduğu bile söylenebilir.  Sumner medeni insan, Drax ise ilkel insan olarak aynı insanın farklı yüzleri miydi? Eskimolar için rahibin brutish demesine itiraz edip unsentimental but not brutish demişti Sumner. Aynısı niye Drax için geçerli olmasın? Ve bu ikisi birbirini boğazlarken intikam için yanlış adrese geldiğini söyleyen Drax'ın işaret ettiği adres medeniyetti. Cesaretin varsa öldür diye bir anlamda boyun eğdi medeniyete.

Baxter, Sumner'a insan kaç kere sıfırdan başlama şansı bulabilir ki demişti aklını çelmeye çalışırken. Oysa Sumner bu şansı zaten bulmuştu, ayının karnından tekrar doğduğunda. Ancak şansını da tepmişti, orada kalıp sıfırdan başlaymak yerine geriye, medeni dünyaya dönmeyi seçti. Drax zevk için öldüren biri deniyor fakat Sumner da fokları zevk için öldürüyor. Tıpkı sonda Baxter'ı zevk için öldürdüğü gibi. Kafesteki kutup ayısının simgelediği gibi kafese(medeniyet?) kapatılan Sumner, ve dizi parmaklıkların arkasında görünen Sumner'la bitiyor. 

Dizinin olayı kesinlikle Drax değildi, Sumner'dı çünkü dizinin meselesi medeni insanla. Drax bunu vurgulamak için bir karikatür. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...