Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DisplayPort vs HDMI

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Şimdi ben bu ikisi arasında baya bir araştırma yaptım ama tam aradığım sonuca ulaşamadım. Belki burada bir cevap bulabilirim. 

Sorum şu :

normalde MBPro makinede Cs:go oynarken 150 fps’ye kadar alıyorum. 27” monitör bağlıyorum hdmi kablo + hdmi-usb type c dönüştürücü ile. Fps 60 lara kadar iniyor. 

Bunun yerine usb type c - DisplayPort kablo tek parça olarak alsam, performans iyileşir mi ?

Mesaj tarihi:

DisplayPort DVI dönüştürücü olsa daha iyi olur diyorum ben monitöründe dvi olduğunu düşünerek.

HDMI varsa işin içinde 60 fps geçmez. DP sanırım destekliyordu 144 hz filan.

Mesaj tarihi:

Monitörde dvi yok. 2 hdmi ve 1 DisplayPort girişi var. 

144hz 27” msi mgp27cq monitör 

DisplayPort performansa etki eder mi merak ediyorum. Bir de adaptör fln olmayacak sonuçta. 

Mesaj tarihi:
4 saat önce, bosphorus dedi ki:

DisplayPort performansa etki eder mi merak ediyorum. Bir de adaptör fln olmayacak sonuçta. 

Oh ne güzel işte DP'den DP'ye. Al bir kablo bak keyfine.

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)
On 14.05.2019 at 22:57, bosphorus dedi ki:

fark eder.

senin monitor icin hdmi 1.4 60hz veya 120hz'de calistirir, displayport 144hz'da calistirir.

DP kullanman sart.

Goering tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

öncesinde S-link SL-USB-C55 Type-C to Hdmi Adaptör ve monitör ile gelen hdmi bağlantısı vardı. Performans çok kötüydü.

Paugge USB C to Displayport Kablo aldım.  Ekranı 144 hz yapabildim ve performans çok çok daha iyi oldu. şu anda herhangi yavaşlama görüntüde dalgalanma vs. görmedim. Zaten arada adaptör olması bile performans düşürmeye yetiyordu. 

CS:Go daki fps düşüşü de hdmi dakinden çok çok az.  

sonuç olarak memnunum.

Mesaj tarihi:

Aaa ulan ben de sirketin verdigi makineyi monitore baglayinca neden 1440p@30hz anca goruyorum diyorum, hic aklima gelmemisti HDMI olayi. Bi de usbli falan adaptor alacaktim iyi ki atlamamisim sdfg

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Deneme yanilma yapcan. 

Bi de anakartin dp sine sokmuyosun di mi sdfg, ekran kartininkine sokcan

Esh tarafından düzenlendi
  • Yeni Oluştur...