roket adam Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 Sürekli çalışacak, çok az yer kaplayacak ve az elektrik yakacak bir sistem peşindeyim, üzerinde birden fazla sanal makina çalıştıracak, bir takım yazılımlar çalışacak. Şu anda Intel NUC kullanıyorum, Celeron işlemcili ve yeni deneyeceğim şeyler için çok yetersiz kalıyor çift çekirdek Celeron. Ancak tek VM çalışıyor üzerinde o da harala gürele desem yeridir. Mac mini'lere baktım lakin en son 2014'te güncellenmiş, ve benim facebook bilgisayarı tek USB portlu Macbook'umdan bile daha yavaş. 2012 i7 modelleri hızlı diyorlar ama bulmak ne mümkün. Çöp kutusu şeklindeki Mac Pro'lara baktım, fiyatları 13 bin liradan başlıyor. Aslında tam işimi görecek şey ama bana çok pahalı geldi. Quad core versiyonlarını 5-6'ya bulan varsa anında alabilirim. Onun dışında, özellikle az yer kaplayacak ve az yakacak bir sistem öneriniz var mıdır? Mümkünse otuyla bokuyla uğraşmak istemiyorum, Apple'lar o bakımdan çok iyi geliyor sadece işime odaklanıyorum ama aşırı pahalı işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 uzerinde ne calisacak ki, 'bir takim yazilimlar' cok havada kalmis. gunde 100 hit alacak statik html blog tutacaksan 2. el i7li kasa yeter zaten ? hani random noname laptop bile yeter de, iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 yok abi, güvenlik üzerine çalışıyorum, birkaç adet windows server 2012'yi aynı anda çalıştırsam yeterli olacak. aynı anda en az 6 sanal falan çalışacak yani. sizing için bilgilerin yetersiz olduğunun farkındayım, o yüzden işlemci gücünden ziyade sessiz & az güç tüketimli sistemler kısmına odaklansak daha fikir verir bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 sanki homelab kurmak istiyormussun gibi geliyor kulaga, redditten link vereyim, suradan bakabilirsin belki https://www.reddit.com/r/homelab/comments/5gz4yp/stumbled_into_rhomelab_start_here/ biz kendi capimizda kullanmak icin elden dusme supermicro 846E1 yardirdik, ama surada cok daha detayli bir liste var https://www.reddit.com/r/homelab/wiki/hardware Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 aynen, homelab subreddit'ini baya takipteyim nuc'u aldığımdan beri, ama standart türk aile koşullarında öyle adamların yaptığı gibi 1u sunucu düşürüp 24 portlu switch'lerle bağlamak falan mümkün olmuyor maalesef :/ epey küçük bir evdeyim, bana gerçekten çok ciddi taşınabilir bir şey lazım, o yüzden nuc - Mac mini - Mac Pro alternatiflerine bakıyorum açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 1u pek yer tutmaz sanki ya koy ayağının altına sıcak sıcak mis gibi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 off hem de nasıl yer tutuyor bir bilsen, deli gibi de ses çıkarıyorlar bizimkiler kesin evden kovar beni. 27 yaşında hala ailesiyle yaşayan bir ezik olduğum için sunucu seçerken bile sessizini seçmek gibi sikko kriterlere uymak zorunda kalıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2017 bir datacenter'a koysan, uzaktan halletsen islerini ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 27 yasinda hala aileyle olmak dertmis, allah kurtarsin. once bi eve cik da sonra bi odaya dizersin serverlarini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 demek ki cikilmiyo kolay kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 aslında ewdekileri fetoçü bunlar diye ispiklesen reise ew sana kalır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 2013 model Mac Pro aldım, çöp kutusu kasa. 4 core Xeon, 12 GB RAM, bakalım yeterli olacak mı. İzlenimlerimi paylaşacağım. Bu arada aleti günlük kullanım için kullanan bir dingilden aldım, artık çalıntı mıdır, kalıntı mıdır bilmiyorum. Bildiğin nette gezmek için kullanıyormuş. Çok enteresan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Geçen sene benim yazlıktan çalınan Mac ımı bulduğun için teşekkürler. Adres ver gelem alam. Polise söylemem söz veriyorum. Aramızda sessizce halledicez. Senin Valide ile Pedere de bir şey demem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
=)) Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 dudumdumdudum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar