Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fahrenheit 451 (2018) - HBO


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

[video]https://www.youtube.com/watch?v=JzAwg9gj9vc?feature=oembed" width="459">



Bilimkurgu tarihinin en iyi 10 yazarı arasında sayılan ve 2012'de kaybettiğimiz Ray Bradbury'nin ölümsüz eseri Fahrenheit 451 HBO yapımı bir uyarlama olarak dönüyor. (Önceki uyarlama 1966'da François Trouffaut tarafından yapılmıştı) Yapım distopik bir gelecekte artan teknolojinin insanlığı giderek tektipleştirdiği ve bundan cesaret bulan merkezi hükümetin okuma eylemini suç ilan ederek kitapları itfaiyecilere yaktırtmaya başlamasını, o zamana dek "işini seven bir itfaiyeci" olan Guy Montag'in geçirdiği değişim üzerine kitaplara bağlanmasını ve kitap okuyan insanların yaşadığı bir yer bulabilme umuduyla yaptığı arayışı konu alıyor.

IMDB

Ramin Bahrani uyarlamayı hem yazıp hem yönetirken başrollerde Michael B. Jordan, Sofia Boutella, Michael Shannon[/url, [url=http://www.imdb.com/name/nm5637553/?ref_=tt_cl_t5]Laura Harrier ve Martin Donovan gibi isimler yeralıyor.

Kitabın yakın tarihli çevirisi İthaki yayınlarından çıktı gelmişken onu da tavsiye edeyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Bu tür bilimkurgu edebiyatının önemli hikayelerini filmleştirmek için o hikayeyi 30 kere falan okumuş olması lazım yönetmenin hayatında. Sonrakiler için bir şey diyemem de Yüzüklerin Efendisi yönetmeninden oyuncusuna herkesin hatmettiği bir işti ve bu nedenle de çok başarılı oldu. Şu tür önemli eserleri de gerçekten okumuş ve hayranı olmuş insanlar yönetse, oynasa keşke...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...