Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alınık server grade sistem

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Sürekli çalışacak, çok az yer kaplayacak ve az elektrik yakacak bir sistem peşindeyim, üzerinde birden fazla sanal makina çalıştıracak, bir takım yazılımlar çalışacak.

Şu anda Intel NUC kullanıyorum, Celeron işlemcili ve yeni deneyeceğim şeyler için çok yetersiz kalıyor çift çekirdek Celeron. Ancak tek VM çalışıyor üzerinde o da harala gürele desem yeridir.

Mac mini'lere baktım lakin en son 2014'te güncellenmiş, ve benim facebook bilgisayarı tek USB portlu Macbook'umdan bile daha yavaş. 2012 i7 modelleri hızlı diyorlar ama bulmak ne mümkün.

Çöp kutusu şeklindeki Mac Pro'lara baktım, fiyatları 13 bin liradan başlıyor. Aslında tam işimi görecek şey ama bana çok pahalı geldi. Quad core versiyonlarını 5-6'ya bulan varsa anında alabilirim.

Onun dışında, özellikle az yer kaplayacak ve az yakacak bir sistem öneriniz var mıdır? Mümkünse otuyla bokuyla uğraşmak istemiyorum, Apple'lar o bakımdan çok iyi geliyor sadece işime odaklanıyorum ama aşırı pahalı işte.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi, güvenlik üzerine çalışıyorum, birkaç adet windows server 2012'yi aynı anda çalıştırsam yeterli olacak. aynı anda en az 6 sanal falan çalışacak yani. sizing için bilgilerin yetersiz olduğunun farkındayım, o yüzden işlemci gücünden ziyade sessiz & az güç tüketimli sistemler kısmına odaklansak daha fikir verir bence :)
Sosyal ağlarda paylaş

sanki homelab kurmak istiyormussun gibi geliyor kulaga, redditten link vereyim, suradan bakabilirsin belki

https://www.reddit.com/r/homelab/comments/5gz4yp/stumbled_into_rhomelab_start_here/

biz kendi capimizda kullanmak icin elden dusme supermicro 846E1 yardirdik, ama surada cok daha detayli bir liste var

https://www.reddit.com/r/homelab/wiki/hardware
Sosyal ağlarda paylaş

aynen, homelab subreddit'ini baya takipteyim nuc'u aldığımdan beri, ama standart türk aile koşullarında öyle adamların yaptığı gibi 1u sunucu düşürüp 24 portlu switch'lerle bağlamak falan mümkün olmuyor maalesef :/ epey küçük bir evdeyim, bana gerçekten çok ciddi taşınabilir bir şey lazım, o yüzden nuc - Mac mini - Mac Pro alternatiflerine bakıyorum açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

2013 model Mac Pro aldım, çöp kutusu kasa. 4 core Xeon, 12 GB RAM, bakalım yeterli olacak mı. İzlenimlerimi paylaşacağım.

Bu arada aleti günlük kullanım için kullanan bir dingilden aldım, artık çalıntı mıdır, kalıntı mıdır bilmiyorum. Bildiğin nette gezmek için kullanıyormuş. Çok enteresan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...