Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crimson Desert (Pearl Abyss)

Öne çıkan mesajlar

• 6 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:

oyundan MMO'u sildiler single play oyun oldu. içinde bayaaaaaaaAa fazla mekanik var gözüküyor. yarın çıkıyor, çok alasım var ama çıksın da bir iki yorum yapsınlar. direk alamam 70$ lık oyunu 😄 

Mesaj tarihi:

Videoyu izlemek istemeyen benim gibiler için.

Özetle yorumlar şu şekilde:

Genel Puanlama: İncelemeyi yapan kanal, oyuna "İndirim Bekleyin" (Wait for Sale) notunu vermiş. Bunun temel sebebi, oyunun harika fikirleri olmasına rağmen şu anki haliyle bazı teknik sorunlar ve dengesizlikler barındırması.

Öne Çıkan Olumlu Yanlar:

Dünya Tasarımı: Oyunun geçtiği Pywell kıtası, sadece bir "tema parkı" gibi değil, gerçekten yaşayan ve derinliği olan bir yer olarak tasarlanmış. Keşif hissi çok kuvvetli ve "Dragon's Dogma" tarzında, ayakları yere basan bir atmosferi var.

Hikaye ve Karakter: Bir paralı asker lideri olan Cliff'i yönetiyoruz. Hikayenin sadece ana görevlerle değil, dünyanın tepkileri ve çevresel detaylarla anlatılması çok beğenilmiş.

Keşif Sistemi: Oyunda her yerin kendine has bir kimliği var. Bir uçurumun kenarında parçalanmış bir araba bulmak gibi detaylar, dünyayı keşfetmeyi keyifli hale getiriyor.

Aksiyon: Dövüş mekanikleri ve boss savaşları genel olarak başarılı ve tatmin edici bulunmuş.

Eleştirilen Noktalar ve Sorunlar:

Teknik Hatalar (Buglar): Oyunda şu an için can sıkıcı olabilecek çok sayıda hata ve teknik aksaklık olduğu belirtiliyor. Özellikle kayıt dosyalarının kaybolması gibi ciddi sorunlar yaşanmış.

Hızlı Seyahat (Fast Travel): Geleneksel oyunlardaki gibi her yerde ışınlanma noktası yok. Bu durum, keşif yapmayı sevenler için iyi olsa da, sürekli aksiyon arayanlar için yorucu olabilir.

Platform Sekansları: Oyunun bazı bölümlerindeki zıplama/tırmanma (platforming) mekaniklerinin çok iyi hissettirmediği söylenmiş.

Özetle: Crimson Desert, vaat ettiklerini büyük oranda yerine getiren, keşif duygusu çok yüksek ve atmosferik bir oyun. Ancak teknik sorunlar ve bazı tasarım tercihleri nedeniyle, en azından birkaç güncelleme alana kadar veya indirim döneminde şans verilmesi öneriliyor.

Mesaj tarihi:
Oce4n, 19.03.2026 12:24 tarihinde dedi ki:

oyundan MMO'u sildiler single play oyun oldu.

bunu bariz şekilde hissediyosun. mmo oynuyomuş gibi hissettiriyor hep. 

atlar ulaşımı hızlandırır gibi diyaloglar falan dönüyor. herife dalıyolar ve kurtarıp adamları kesiyoruz, herif az önce gözünün önünde birilerini öldürmemiş gibi takılıyor falan.

dünyasını çok doldurmuşlar ama herşey fake. herkesin evi işi olup uyuyan yemek yiyen npc'lerin olduğu rpg'leri tercih edenler için hele tiyatro sahnesi full. ilk kasabada takıldım biraz, baya mmo kasabası gibi işte karakterler vs. sen gelince başlayan olaylar, herkesin sana konuşması, sana anlatması vs. 

gameplay'i de sevmedim dövüş falan. belki bdo oyuncuları daha aşinadır. zilyon özellik koymuşlar karaktere kim bilir daha neler geliyordur. zaten klavye mouse fail çok kötü yapmışlar, gamepad odaklı. ana karakter çok kasıntı sesi tasarımı falan.

dünyası güzel gibi, görsellik fena değil. yenilik aramayan için gideri vardır. bence min %60-70 indirim beklenir ama.

sadece 1 saat yorumu ama ben aldım alacağımı çok fazla sevmediğim şey oldu. gidişatı tahmin edebiliyorum. ki baktım grinding and gathering falan da varmış. öeh.

Mesaj tarihi:

ilginç bir oyun olmuş cidden. oyun Witcher gibi hikayesi olan bir oyun değil gördüğüm kadarıyla. daha çok sandbox açık dünya RPG. ama o kontroller nasıl leş cidden. her çıkan oyun bir öncekinden bir şey öğrenir, bu oyun hiç bir şey öğrenememiş 😄 geriye gitmiş hatta. lamba açmak için F3'e basmak kadar saçma bir şey görmedim ben 😄 inventory kısmı da ayrıca kötü...

ama diğer yandan oyundaki özellikler filan baya keyifli de gözüküyor baya eğlenceli şeyler var. SOKAK KEDİLERİNİ KUCAKLAYIP KAÇIRABİLİYORUZ! 😄 

fakat oyundan daha fazla keyif almak için kesinlikle beklemek lazım. düzeltilmesi gereken çok şey var oyunda. özetle; oyun güzel ama özürlü biraz...

• Like 2
Mesaj tarihi:

İlk trailerı izledim de of of of nasıl bir oyunmuş öyle. Ultima benzeri oyunlar gibi klasik fantasy tadı verdi, iştahım kabardı. böyle bir oyun oynamak çekti canım.

ikinci trailerı izledim de bildiğin generic mmorpg dünyasına çevirmişler. Skyrim tarzı Viking konsepti, Sci-fi uzay gemileri, Wild West trenler, Final Fantasy komboları...  ne görseler eklemişler.

ilk trailer singleplayer RPG, ama oyunu mmorpg yapacaklarını söylemişler.
ikinci trailer bildiğin mmorpg, ama oyunu singleplayer RPG yapmışlar.

hayır oyun güzeldir değildir o ayrı da, ne saçma bir şey la bu.

Mesaj tarihi:
Bone, 22.03.2026 04:30 tarihinde dedi ki:

İlk trailerı izledim de of of of nasıl bir oyunmuş öyle. Ultima benzeri oyunlar gibi klasik fantasy tadı verdi, iştahım kabardı. böyle bir oyun oynamak çekti canım.

ikinci trailerı izledim de bildiğin generic mmorpg dünyasına çevirmişler. Skyrim tarzı Viking konsepti, Sci-fi uzay gemileri, Wild West trenler, Final Fantasy komboları...  ne görseler eklemişler.

ilk trailer singleplayer RPG, ama oyunu mmorpg yapacaklarını söylemişler.
ikinci trailer bildiğin mmorpg, ama oyunu singleplayer RPG yapmışlar.

hayır oyun güzeldir değildir o ayrı da, ne saçma bir şey la bu.

oyunu başta mmorpg diye duyurdular zaten. daha sonra singleplayer-rpg 'ye çevirdiler.

Mesaj tarihi:
Harvey, 22.03.2026 12:35 tarihinde dedi ki:

oyunu başta mmorpg diye duyurdular zaten. daha sonra singleplayer-rpg 'ye çevirdiler.

tamam işte diyorum ki, "mmorpg" diye duyurulan trailer açık açık singleplayer rpg kokuyor,
sonradan "singleplayer rpg" diye çevirdikleri trailer da açık açık mmorpg kokuyor.

arasını tutturamamışlar.

Mesaj tarihi:

oyun normal olmadığı her yerden hissediliyor. oyunun main questi var hikayesi yok diyordum, chapter 4 den sonra biraz bi hikayeler çıkmaya başlıyor gibi  :DDD komple finali göremedim o yüzden emin değilim. 

ama 1-2 seneye gelen updateler ile baya güzel eğlenceli bir oyun olur bu. geçen çıkan patch ile inventory sorununu komple fixlediler. kontroller de zamanla düzelse geriye gene gayet eğlenceli bir oyun çıkıyor. 100-200 saat gömmeden keyfi anlaşılmayacak oyunlara benziyor şu anki haliyle 😄 

• Yeni Oluştur...