Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 Selam patiler. Google tarafından verilen bir sertifika programına yazıldım. Veri analistliği üzerine. Ben öğretmenim, eğitim alanında işime yarayabileceği için bu alanda kendimi geliştireyim dedim. Aramızda bu konuda bilgili arkadaşlarımız varsa önerebilecekleri kaynaklar, tavsiyeler çok işime yarayacaktır. Beni bu konuda biraz aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 kursa link pls. bir çok konuyu kavrıyordur zaten o kurs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 https://www.coursera.org/professional-certificates/google-data-analytics Link bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 Benim tavsiyem once bir istatistik bilgilerini tazele. Temel Istatistikle basla, sonra matematiksel istatik konularini bir elden gecir. Bu tarz sertifika programlarinda cok yuzeysel geciliyor isin teorisi ama sacma sapan isler yapmamak adina onemli. Muhtemelen tidyverse uzerinden falan anlatirlar her seyi, ki en bastan data processing ve vizualization islerini oyle ogrenmek sahane olur. Tidyverse tutoriallarina bakabilirsin. Bu noktada da aklima gelmisken lineer cebir bilgilerini de bir guncelle derim. Cok temel konular yeterli olacaktir ama sart. Yoksa bir suru seyi dumduz ezberlersin ve farkli bir seyle karsilastigin zaman caresiz kalabilirsin. R icin onerebilecegimiz her seyi program icerisinde ogretirler zaten ilk elden, kendi projelerin icin stackexchange, r-bloggers ve paketlerin kendi help file'lari her isini gorur. Ha bir de ggplot data vizualization cheat sheet var nette, onu bul mutlaka cok isini gorur. Butun vizualization isini bitiriyor. Aklima geldikce yazarim yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 (düzenlendi) veri analistligi genis konu: yani kullandigin yazilim:python R sql oracle-sql veya yeni nesil tableau vs uzmanlasilmasi gereken dal lazim: lojistik / supply-chain / finans / borsa / ulasim hepsi icin analiz adimlari farkli olucaktir. genelgecer bir formul keske ols, hap gibi... ben 1 senelik IT banka/hazine (bankanin en onemli yeri) analistiyim, 7-8 senelik diger saydiklarim + hayvan gibi forex/borsa audit tecrubem var. ztn sirkette calisirken business analyst her seyi yapmasin istiyorlar, ben dev. rica ediyorum data ver isleyeyim diye. Temmuz 3, 2021 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 Teşekkürler tavsiyeler için. Dediğim gibi eğitim alanında yararlanmak istiyorum. Okul içerisinde öğrenci nefes aldıkça veri birikiyor. Denemesiydi, sınavıydı, performansıydı, ödeviydi, eksiğiydi vs her yer veri dolu. Dedim bari bu işi nasıl düzgün hallederim öğreneyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2021 abi benim anladığım sen excelden daha iyi bişi arıyosun basit olarak, benim önereceğim, pandas library olur direkt python 3.x son sürüm ile beraber, conda install dan yürürsün, jupyter notebook ile beraber son derece iş gören, 7 den 70 e herkesin kullandığı, basit hızlı, flexible bi çözümün olmuş olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Bizim hanım kıdemli veri analisti, 10 yıl tecrübesi var ama hala öğrenilecek yüzlerce şey var uygulama yapmadan biraz zor diyor öğrenmesi. Ytü den Matematik mühendisi o mesela ama okulda gördüklerim Faso fiso diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2021 Abi ne yaptigina bagli, ben mesela analiz yapmak icin once teorik yontemi programliyorum, sonra analizi yapiyorum cogu zaman. Bunun icin doktora duzeyinde bilgi de yetersiz. Oturup her farkli calisma icin bastan kamyon yukuyle arastirma yapiyorum. Ama sektorde muhtemelen surekli farkli seyler yapma cabasi yerine gerektikce guncelleme yapip duzenli olarak raporlama mantigi vardir, en azindan veri analisti olan bir kac arkadasim oyle yapiyor anlattiklari kadariyla. Ote yandan amator olarak veri isleyecek kisilerin lisans duzeyinde olasilik istatistik bilgisiyle yapabilecekleri cok fazla sey var. Baslik sahibine not: Elinde ne gibi veriler oldugunu gosterir bir liste yapip, o verileri excel'e aktarip, daha sonra derslerde ogrendigin seyleri o verilerden neler ogrenmek istedigini dusunerek uygularsan bir hedef dahilinde calismis olursun. Takildigin ve google'da bulamadigin yerleri buradan ya da stackexchange gibi global forumlardan sorarsan cevap da alir yeni seyler ogrenerek ustune koyarsin. Ben bilgim ve vaktim olcusunde destek olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2021 On 03.07.2021 at 21:02, Goering dedi ki: yani kullandigin yazilim:python R sql oracle-sql veya yeni nesil tableau vs Ben kendi bildiğim bu vs kısmına gireyim biraz, microsoftun Power BI diye bi programı var son dönemde iyice promote etmeye başladılar, tableauya alternatif gibi çıktı ve bireysel kullanım için ücretsiz tamamen. Dümdüz excelden webde herhangi bi yerden (büyük şirketsen gidip erp yazılımlarının DBlerinden falan) veri çekip kullanabiliyorsun. Bu tür programlara ne kadar hakimsin bilmiyorum ama hiç bilmediğini varsayarak anlatayım temelde yaptıkları şu : Farklı veri tablolarından (misal öğrencilerin isimleri kimlik bilgileri falan bi tabloda, aldıkları notlar başka bi tabloda) alıyor bilgileri, bunlar arasında otomatik bağ kuruyor ve çok basit bi şekilde misal matematik dersinde en başarılı iller sıralaması yapabiliyorsun (çocukların doğduğu il kimlik bilgileri tablosunda kayıtlıysa tabi). Ya da coğrafyadan 60ın üstünde alan çocukların doğdukları aylara göre dağılımını bulabiliyorsun falan. İstersen bu bilgileri çok kullanılan 10-15 farklı grafik çeşidiyle görselleştirebilirsin de. Sonra bu tabloları interaktif olacak şekilde (arama kutuları, grafiklerde ya da tablolarda alt basamaklara inebilme vs.) internete yükleyip istediğin yerden erişebiliyor, hatta öğrencilerinin ya da diğer öğretmenlerin vs. kullanımına açabiliyorsun. Biraz daha ileri seviye kullanımda veri tablosunda doğrudan bulunmayan bilgileri (ör. x öğrenci ya da grup için %70 sınav notu %30 kanaat notu toplamı gibi) , excel formülü benzeri formüllerle hesaplatıp sonra bunları da grafiğe çevirebiliyorsun. İlgini çekerse şurda 1 saatlik falan uzuunca bi tanıtım tanıtım vidyosu var. Bunu beğenmezsen (adam hintli , bayabiliyor) youtubeda tonla anlatım vidyosu falan da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2021 Çok teşekkürler, şuan daha başlangıç aşamasındayım, tavsiyelerinizi not ediyorum. Power BI Tam benlik gibi duruyor. Temelimi oturtayım derinlemesine inceleyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar