Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

State of Linux 2018

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Aslinda devlet daireleri gecmeye hazir. Adliyede tum kalemlerde ofis programi olarak LibreOffice var, hukuk sisteminde tum calisanlarin kullandigi UYAP sistemi ise java ve web tabanli sekillerde geliyor. Yani Ubuntu MATE kurulursa cok rahat kullanir herkes. Firma destegi olsun diyorlarsa arkalarinda Red Hat Enterprise Linux Desktop var. Ben bile kullansam mi diye dusundum beles RHEL lisansi oldugu icin.
Sosyal ağlarda paylaş

simdi terminal'den root ile asagidaki komutu calistirdim

git clone github.com/dotnet/dotnet-docker-samples/

bu gitti repo'yu indirdi, sagdaki gibi.
Ama buraya nedense gui uzerinden ulasamiyorum.

terminalden asagidaki komutla acilabildim sadece.

nautilus

https://image.ibb.co/czquTx/image.png

VSCode ile mesela, folder'i bulmaya calisiyorum, ama desktop altinda gorunmuyo. Nereye gitti bu klasor simdi?

yetis ya @di yetis ya @gerge.
Sosyal ağlarda paylaş

ha tamam vs code'u root olarak acmak lazimmis. simdi oldu.

sudo code --user-data-dir="~/.vscode-root"

bunu yazmadan gui uzerinden sag tiklayip, run as admin gibi bisi yok mu be :D

fuck the security. zaten vm altinda calistiyorum, guvenlik kaygim yok, herseyi default root olarak execute etme gibi bisi yok mu?

o kadar custom ediliyo dediniz geldik, hani nerde lan bunun ayarlari?
Sosyal ağlarda paylaş

sorun, benim vs code'u normal user modunda acip, root ile olusturulan klasorlere erismeye calismamdan kaynaklaniyomus. yani ikona tiklayip actim app'i, "run as root" olarak degil.

vs code da bu sefer beni root olarak calistirma abeyy diye aglamaya basladi, kes lan diyip kapatiyom uyariyi asdf

.net app'i linux da debug etmek cok garip bi hismis lan ahah.
su docker windows'ta adam gibi calismadigindan oluyo bunlar hep.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun yapilabilitesi degil ya. O halde sana ulasmiyor olmasi. Linux kurduktan sonra 1 hafta 10 gun ayar cekeyim diye ugrasacagina macbook al, 3 gunde gesture'larina alis daha iyi. Sonraki hayatin huzurlu gecer.

Linux'la 98-99'da tanismis -varligini bilmek degil, baya kurup kullanmis anlaminda-, buldugu surumleri denemis, 2013'te Macbook'a gecene kadar da linux kullanmis biri olarak diyorum bu arada bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

sudo -i yapmis bulundum, oncesinde bir suru image indirip onlari docker'a bagladim.

tekrar ugrasmak istemedim, neyse root'la yola aynen devam. sevmiyorum low privilege islemleri B)-

https://i.imgur.com/sQOrznY.png

Baska topiklerde guvenlikmis, best practice'mis ahkam keserken yakalamayayim seni vindozcu :)
Sosyal ağlarda paylaş

abi vm icinde practice yapiyom iste ya, ne diye ugrasicam permissionlarla falan.

yazacagimiz iki satir kod, o da burnumuzdan gelmesin.

production'a kod deploy etsem neyse de, yani su hali ile ransomware girse vm icerisinde, take my middle finger der, bir onceki snapshot'a donerim.

bu arada 4gb vm icerisinde kagni gibi calisiyo ubuntu, kullanilabilirlik acisindan win 10 her turlu rulez, kimse kusura bakmasin.

linux'un envai cesit devops icin first class citizen olmasi cezbediyo iste.
Sosyal ağlarda paylaş

Tim said:

Sorun yapilabilitesi degil ya. O halde sana ulasmiyor olmasi. Linux kurduktan sonra 1 hafta 10 gun ayar cekeyim diye ugrasacagina macbook al, 3 gunde gesture'larina alis daha iyi. Sonraki hayatin huzurlu gecer.

Linux'la 98-99'da tanismis -varligini bilmek degil, baya kurup kullanmis anlaminda-, buldugu surumleri denemis, 2013'te Macbook'a gecene kadar da linux kullanmis biri olarak diyorum bu arada bunu.

GNU/Linux ekosistemi son yillarda open source yazilimlarin gelismesiyle birlikte cok gelisti. learning curve konusunda haklisin, ama sahsen ben yeni bir *nix OS'e gectigimde bir saat icerisinde tum work environment'imi olusturuyorum. Ayar dedigin sey config dosyalarindan ve birkac base software ve package'dan ibaret, ve config dosyalarimi download edip kurmak tek bir (curl "otomasyon-url" | sh) komutuna bakiyor. tmux, zsh ve vim disina cikmam zaten cok nadir oluyor.

ve Macbook'ta acikcasi ayar cekmek, sacma sapan opinionated DE ayarlarina alismak linux DE'lerine kiyasla daha zor geliyor. belki cok subjektif bir yorum yapiyorum ancak gercekten kiyaslanamayacak kadar cok sovduruyor macOS. kesinlikle hic intuitive degil.

Tekrar soyluyorum, ogrenmek kolay degil, ama bunun da bir sebebi var, dogasi geregi... Bununla beraber macOS de sana hazir olarak ready-to-go guzel bir environment veriyor, brew cidden rahat (aslinda 3rd party yazilim bu, OS icinde degerlendirmemek lazim). Ama gel gor ki OS uzerinde (ozellikle desktop env) yeterince flexible hissettirmiyor. batiyor adeta. Ben sahsen bir ekosistem kullanacaksam uzun vadede bana getirisine bakarim kisa vadede benden goturdugundense. vim buna cok guzel bir ornek. yazilim isi bir yatirimdir. emek verdigin seyin sana uzun vadede geri donusune bakmak gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

olay her turlu look-and-feel icin secenek olmasi ve bunun 'yapilabilitesi'. hazirladiktan sonra butun configi tek repoya koyup her formattan sonra 10 dkda kaldirmak da kolay. windows/mac'de -mac'in minimize/maximize mekanigini hala cozemedim, zor geldi- ne verdilerse onunla idare etmek zorundasin, linux'da 'istedigin gibi'.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
BetterTouchTool var macOS'da, minimize/maximize tuslarinin yaptiklarini filan degistirebiliyorsun.

2013'de macOS'a gecmistim ben de, ama simdi iste Linux'a geri dondum bir 6-7 ay once, cok rahatim. Solus kullaniyorum iste ki su anda piyasanin en iyi dagitimi bence kendisi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...