eregorn Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 _Rave said: Tim said: Sene 2018, millet neye saldiracagini, neye satasacagini sasirmis durumda. Kendi hassasiyetini en ustte tutan ve buna katilmayan hemen herkesten nefret eden bu guruh, cogu zaman AKP magduru modunda. Senin, bunun irkci oldugunu dusunmen kadar, bir baskasinin da bunu saldiri olarak almamasi, gulup gecme hakki baki. Buna sinirleniyorsan, buna kiziyorsan sorun sende cunku ortada hakaret yok, terbiyesizlik yok. Sen oyle oldugunu dusundugun icin sana oyle geliyor denmis. Suradaki tek sorun senin kendi baskasinin fikrini beyan etmesine dayanamaman gibi gorunuyor. kendi maruz kalmadığı bir durum hakkında ahkam kesilmesi benim dayanamadığım nokta. Kendi maruz kalmadığı bir durum olduğunu nerden bilebilir ki bir insan? Şu an bu satırları yazan kişinin nelere maruz kaldığını ve kalmadığını kim bilebilir. Irkçılık sadece zencilere mi yapılıyor? "Bana yapılmadıysa, karşımdakine de yapılmamıştır. Böyle şeyler zaten hep Amerikada olur" düşüncesi... Tekrarlıyorum; bana söylenen bir şeyden yola çıkılmış bir yazı değil. Tamamen yazılan yazıya yapılan yorum niteliğindedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Bir insani hayvana benzetmenin hakaret gorulmedigi ortamda yasamak istiyorum ben. Siyahilerle empati yapmaktan bahsediyosunuz, maymunlarla da yapin. Yazik degil mi masum hayvanlara :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 _Rave said: Tim said: Sene 2018, millet neye saldiracagini, neye satasacagini sasirmis durumda. Kendi hassasiyetini en ustte tutan ve buna katilmayan hemen herkesten nefret eden bu guruh, cogu zaman AKP magduru modunda. Senin, bunun irkci oldugunu dusunmen kadar, bir baskasinin da bunu saldiri olarak almamasi, gulup gecme hakki baki. Buna sinirleniyorsan, buna kiziyorsan sorun sende cunku ortada hakaret yok, terbiyesizlik yok. Sen oyle oldugunu dusundugun icin sana oyle geliyor denmis. Suradaki tek sorun senin kendi baskasinin fikrini beyan etmesine dayanamaman gibi gorunuyor. kendi maruz kalmadığı bir durum hakkında ahkam kesilmesi benim dayanamadığım nokta. insanlar hayatta sadece başlarına gelenler üstünden konuşursa çok sıkıcı olmaz mı dünya ? insanlığın ilerlemesi de oldukça yavaşlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Tim said: _Rave said: Tim said: Sene 2018, millet neye saldiracagini, neye satasacagini sasirmis durumda. Kendi hassasiyetini en ustte tutan ve buna katilmayan hemen herkesten nefret eden bu guruh, cogu zaman AKP magduru modunda. Senin, bunun irkci oldugunu dusunmen kadar, bir baskasinin da bunu saldiri olarak almamasi, gulup gecme hakki baki. Buna sinirleniyorsan, buna kiziyorsan sorun sende cunku ortada hakaret yok, terbiyesizlik yok. Sen oyle oldugunu dusundugun icin sana oyle geliyor denmis. Suradaki tek sorun senin kendi baskasinin fikrini beyan etmesine dayanamaman gibi gorunuyor. kendi maruz kalmadığı bir durum hakkında ahkam kesilmesi benim dayanamadığım nokta. Yurt disinda yasiyorum 6 senedir. Ben cok maruz kaldim benzer durumlara, hala ayni fikirdeyim `sen oyle dusundugun icin` diyenle. Buna ne diyosun? Kardeş penis boyu yarıştırmıyorum seninle. ben 7 senedir yurt dışında yaşıyorum yoksa :) dünya geneline yayılmış bir olguyu ve kolektif bilinci tek bir kişinin hayal ürünü veya kuruntusu olarak tanımlayıp geçemessin. maymun eğerki zenci insanları rahatsız eden bir alt metinle kullanılıyorsa, cevap veren zenci kadının bundan rahatsızlık duyduğunu belirtmesinin yerinde olup olmadığını, veya ona bu durum hakkında nasıl hissetmesi gerektiğini dikta etmek kimsenin hakkı değil. kadın rahatsız oldum demiş,biter. çünkü bu bir commercial ve kamuyu ilgilendiren bir durum. ha çocuk kendi beğenip giymiştir, ozaman dersin, sana ne çocuk rahatsızlık duymuyor bu durumdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 applev0dka said: _Rave said: Tim said: Sene 2018, millet neye saldiracagini, neye satasacagini sasirmis durumda. Kendi hassasiyetini en ustte tutan ve buna katilmayan hemen herkesten nefret eden bu guruh, cogu zaman AKP magduru modunda. Senin, bunun irkci oldugunu dusunmen kadar, bir baskasinin da bunu saldiri olarak almamasi, gulup gecme hakki baki. Buna sinirleniyorsan, buna kiziyorsan sorun sende cunku ortada hakaret yok, terbiyesizlik yok. Sen oyle oldugunu dusundugun icin sana oyle geliyor denmis. Suradaki tek sorun senin kendi baskasinin fikrini beyan etmesine dayanamaman gibi gorunuyor. kendi maruz kalmadığı bir durum hakkında ahkam kesilmesi benim dayanamadığım nokta. insanlar hayatta sadece başlarına gelenler üstünden konuşursa çok sıkıcı olmaz mı dünya ? insanlığın ilerlemesi de oldukça yavaşlar.. her konuda bildiğin şey hakkında konuşmakta yarar var. bilmeden fikri olan insanların yaşadığı ülkelerin durumunu biliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Irkçı olmuş. HM özür dilemiş mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 "Kardes" ve "penis boyu". Giderek alcaliyor seviye. Konuyu farkli yerlere cekiyorsun yine ama hadi oradan devam edelim. Kadinin siyahi oldugunu neden belirtme ihtiyaci duydun? Tum siyahlar rahatsiz oluyor bundan demek icin mi? Cevap veren adamin da siyahi olmasi nedir bu durumda? Laf olsun diye siyaha mi boyamislar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 bu durumu yanlis bulmak icin zenci olmanin gerekmedigi gibi yanlis bulani elestirmek icin de beyaz olmak gerekmiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Konu burdan, buraya nasıl geldi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lemmy Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Kesin kavga çıkar bu topikte :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Tim said: "Kardes" ve "penis boyu". Giderek alcaliyor seviye. Konuyu farkli yerlere cekiyorsun yine ama hadi oradan devam edelim. Kadinin siyahi oldugunu neden belirtme ihtiyaci duydun? Tum siyahlar rahatsiz oluyor bundan demek icin mi? Cevap veren adamin da siyahi olmasi nedir bu durumda? Laf olsun diye siyaha mi boyamislar? öncelikle şuna siyahi deme abi. zenci'dir o. farsça paslı anlamındadır ve ten rengini tanımlamakta kullanılır. sonuçta bu adamlar siyah değil.herneyse. kadının zenci olduğunu belirtiyorum çünkü ırkçılık, ırkçılığa uğrayanı ilgilendirir. beyaz kadının teki atlasa buna derim ki sana mı kaldı? ama rahatsızlığını belirten insan bundan rahatsız olmaya yerden göğe kadar hakkı olan bir kişi. katılmayanın renk tonu önemli değil. bir katılan bir katılmayanı götürmüyor. yani özeti benim bir davranışı ırkçı görmemin sağlayacısı o ırka mensup kişi( kamusal bir durum ise ) veya mağdur kişidir. o derse ki bana ben bundan rahatsızlık duydum, kimse ona duyamassın diyemez veya ne hissetmesi gerektiğini belirtemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 HM kapatmış olayı. http://www.nydailynews.com/news/world/h-m-slammed-racism-coolest-monkey-jungle-hoodie-article-1.3744160 "This image has now been removed from all H&M channels and we apologise to anyone this may have offended," the company told the Daily News in a terse statement from its Stockholm headquarters. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 noldu lan faşolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Firma tabi ki özür dileyecek. Tepki aldı çünkü. Marka değerini düşürmemek için özürünü dileyecek. Ama bu dilenen özürün, konuştuğumuz konuyla, pipi yarıştırmakla bir alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 lan adamlar gidip bütün çocuklara aslanmı zebralı zürafalı kıyafet giydirip zenci çocuğa maymunluyu giydiriyolar ve sizinle hala bunun art niyet gibi görünen tiksindirici bir durum olduğu konusunda tartışıyorum ya hakkaten ben de ayrı salağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 _Rave said: Tim said: "Kardes" ve "penis boyu". Giderek alcaliyor seviye. Konuyu farkli yerlere cekiyorsun yine ama hadi oradan devam edelim. Kadinin siyahi oldugunu neden belirtme ihtiyaci duydun? Tum siyahlar rahatsiz oluyor bundan demek icin mi? Cevap veren adamin da siyahi olmasi nedir bu durumda? Laf olsun diye siyaha mi boyamislar? öncelikle şuna siyahi deme abi. zenci'dir o. farsça paslı anlamındadır ve ten rengini tanımlamakta kullanılır. sonuçta bu adamlar siyah değil.herneyse. kadının zenci olduğunu belirtiyorum çünkü ırkçılık, ırkçılığa uğrayanı ilgilendirir. beyaz kadının teki atlasa buna derim ki sana mı kaldı? ama rahatsızlığını belirten insan bundan rahatsız olmaya yerden göğe kadar hakkı olan bir kişi. katılmayanın renk tonu önemli değil. bir katılan bir katılmayanı götürmüyor. yani özeti benim bir davranışı ırkçı görmemin sağlayacısı o ırka mensup kişi( kamusal bir durum ise ) veya mağdur kişidir. o derse ki bana ben bundan rahatsızlık duydum, kimse ona duyamassın diyemez veya ne hissetmesi gerektiğini belirtemez. Su irkcidir derken irkciligin ve ayrimciligin dibine vurmak da guzelmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 _Rave said: noldu lan faşolar lel. yukardan el salla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 hakliyken haksiz duruma dusurdunuz lan adami Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 coolest monkey in the jungle ---> fastest pati in the orbit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 H&M özür dileyecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 ne kadar boktan ya. beyaz bi çocuğu yanaklarından mıncırarak HUYY SENİ MAYMUN diyebiliriz. ama bunu siyah birine yaptığımızda ırkçılık olarak algılanması kaçınılmaz. aslında gayet normal bişey olmalıydı, lakin olamıyor. H&M'in bu hareketinde gerçekten bir kasıt yoksa -ki dev bir firmanın kasıtlı böyle bir hareket yapması gerçekten çok saçma olurdu- o zaman herkesten daha masum bir beyin tarafından yapılmış derim ben. Adam maymunluk-zencilik ilişkisi hiç zihninde kurmamış. "BÖYLÖ ŞÖY OLOR MO" diye söyleyen herkes ki ben de dahilim, böyle bi imaj kurmuşuz kafamızda. Ya da belki H&M'in PR'cısı ağır ırkçı, firmayı katakulliye getiriyor. who da fak knowz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Lemmy demişti sdfgsdfh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 h&m içindeki fetöcüleri temizlesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Hah, biyik yine varacagi yere vardi. Kapatabiliriz konuyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2018 Abi yetki sende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar