Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Berline gidiyorum

SpiderS_DangeR

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Şu topicteki çaresizliğimden sonra biraz da şansımın yaver gitmesiyle Berlinde bir firmayla anlaştım, 15 Ocakta başlıyorum :)-D

2 3 Ocak gibi gitmeyi düşünüyorum, oradaki bürokratik işleri vs hallederim başlayana kadar. Fakat ev ile ilgili bazı soru işaretleri var.

Öncelikle okuduğum kadarıyla ev sahiplerinin hepsi Schufa denilen kredi skoru tarzı bir şey istiyor ki bu bende yok doğal olarak. Bazıları kontratını göstermen yeterli diyor ama bilemedim. Zaten şu aralar Berlinde bu ev işleri baya zormuş, o yüzden gider gitmez hemen tutamayabilirim gibi geliyor.

O yüzden şimdiki planım 1 veya 2 ay airbnb veya bu tarz bir yerden ev tutup bu esnada uzun süreli bir ev bakmak. Eşya olayı biraz sıkıntılı olacak gibi, Almanyada eşyasız evler gerçekten bomboş oluyormuş, mutfak dolabı bile olmuyormuş yani. Artık 2. el vs bir şekilde yaşayabilecek kadar eşya alıp ilk etapta yavaş yavaş ekleyebilirim sanırım. Ev arkadaşıyla yaşamak istemiyorum o yüzden o opsiyon yok gibi. Bütçe 1000-1200 EUR

Ofis Sony Center Postdamer Platz'da. Yakın bir yerlerde ev bulmama gerek yok sanırım çünkü toplu taşıma çok iyiymiş. Fakat yine de nerelerde yaşanır bilgisi olan varsa sevinirim. Kreuzberg ve Neukölnn mesela şuan popüler bölgelermiş cafeler vs olarak fakat aynı zamanda Türk mahalleleri. Berlinde yaşayıp sünnet kıyafeti satan dükkanın üstünde de yaşamak istemiyorum 8-)

Bunların dışında oralarda olan varsa genel olarak bilgi verecek, yardımcı olabilecek birileri olursa çok sevinirim :)o
Sosyal ağlarda paylaş

SpiderS_DangeR said:

Herkese tesekkurler :)-D

senko said:

sevindim valla ya,
padawan ML'ciyim ben de, okuyorum daha almanya da.

yol gösterirsin bize de biraz artık :)

Java Backend developer olarak gidiyorum ya ML defretini kapatiyorum simdilik, belki iceriden MLcilerin ekibine sizabilirsem bir ara denicem ama hehe

varsa kesin sızarsın ya
şimdilik ilanlarda bi furya var herkes PhD adam istiyor da, dünya da ML PhD yapan bi avuç adam var. Ama az biraz büyük her şirket ML bilen adam istiyor.
yakında MSc ML e düşerler
umarım yani
yoksa ben de işsizim :P
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

umarım yani

Çok bel bağlama öngörüne =)

Eli yüzü düzgün ve cidden ML işi yapacağın şirketler, msc bitirmiş biri olarak başvurmanda hiç bir sıkıntı olmasa bile; seninle aynı anda phd başvurduysa eliyor seni direk. Şansına 2-3 mülakata giriyosun; ama rakibin her zaman senden daha fazla paper basabilmiş biri oluyor.

Bir de cidden phd istemeyen pozisyonlara başvurduğunda da bazı şirketlerin götü başı ayrı oynuyor. Belki sadece bana denk geliyordur da Mozilla'nın düz research engineer pozisyonuna başvurmuştum (2 ay önce). Adamlar beni senior research scientiest pozisyonundan reddetmişlerdi (1 ay önce). Sebepleri de "Muhteşem birini işe aldık" idi (cidden bunu yazıp, gecenin köründe mail olarak atmışlardı). Hatta orjinal dilinde:

"we've identified and hired a great person for this role," said:

Sosyal ağlarda paylaş

Schufa internetten bikac euroya cikartirsin..

Ama bazi evsahipleri is kontratin Probezeit diye bile kabul etmeyebilir, Almanya’da ev bulmak cok zordur gene Berlin iyi halledersin birsekilde sadece mesai harcaman gerektigini bil :)

Bi de gidince Kreisverwaltungsreferattan oturdugun yeri kaydetmen lazim sanirim 2 hafta icinde AirBnB’lere bunu yapmiyorlarsa baya sikinti cekebilirsin; tum islemlerini bloklar zira. Tanidik varsa seni yaninda yasiyor gosterebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Phoenixlin said:

senko said:

umarım yani

Çok bel bağlama öngörüne =)

Eli yüzü düzgün ve cidden ML işi yapacağın şirketler, msc bitirmiş biri olarak başvurmanda hiç bir sıkıntı olmasa bile; seninle aynı anda phd başvurduysa eliyor seni direk. Şansına 2-3 mülakata giriyosun; ama rakibin her zaman senden daha fazla paper basabilmiş biri oluyor.

Bir de cidden phd istemeyen pozisyonlara başvurduğunda da bazı şirketlerin götü başı ayrı oynuyor. Belki sadece bana denk geliyordur da Mozilla'nın düz research engineer pozisyonuna başvurmuştum (2 ay önce). Adamlar beni senior research scientiest pozisyonundan reddetmişlerdi (1 ay önce). Sebepleri de "Muhteşem birini işe aldık" idi (cidden bunu yazıp, gecenin köründe mail olarak atmışlardı). Hatta orjinal dilinde:

"we've identified and hired a great person for this role," said:

görcez artık
ama almanya da bile ML üstünde phd yapabileceğin pek hoca ve üniv yok
avrupanın diğer yerlerinde de benzerdir
amerika da olabilir belki ama bilmiyorum.

ha phd'sinde ML kullanan çok var, desicion science'tan genetiğe, hemen hemen çok datası olan tüm disiplinler kullanıyor.

ML olarak bulamazsak java yazarız :P
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de Berlin'deyim 2 yıldır,

Schufa'n olmayacak ilk geldiğinde bir süre çalışman banka hesabın vs. olması lazım. Evi kontratınla tutabilirsin. Maaş'ın tutacağın evin kirasının 3. katı olmalı ki cinslik yapmasınlar. Berlin'de 850euro civarına biraz arayıp kendin yaşayabileceğin güzel bir yer bulursun. 1000 çok bile. Ben Wedding'te yaşıyorum, buralar da Türk mahallesi ama çok bi sıkıntısı yok ben seviyorum. Kreuzberg Neukölln falan tabi daha popüler ve kiralar da ona göre daha yüksek. Prenzlauer Berg de güzeldir ben ilk orada bakıyordum, oralara bakabilirsin.

Evi ben hep buradan aradım; https://www.immobilienscout24.de
İngilizce her ne kadar Berlin'de çok sorun olmasa da bazen insanlar İngilizce konuşmaya/yazmaya üşenebiliyor. O yüzden benim tavsiyem Almanca bi template hazırlaman evlere başvururken ve onu göndermen, ben öyle yapmıştım ve daha çok dönüş aldım.

Bunun dışında yardım edebileceğim bir şey varsa haber et
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...