Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkiye disindan Danimarka Vizesi (soru)


zeper

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Amerikada yaninda calistigim hoca Danimarka'ya arastirma icin 14 gunlugune birini goturmek istiyor ve bana sordu. (Mart 1 de gidecek). Ben de Shengen vizesi yok. Internettern biraz arastirdim ama ofisler kapanmis cuma 3 te. Pazartesi de tatil. 

Hic daha once Amerika'da yasayip da Shengen alan (Danimarka'dan mesela) oldu mu, nasildir islemler, gitmek gerek mi konsolosluga? Bir de Websitesine bakarken, Turk ziyaretler icin "providing service" yapiyorsa vizeden muaf demis. Arastirma yapmak buna girer mi? 

Baska bir sorum, Amerika vizesine sahip olmak beni muaf yapar mi?

Tesekkurler!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Türkiye'de olmakla Amerika'da olmak arasında, vatandaşlık değiştirmediysen bir fark yok. Oturma izninin olması oranın vatandaşı olduğun anlamına gelmiyor, pasaportun hala Türkiye pasaportuysa "klasik paticik" yorumu olarak değil "common sense" olarak vize başvurusu yapman gerek. Bu başvuruyu da Türkiye'den yapmakla Amerika'dan yapmak arasında belgeler bazında fark yok; ama aracı şirket vs. konsolosluk üzerinden başvuru konusunda farklılıklar olabilir. Onun için de bir zahmet kendin ihtiyacın olan bilgiyi Google'dan 1 dakikanı ayırarak bul.

Keza şehrinde konsolosluk olmaması veya aracı şirket olmaması Türkiye'de de yaşanılabilecek bir durum. Çorum'da da yok konsolosluk ya da aracı şirket örneğin.

Phoenixlin tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Schengen biometrik data istiyor, mecbur ya vfs global tarzi araci kurumun ofisine gidicen yada konsolosluga (Danimarka nin ABD buyukelciligi websitesinde yazmasi lazim nereye gidebilecegin). Bazi durumlarda ulkeler arasinda anlasma bulunuyor, baska bir schengen ulkesinin konsoloslugu uzerinden muracaat edebiliyorsun. 

Sorun biraz spesifik oldugu icin Danimarka ABD buyukelciligini arayip sormanda fayda var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...