Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

entelektuel kitaplar / #nocode


reyou

Öne çıkan mesajlar

Clean Architecture tarzi, icinde dokumentasyon gibi kod barindirmayan, herhangi bir teknolojiye derinlemesine bagli olmayan, ama sistem design ve konularda best practice leri anlatan hangi tarz kitaplari onerirsiniz? hani yolda, vapurda, hatta zicarken bile okunabilir olsun.

patiden biri Designing Games kitabini onermisti ve bir solukta okumustum. tek satir kod olmadan, adam kendi hayat tecrubesini de aktararak harika bir anlatim sunuyordu, oyun yapimi best practice ile ilgili.

varsa boyle tavsiyeleriniz guzel olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayni abinin clean code kitabi var
Icinde code var tabi ama bir cookbook seklinde degil

Gerci bu kitabi ornek verdiysen biliyorsundur clean code u zaten.

En son network algoritmics kitabina çalışıyordum ustat george varghese nin, algoritmics dedigine bakma oyle pseudocode lu algoritmalar degil, daha cok high performance systemler icin ne nasil kullanilir konularini iceriyor.

Ozellikle end-node bolumu bayagi ufkumu acti. Fbufs mantigini, copy-on-write nasil daha performanslı olur, ne zaman ve nasil DMA kullanilmali, polling ne zaman avantajli, IO programming her zaman tu kaka midir vs gibi sorulari cok guzel yanitliyor.

Low level architecture da high performans konularini merak edenlere siddetle tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

attim listeye, super. icinde blok blok C kodu olmadiktan sonra sikinti yok.


buna ek olarak, clean code tarzi AI/ML anlatan var mi? elime hangi kitabi alsam, 2 chapterdan probability fln diye yardırıyor. oyle kitaplari masa basinda, elimin altinda PC varken, yazip cizerek okumak istiyorum da, soyle high level, formullere bogmadan la fontaine tarzi anlatan bir kitap olursa da harika olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...