Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Azeroth topraklarındasın yabancı!

Kumadam

Öne çıkan mesajlar

Moonglow bankasına vardığında gece henüz karanlık örtüsünü sermişti gökyüzüne, planlandığı gibi hiç duraksamadan yol aldı liman'a doğru.

Planladığından biraz daha erken gelmişti her zamanki gibi. Doru'ya gitmesini söyledi, alışık olduğu komut ile astral boyuttaki yurduna döndü bir sis bulutunu gerisinde bırakarak.Yaşlı dostu Arkyetl sözleştikleri gibi kendisini beklemekteydi.
"Selam" diyerek karşıladı.
"Selam" diyerek cevapladı Kumadam. "Bizimkilerden ses seda var mı?" diye devam etti. "Henüz kimse gelmedi, her zamanki gibi sen ilk geldin" dedi Arkyetl ve devam etti, "Aslında erken gelmen iyi oldu. Hava çok uygun değil böyle bir yolculuk için, seninle bunu konuşmak istiyordum."
"Farkındayım, ama bir şekilde yola çıkılması lazım." diyerek tartışmaya imkân vermeyecek sertlikte cevapladı eski dostunun sözlerini Kumadam.

Kısa bir bakış ile göz göze geldiklerinde eski dostunu kırıp kırmadığını sorguladı Kumadam, hep söylediği gibi gözler aklın aynasıydı, bir kişinin içini okuyabilirdiniz bu şekilde. Sert tepkisinin yanlış anlaşılmadığından emin olduktan sonra.
"Vakit, geldi."dedi Kumadam.
"Diğerlerini beklemeyecek misin?" diye sordu merakla Arkyetl.
"Vakit geldi sevgili yaşlı dostum" diye tekrarladı, "Diğerlerini de beklemek isterdim ama " dedi ve sustu Kumadam.

Hazırladığı eşyalara yeniden kısaca bir göz attıktan sonra dostu ile vedalaşıp kendisi ile birlikte yolculuk edeceklerin olduğu alana geçti. Birçok farklı ırktan erkek ve kadın ile bu yolculuk için bekliyorlardı. Yolcuları kısa bir süzdükten sonra limanda demirli gemiye doğru yöneldi. Çımacılar yolcuların çantalarını yerleştirmekle meşguldüler. İçlerinden bir tanesi kafasını kaldırıp yaklaşmakta olan cübbeli büyücüye baktı. Yanında yolcuların çantalarını yerleştiren arkadaşına "büyücülerden hoşlanmıyorum" dedi. Arkadaşı hafif bir gülümseme ile cevapladı "Benden uzak olup tanrılarına yakın oldukları sürece sorunum yok bu cübbeliler ile". Kısa konuşma yaklaşan Kumadam'ın duyacağı mesafeye gelince sonlandı. Büyücü herhangi bir eşyasını teslim etmeden gemiye çıkılması için konmuş kalasın üzerinden dikkatlice geçti.

Gemi çok sağlam gözükmese de idare eder bir yapıdaydı, bu kadar acele verilen yolculuk kararı için bulduğunla yetinmek daha önemliydi ve kafasındaki düşüncelerini bu doğrultuda yoğunlaştırmadı Kumadam. Yine de eski alışkanlıklarından ve kendini güvene alma duygusundan kurtulamamanın verdiği içgüdü ile gemi'yi kısa bir inceleyip, rahat ve güvenli hissedeceği yerleri belirledi.

Kalkış saati yaklaştıkça güverte yeni kıtaya gidecek yolcular ile dolmaya başlamıştı. Güvertenin kenarından son bir kez daha Moonglow limanına baktı. Kalkış saati yaklaştıkça herkese bir canlılık gelmiş gibiydi. Son hazırlıklar yapılmaktaydı. Gözleri mesaj gönderdiği dostlarını aradı. İçini hafif bir burukluk kapladı ama karar verilmişti gidilecekti. Piposunu çıkardı çantasından ve içine Yew'de işlenmiş eskilerden kalma birkaç dirhem tütün koydu. Son Juka saldırıları sonrasında Yew'in toprakları artık eskisi gibi ürün vermez olmuştu, artık bu tarz tütünler bir servet değerine satılıyordu. Yine de o yew şaraplarının da etki ettiği kekrimsi tadı tadamadan pipo içmekten zevk almıyordu.

Derin bir nefes çektikten sonra, düşüncelere daldı. Eski dostları ile iletişiminin çok azaldığını fark etti. Lycaeum'daki görevlerin dostları ile ilişkisini etkilemesi düşündü. Yolculuk sonrasında işlerini azaltmak ve dostları ile daha fazla vakit geçirmek için gerekli adımları atmaya karar verdi ve öncelikleri içinde planladı.

Kaptan'ın gür sesi düşüncelerinden uzaklaşmasını sağladı. Artık gemi kalkıyordu. Son kez olarak limana baktı. Liman'da artık görevliler haricinde kimse kalmamıştı. Dostu Arkyetl ile göz göze gelince elini kaldırıp vedalaştı.

Kaptan yolculuk öncesinde yolculardan beklentilerini kısa bir konuşma ile açıkladı. Her zaman için ayakaltında dolaşan ve işlerin gecikmesine neden olabilecek aksaklıkları baştan engellemenin en doğru şey olduğunu savunurdu.

Uzun yıllarını bu denizlerde harcamış birisiydi. Bu işe en temel yerden başlamış, yetenekleri ve çabası sayesinde bu gemiye sahip olabilmişti. Bir zamanlar korsan kaynayan denizlerde bulunmuş, hatta çok azda olsa kendisi de korsanlık yapmıştı. Fraksiyon savaşları sırasında kral yandaşlarının yanında yer almış ve bu sayede kısa korsanlık geçmişi sümen altı edilmişti. Yaşlanan bir kaptan için en doğrusunun daha basit ve sade yaşam olduğunu kavramış birisiydi. Şu an için bu taşımacılık işi yeterince kazandırıyor ve Jhelom adasında aldığı ufak çiftlik için yetiyordu.

Yolculuğun ilk başları çok gürültülü idi, Kumadam kucağında okumaya çalıştığı büyü kitabına bir türlü odaklanamamıştı. Sinirlice başını kaldırdı ve gürültünün geldiği alana baktı. Yeni kıtaya doğru yola çıkmış birçok kişi yeni hayalleri ile hararetli tartışıyorlardı. Acaba bunların kaçı yaşamda kalabilecek diye geçirdi içinden.

Gecenin ilerleyen saatleri ile herkesin üzerine serilen yorgunluk uykusu, hafif esen rüzgârın soğuk
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nukem_Verite, 11 Şubat 2005 17:30 tarihinde demiş ki:
bildiğimiz kumadam :)

aynen öyle, "ben de geldim hey yardım edin" gibi sıradan birşey yerine enfes bir hikayeyle gelmiş.
diyebileceğim sadece iki kelime var, daha doğrusu komut, cümleler boğazıma takıldı okuduktan sonra
/applause
/kneel[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kumadam, 11 Şubat 2005 17:25 tarihinde demiş ki:

"Kimsin yabancı !"diye seslendi. Arkada atının üzerinde duran kişi. Kimdi, susuzluk kafasındaki diğer düşünceleri o kadar bastırmıştı ki, bu sorunun cevabını hiç düşünmediğini hatırladı.
"Bilmiyorum" diye cevapladı Kumadam.
"Nereden geliyorsun !" diye başka bir soru sordu, diğer zırhlı kişi. Kimdi sorunusun cevabından başka bir şey veremeyeceğini hisseti damarlarında ki kanda. Nereden gelmişti buraya keşke bilseydi.
"Bilmiyorum" diye tekrarladı cevabını. Az biraz cesaretle sordu. "Ben neredeyim?"
Kısa bir sessizlik ve zırhlıların birbirlerine bakışmalarından sonra içlerinde liderleri olduğunu tahin ettiği kişi öne çıkarak cevapladı.

"Azeroth topraklarındasın yabancı"

bu son paragraftan anlıyoruz ki gemide çıkan büyük girdap sonucunda mutant olmadan sağ sağlim "Kingdoms" topraklarına ulaşmış ( Ally bölgesi :) ) ve sevimli guardlarımızda öldürmediğine göre bir human -NE - gnome veya dwarf olması lazım.

neyse bizimkilere selam gönderirim serberst bırakırlar seni :p

guardlarla aram iidir ehehe

hoşgeldin :)[signature][hline]||Hisar Oyun[b]||

[Bu mesaj GM-Newbie tarafından 11 Şubat 2005 19:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında ne oynayacağıma burada çok önceleri açılan bir başlıkta belirtmiştim, Cüce olacağımı söylemiştim. Tabii bu yukarıdaki hikaye ile bu değişimi nasıl bağdaştıracağız bende merak etmiyor değil.

Pzt'si Almanya'da toplantım var diye bugün öğleden sonra serdim işyerinde çıka çıka bu hikaye çıktı.

Birde iş yerindeki proxy ayarları ve firewall nedeni ile bu hikayenin bir önceki hikayesi "Yeni kıta"yı ekleyemedim başına.

Haftaya, 14'ünde Stuttgart/Almanya, 15'inde de Rodez/Fransa'da toplantılarım var. 16sında ülkemde oluyorum, 17-18-19 Şubat'da Bolu'da eğitime gidiyorum. Sanırım alacağım paketi açmak 20'sini bulacak. Ben yine de öncesinden geliyorumu bir haber vereyim dedim.

Bir de Sosaria'da devam ediyorum merak etmeyin, ikisi farklı tadlar, hatta üçü SWG'yi de sayarsak.

Herkese iyi akşamlar, şimdi içeri gidip bir oğlumla ilgileneyim.[signature][hline]
MSN:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

hehe süfer hikaye, kumadam roman yazabilirsin çok rahat, hatta bekleme, yaz :)

eski uo insanları wowda toplanıyor yavaştan :)

(sen gerçi kasımda us serverlarında llts ile girmemişmiydin wowa?)[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS - NwN-II - Satılık!
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Sosyal ağlarda paylaş

gercekten güzel hikaye valla devamını cok merak ettim :D[signature][hline]"Buraya geri geldim çünkü bir süre tek basima huzur bulmam lazim.Sen uyumalisin,hala bir yatakda yatma sansin varken.safakla seni Hükümdar Denethor'a götürecegim.Hayır,safakta degil çagirildigin da götürecegim.Karanlik basladi.Artik safak olmayacak."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...