Dungeon_Master Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Beyler netten konuştuum ve burada forumlarda gördüüm kadarıyla herkes nedense kendi guildini açma peşinde. Oysa ilk başta EU'da sadece 2 Türk guildi vardı. Biri horde tarafını temsil eden Hordish Manner, dieri de alliance oynamak isteyenlerin oluşturduu Anatolian Sunrise'dı. Bence bu 2si yeterli olabilirdi ama daa soora bizim dışımızda dier forumlar olduu ve buralarda da insanların kendi aralarında guildler oluşturacaını düşündüm. Avatürk'te de 2 guild kurulmuştu ama bunlar Hordish Manner veya Anatolian Sunrise'ın sahip olduu üye ve üye potansiyeline sahip deildi. Guardians of Nightfall gelip burada adını duyurmuştu, biraz haberim vardı ama bi de yine horde tarafının Hordeowar die bi guild kurduunu duydum ki bu guild hakkında hiç bi bilgim yok.. Şimdi ise netteki arklarım kendi başlarına, kendi arkadaş çevresiyle guild kuracaklarını söölüolar. Burada da forumlarda yeni yeni herkesin aynı olaya gittiini görüorum. Bana bu aşırı derecede gereksiz ve uzun vadede herkesin kötülüüne olucak gibi geliyor. Yani 5-6 kişi, en fazla 10 kişiyle guild mi kurulur. Raid bile yapamazsınız, anca questleri beraber yaparsınız, party gibi takılırsınız.. Her yeni kurulan guild adam sayısı bakımından gitgide azalıyor. Yakında herkes tek başına guild kuracak herhalde. Ben Dungeon Master Guildini[DM] kuruorum tarzı.. Demek istediim zaten neredeyse hepimiz aynı serverlarda oynuoruz, neden tek bi çatı altında birleşmiyoruz? Hadi parti kuruo olsak; farklı görüşleri, savunsak anlarım bu kadar guildin kurulmasını ama burdaki guildlerin amacı sadece arkadaşları en azından aynı dili konuşan insanları bir araya toplamak, birlii beraberlii ve bundan gücü sağlamak, yardımlaşmayı arttırmak, oyunu daa kolay ve zevkli hale getirmek.. Ama şimdi herkes kendi çapında guild kurarsa bunun sonucunu yine hepimiz çekicez. Her yeni kurulan guildde, bütün guildler zayıflıo, hem kendi aramızdaki hem de olması gereken dier guildlerle savaşlarımız da ezilme ihtimalimiz artıo. Sonuçta böyle giderse hiç bi Türk guildi Burning Legion'da adını duyuramiicak. Yeni düşünmeye başladım, belki de insanlar önceden kurulan guildlerin farkında deil. Bence guildler hakkındaki bilgiler forumda sticky yapılmalı.. Neys dediim gibi gereğinden fazla guild açmayalım, dağılmayalım. Zaten bütün guildler aynı şeyleri savunuo, yapıo, vadedio.. Dier guildlerin sayflarını bilmiorum ama EU'da horde olmak istiosanız, benim guildime de bi bakın.. Görüceksiniz ki dier guildlerden pek farklı deil, daa güzel, güçlü ve düzenli.. Hordish Manner[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 ben 1 aydır giremiyodum guild forumuna direk deactive olmuş acc,bu kadar çabukta dışlanılmaz ama.[signature][hline]I was born when you kissed me, I died when you left me, I lived a few weeks while you loved me. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 aynen katılıyorum her cani isteyen biz guild acıyoz diyo fakat bazılarının daha baolunu bile patlamadan acamya kalkıyo ki burda zaten guildler oturmus baska yer yokmus gibi yinede gelip acıyolar boölücü bunlar bölücü :)[signature][hline]:tebrikz: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Çember olalım. :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dungeon_Master Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Laorx bizim guildden bahsediosan, betadan soora guildde değişiklikler oldu.. Bi girip gözatsan sorunu çözebilirsin..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 çembermi? asagiya atlaniyo mu o onemli abso? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 bazıları sırf arkadaşlarıyla party olmak gibi guild açmak istiyor bazıları da en iyi guildi ben açıcam, en iyi adamları ben alıcam demek için guild açıyor. party yaparmış gibi guild açmak hiç bir işe yaramaz. Guild dediğin, bir raidi karşılayabilecek kadar online oyuncu desteği içermesi gerekiyor. Sağlam guildler de çok önemli. Guild kuranların vazgeçmesi, ve paticikteki sağlam guildlerle birleşmesi dileğiyle :)[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Öncelikle guildler hakkında görüşlerimi yazayım daha sonra Hordish Manner'a geçerim. İki şekilde guild kurabilirsiniz: 1. Herkesi bir araya toplamak için; 2. Belli kriterlere uyan insanları bir araya toplamak için (guild'e göre değişir) Bu iki tip guild'i karıştırmamak gerek. Tamamaen farklı şekilde yapılanmaya giren, tamamen farklı düşüncedeki insanları barındıracak guild'lerdir bunlar. Birine girmek isteyen, diğerinde kendini rahat hissedemez. Belli kriterleri arayan insanlar, ilk grupta kendilerini rahat hissedemez ve topluluğun dışında kalırlar. Bir süre sonrada çıkarlar zaten. İkinci gruptaki insanlar ise, belli kriterler arayan guild'lerde kendilerini fazla baskı altında hissederler. Beklentilere uyamayınca isyan haline geçerler ve oyundan keyif alamazlar. Dolayısıyla bu iki grubu özgür bırakmak gerek. ASR taa başından beri belli kriterlere uyan insanları toplamak istedi. Dolayısıyla üyelikleri sınırlandırdı. Hordish Manner ise başta herkesi bir araya toplayabilecek bir guild olmak istiyordu ama başta ben olmak üzere bir çok insanın bundan rahatsızlık duyması nedeniyle ikinci gruba geçmek durumunda kaldı. İlk sistemi betada yürütebilseydik, mutlaka ona devam ederdik. Kimseyi uzaklaştırırken keyif almıyoruz. HM'dan yaklaşık 35 kişiyi çıkardım. Bu ne demokratikti, nede adil. Ama guild'in yeni çizgisine oturması için tek yoldu. Bu konuda doğru karar verdiğimi düşünüyorum çünkü geriye kalan 20-25 kişinin %90'ından taktir aldım. Ve üyelikleri inafktive edilen kişilerden sadece 4'ü bana geri bildirim yapma ihtiyacı hissetti. Hordish Manner hakkındaki yazısından dolayı Dungeon'a teşekkür ediyorum. Bir şey olmasa bile mutlu bir üyenin varlığını görmek güzel :) Hordish Manner dün tekrar üye kabulüne başladı. Bunun için bir takım kriterler var, forumları takip eden insanlar bunlardan haberdar olup bize katılmaya başladılar bile.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner | Narcosis of Burning Legion[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 hmm ben de gereğinden fazla ifadesine takıldım mesela ;) mesela "gereği kadar" guild desek kaç tanedir? :p alınmaca yok sadece aklıma geldi bir anda ;)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OmeN Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 bende guild in kriterlerine uyamayan lafına takıldım :) memberların kendi fikirlerine uymayan, onlara saçma gelen kriterler koyulunca onlara uymak için insanları zorlamak akıl karı digil bunun için herkesin ayrılma özgürlüğü mevcuttur bence. bu gruba uyamamak olmamalı guild i kuran arkadaş çevresinin fikirlerine katılmamak dense daha iyi olur kanatindeyim . . .[signature][hline]Gerçek Oyuncunun Mekanı -> GametoGame.net -> Editor WoW Site -> TurkishWoW Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Kriter kelimesinde ısrar edicem :) Sadece powerplayer'ları kabul eden, sizden belli bir online kalma süresi bekleyen ve level sınırlaması olan guild'ler var. Belli bir kişinin arkadaşı olmanın bir kriter olduğu guild'ler var. Genelde çok kalabalık değiller ama gayet eyleniyorlarmı? Eyleniyorlar.. Horde yada Alliance olmayı tek kriter kabul eden guild'ler var. 20 yaşın üzerinde olanları almayıı uygun gören guild'ler var. DAOC'ta Sarı Çizmeli Mehmet guild'inde oynamış olmayı, wow'daki Red Bootet Jack guild'ine girmek için kriter gören var. Bu insanların hiçbiri haksız değil. Çünkü zaten guild her halükarda bir fikir çevresinde birleşen insanları barındırır. Siz 18 yaşı sınır gören adamı suçlayamazsınız, başarısız olacağını iddia edemezsiniz. Adam zaten bu fikri benimseyenlerle birlikte, neden başarısız olsun? Varda var..[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner | Narcosis of Burning Legion[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 qui+1 yani ben kendi espri anlayisimda oyun tarzimda olan insanlarla oyun icindeki iletisimi, bulusmalari kendi aramizdaki organizasyonlari yapmak geregi icin de kurabilirm/dahil olabilirm baya ciddi piramit gibi ordu mantiginda bir guilde en alttan uye olup oyunda ki (anahtar kelime eheh) baska beni eglendirecek amaclarim gereginde takilabilirm, hatta ayiracak zamanim ve enerjim varsa kurabilirm, yandas toplayabilirm.. bir suru guildden arkadas edinim oyunda farkli ticaretten zevk alip bir yere bagimsiz takilmak isteyerek guildsizler guildi ne bulasirim.. oyun bole imkan vermisse, oyuncu spam, reklam, yada oyunun kurallarini bozacak nitelikli baska niyetlerle kullanmiyorsa..ben niye kullanmiyim ki? isteyen istedini nie yapmasin kime nee kim bile? =) bunu tartismak ayni serverde neden powerplay guildleri var guild rp gerekleri icin vardir demege benziyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Once herkes yabanci, koklu bir guilde girsin... Oyunu ogrensin ! sonra birlesin birlesicekseniz. Yabancilar bu konuda bizden cok ama cok daha disiplinli.[signature][hline]horacegoesskiing, 08 December 2003 18:13 tarihinde demiş ki: yemişim mantığı. aksiyon varsa ben de varım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codmaster Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Tam tersine yabancılar disipliniz,laf dinlemeyen ve bilimum garip hareketleri yapanlar oluyorlar.(bkz eu beta raidleri)[signature][hline]Eaglef Ifock |SWG|(Retired) Forgon,the space orc |EVE|(Retired) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Arkadaşlar, Guardians of Nightfall Klanı yaklaşık 1 ay kadar önce kuruldu ve o sırada 2 tane daha klan vardı piyasada. Klanımız şu anda 43 tane üyeye sahip ve gerçekten en samimi klanız diyebilirim (bunları aslen biz değil başka topluluklardan bize katılan arkadaşlar söylüyorlar). Üyeler arası diyalog ve kimi zaman yapılan yüzyüze buluşmalar olayı daha hoş hale getirdi. Bu açıklamayla kendimizi 5-10 kişinin kurduğu toplululardan ayırdığımızı bilmenizi isterim. Daha detaylı bilgi almak isteyen ya da aramıza katılmaya hevesli olan arkadaşlar www.gon-wow.cjb.net adresine girip kısa bir araştırma yapabilirler. Herkese selamlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer77 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 İşte burada guild açanlarda buna çalışıyor öylesine guilda açamak istemediler her iki guildin de amacı disiplinli güzel ve sağlam bir guild olması için çalışıyolar ama bazı kişiler guild diyince fikirlerini söylemey başlıyorlar[signature][hline]KARANLIĞA KÜFÜR EDECEĞİNE BİR MUM YAK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 katılyorum fakat ne bu her kafasına esip arkadaslarıyla beraber guild acanalr geliyo buraya yazıyoalr kurlduk soyleyiz boyleyiz diye fakat ortada daha guild bile yok yane ki sanırım su an paticigin bunyesindeki 3 guild quinin saydıgı kriterlere tamiyle uyuyo fakat bazıalrı acıldık diyo millete bir gaz onlara takılıyo sayımızın az bence bu 3 yada 2 guild uzerinde tamamiyle yogunlasılmalı.bunların sayısı artıkca mutlaka kendi ihtiyacına gore o guild icinde bir arakdas cevren yine oluscaktır lutfen artık buraya satısı yasakladıgımız kilitlemiyelim ama faq arsivinede eklemiylim dagılmıyalım lutfen[signature][hline]:tebrikz: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codmaster Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 BL de filan oynamayacağım da onu baştan belirteyim.Şimdi bu dağılmama olayını anlamış değilim.Dağılsa ne olur dağılmasa ne olur.Önemli olan birbirini tanıyan kafa dengi insanların olduğu eğlenebilinen bir guild olması.Ayrıca birbirini tanımayan insanlardan kurulma guildler her zaman başarısız olur,sayı olarak 131234 olsa bile.Hm ve Asr liderleri bence doğruyu yapmış üye alımlarını belli bir kritere uydurma olayında.[signature][hline]Eaglef Ifock |SWG|(Retired) Forgon,the space orc |EVE|(Retired) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 bu daha baslangic o guild lerde 10 20 kisi kalicaksiniz bundan 6 ay sonra herkes kendi grubunu kurup kucuk guild kurmayi tercih edicek (yardimlasma olayinin daha iyi olmasindan dolayi) su gunler guzel gunler bence lvl 60 oldumu herkes o zaman karisiklik cikicak herkes item isticek suraya buraya raid isticek sizin guildlerde ortalama 60 70 kisi falan herkese item toplayamicaksiniz bi kisim beklemek zorunda kalicak sinirlenicekler ayrilicaklar vs.[signature][hline]Gladric RR10L3 Mercenary ML7 Banelord - Kay Anchorite lvl 41 Çoban - Shadow Moon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Ne ASR nede HM türklerle sınırlı guildler değil. Bu oyun derya deniz, her gün istediğini kadar oyuncu alabilirsiniz bu mantıkla.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner | Narcosis of Burning Legion[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 said: Azmodai, 14 Şubat 2005 18:59 tarihinde demiş ki: hakkatten 'gereginden fazla' kavranimi kavramis degilim :) kac oluyor bu? Ne zamanki her Türk bir guild bulur, o zaman gereğine ulaşılmış olur sanıyorum :)) Ha o zaman kim daha süper tartışmaları olucak ayrı :)[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner | Narcosis of Burning Legion[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 gereginden fazla olayi biraz sacma.. bence isteyen guild acabilir isteyen istedigi guild e gidebilir guild kurmak guild chat dısında baska islerede yarar..guild demek sorumluluk demek bu sorumlulugu ustlenecek birisi istedigi an guild acabilir ASr uye alımı konusuna yazacaktim kilitlenmis ben durdurulmasi cok guzel olmus herkes oraya gitse guild de kimse kimseye soz geciremez..bi lame lik yapinca isminizden cok guild inize bakarlar bole oyunlarda biri XXX guild i bole lame lik yapiyo topic acar ugras sora..daglmak diye bisi yok atiyorum x alliance guild i gider y alliance guild i masterina msj atar toplanilir yine raid yapilir her yen gelen alliance de ASR horde da H.M a girse cidden buyuk bi yıgılma olur guild masterlar zor duruma duser bence ayri ayri bi kac guild in kurulmasi daha yararli olur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asphodel Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 tamam çasınlar sorun yok. Ama dediğiniz gibide 5 kişi guild kurmamalı ayıp. Guildin zaten parti için kurulması anormal saçma bence :D social oalyı var nasılolsa ekle listeye gelince party bitti.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Ya beyler amma kafaya taktınız bu guild olayına! Kim isterse kurar size ne? Bu forumda gittikçe ona buna çatılmaya başlandı. 5 kişi de kurulur 500 kişi de (ilkine guild demezsiniz o ayrı). Biraz keyif almaya bakın oyundan, ona buna laf etmeyi erdem sayıyorsunuz. Kimse o 2 klana girmek zorunda değil olay bu kadar basit! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer77 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Ahhbi anlasalar nekadar rahat olucak ama nerde[signature][hline]KARANLIĞA KÜFÜR EDECEĞİNE BİR MUM YAK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar