Feamer Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 bilim insanların toplaşıp kaynaştığı bir forum olduğumuz için siz güzel insanlara sorayım dedim https://www.youtube.com/watch?v=-1rteOBN-Z8 video temsili ben karşılaşmadım, bi yakınımın başına başına gelmiş, başına denk gelmemiş ama omzu falan yanmış, üstü başı süt olmuş... neden gerçekleşebilir böyle bir şey? gerçi dh de baya konuşmuşlar şimdi gördüm, neyse yazmış olduk o kadar B)- https://forum.donanimhaber.com/patlayan-sut--82098337-2
-Deno- Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Çiftlik Bank ineklerinden sağdıkları için böyle olmuştur, normalde süt düzgün adamdır yapmaz bu tarz hareketler.
Xaero Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Kafayı kırmış... https://www.youtube.com/channel/UC9MrH9yVhLB7ADa4fOmXkLw
Grego Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 bekleyen sütün patladığını gördüm de, kaynayanın patladığını ilk kez görüyorum ~ ayrıca evet, kafayı da kırmış. patlayan süt 2 de bırakacaktı seriyi. olmamış.
Feamer Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 yok, video da pınar kullanmış, benim yakınım yörsan kullanmış ama a101 den almış
Fin Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 This is a rare but known phenomenen. When a liquid reaches boiling point vapour first forms on nucleation points, tiny irregularities on the surface of the pot. The boiling starts there and then spreads across the surface of the pot. If the pot is extremely clean and smooth there are very few nucleation points. The proteins in the milk coagulate onto these few points and smother them. No nucleation points - no boiling event. The temperature PASSES boiling point. The whole mass of the milk becomes superheated - one flake os kin or a grain of dust falling can now trigger boiling, as the whole mass is above boiling point there is a lot of excess energy. Flash boil happens and the whole mass flashes to part vapour and part (at boiling temperature now) liquid. Explosion of milk. Tip - add a few boiling beads when heating milk to avoid this. Source(s): Any liquid that has a protein load that can coagulate on to nucleation points carries this danger.
fenn Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Karıştırılırsa bu durum çözülür sanırım. Bende 1-2 hafta önce kadar 200 ml sütlerden 50-60 tane aldım ve geçen gün bir tanesine denk geldim bomba gibi şişmiş. Sağına soluna baktım açık saçık bir yerde yok ve o kadar sütten sadece 1 tanesinin böyle olması beni şaşırttı. Hatta firmaya dava açayımda tazminat ödesinler dedim ama kim uğraşacak diyerek vazgeçtim. Kapalı kutuda süt neden şişer? Sütler muhtemelen aynı banttan çıktı. Bu sütün önündeki ve arkasındaki binlerce süt muhtemelen sapasağlam dururken aynı şartlarda neden böyle sonuçlandı ?
axedice Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2018 fenn said: Kapalı kutuda süt neden şişer? Sütler muhtemelen aynı banttan çıktı. Bu sütün önündeki ve arkasındaki binlerce süt muhtemelen sapasağlam dururken aynı şartlarda neden böyle sonuçlandı ? Aseptisitesi bozulmuştur, ambalajda bulaşı olabilir hatta dolum hattındaki bi bulaşının tek bi pakette ortaya çıkması ender rastlansa da gerçekleşebilen bi durum. Sonuç olarak içinde canlı mikroorganizma kalmış, sütü yemiş yemiş gaz çıkarmış o da paketi şişirmiş.
Öne çıkan mesajlar