Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Varlik Yonetim Firmalari ne kadar maas verir?

Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

Lord_Argos said:

Sizin iq kac beyler portfoy yoneticisi ariyorlarmis diyorum biri pozisyonu yazsaydin demis digeri riski var mi nedir neyin nesidir soruma daha once calistin mi ne bicin soru demis hani bunu soran adamda 40 yasinda ama hayat tecrubesi 15 belli ki.

Pozisyon demek biraz da iş tanımı demek. Portföy Yöneticisi, Ürün Sorumlusu, Operasyon Yetkilisi gibi kolpa title'lar 20 ayrı sektörde var ve giriş seviyesinde amelasyon pozisyonlar. Gelip %10 detayla soru soruyorsun, millet dalga geçince de liseli gibi IQ falan cevap veriyorsun, tezi doğruluyorsun adeta.

Borçlu ve borcunu 1 yıldır falan ödeyememiş haziclik adamlardan legal tahsilat mafyalığı yapılan şirkette senin (muhtemelen) bir bankada yaptığın Portföy Yöneticiliği tanımının geçerli olacağını düşünüyorsan yapılacak pek bir yorum yok zaten, gir ve gör, 2 ay deneme süren var nasılsa.
Sosyal ağlarda paylaş

varlık yönetim şirketi dediğin genelde bankaların patlak, min. 180 gün boyunca tahsil edemediği kredi portföylerini satın alıp yapılandırarak (taksit) tahsil etmeye çalışan şirketler. bankalar genelde hukuki sürece başvurmamayı tercih ediyorlar maliyetinden dolayı, ondan patlak olanları bunlara 10'da 1'ine falan satıyorlar, bunlar da tahsil etmeye çalışıyor işte.

genel olarak dandik bir iş aslına bakarsan, existing durumun nedir bilmiyorum ama telefonla milleti arayıp "gelin borcunuzu yapılandıralım" şeklinde bir işin olabilir, şahsen yaramaz.

tahsilat durumuna göre güzel prim elde edebilirsin tabi, ik ile olan pazarlığına bağlı.
Sosyal ağlarda paylaş

Lord_Argos said:

Sizin iq kac beyler portfoy yoneticisi ariyorlarmis diyorum biri pozisyonu yazsaydin demis

Lord_Argos said:

Az evvel final varlik yonetim as diye bir firmanin ik si aradi ticari segmentte eski bankaci portfoy yoneticisi ariyorlarmis

şuradan anlaşılan şey adamların eskiden bankada portföy yöneticisi title'ı ile çalışmış birilerini aradıkları. eski portföy yöneticisi title'ı olsun ama biz şu pozisyonda değerlendireceğiz demeleri gayet mümkün.
Sosyal ağlarda paylaş

Varlık yönetim şirketleri, çeşitli kurumların tahsil edemedikleri alacaklarını belirli bir ücret karşılığında satın alan ve tahsil etmeye çalışan bir nevi hukuk bürolarıdır.

Bünyesinde bulunan agentlar tek tek borçluları arayarak tahsilat yapmaya çalışırlar.

Portföy yöneticisi de herhalde borçları satın alınan firmalardan sorunlu olacak kişi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Lord_Argos said:

Bende oyle dusunuyordum iyi oldu bu yanit tesekkurler...

portföy yönetcisi dediğine bakma hiç. tam yukarıda dendiği gibi tek tek milletle kavga edeceksin telefonda. git gene görüşmeye belki böyle değildir de. bunlar yok finansal danışman yöneticisi, portföy yöneticisi gibi titlelarla işi kitlemeye çalışıyorlar. çok ihtiyacın yoksa pas geç derim eğer böyleyse.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu adama niçin bu kadar agresif davranılmış diye merak edip bi arama yaptım.
Renkli bi kişilikmiş cidden.

İş ile ilgili olarak; borçlularla pazarlık yapıyosun işte.
Vadesi üzerinden belirli bir miktar süre geçmiş ana para+ faiz 10x olan borcu 1x e alıp borçluya vadeyi uzatarak 7x-8x civarında satmaya çalışıyosun. Sonra faizden hatta ana paradan bir miktar silerek 3x-4x civarında anlaşıp mutlu mesut devam ediyosunuz yolunuza. Bu nakit yada vadeli olabilir. Herşey pazarlığa bağlı.
En azından benim tecrübe edindiğim tek örnek böyle.
Aslında varlık yönetim firmaları büyük nimet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...