Bone Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 iş amaçlı bir iMac almak istiyorum. Final Cut Pro X, Logic Pro X, Adobe Photoshop, Adobe Audition, Atom, Microsoft Office, Visual Studio, Xcode gibi programları kullanacağım. iMac'lerde, özellikle şu programları düşünürsek, ne kadar RAM gerekiyor? Windows'larda 16GB'dan az kullandığımda yetmiyor bana. iMac için de 16GB gerekir mi, yoksa standart 8GB yeter mi? Radeon Pro 555 - 560 - 570 - 575 - 580 gibi ekran kart modelleri var. Her bir model yaklaşık olarak 1000 TL farkediyor. Bu kartlar arasındaki performans farkı nasıldır bilmiyorum. Ama 580 alsam bile, GeForce 1080 Ti performansı vermeyeceği muhakkak. Yukardaki işlemler için 560 yeterli gelir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 16 gb (tu) - 8 gb yeterli ama 16 daha iyi olur. 560 icinde hayvan gibi görsel isler yapmicaksan yeter artar bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Kaç lira ki imac, aynı fiyata R7'li veya 1950x'li sistem falan toplanıyor olmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 hic bi bilgim yok benim sahsen sdfg ama ben imac'e okadar para vermek yerine hackintoshla yururdum baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 en pahalısını al bone cimrilik yapma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Bir süre sonra bende yeniden Mac'e döndüm. Açıkçası ilk gözlemlerime göre Mac'lerde de eskisi kadar az RAM yeterli gelmiyor. 16 GB'lık High Sierra çalışan makinede birkaç basit uygulama ile Firefox'ta fazlaca olmayan sekmeler RAM'in yarısını tüketiyor. Hiç düşünme bence direkt 16 GB al derim :) Ekran kartına gelecek olursak, Mac tarafındaki benchmark'larına bakmak faydalı olabilir. Açıkçası o işlerden bende fazlam anlamıyorum ama kısa bir süre öncesinde High Sierra ile Mac'lere eGPU desteği geldi. MacBook Pro'lara NVIDIA GTX 1080 kartları Thunderbolt ile bağlayanlar var, yakında driver desteği ile iyice yaygınlaşabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 16 net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Video editlenecekse 32 de olur, yanına bir de NVMe drive, şöyle bir 16/32 işlemci, şukela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Yazdığın işler için önemli olan şey işlemci, ondan hiç bahsetmemişsin. İşlemci harici gerisi teferruat. Sen önce ona bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Kendinden monitorlu olmasi disinda imac tercih edilmez bence. Fiyat olarak 15 macbook proya baya yakin zaten. Biz pisman olduk macbooklari aldiktan sonra. Garibim ofisin bi kosesinde boynu bukuk duruyor. Hatta 13" pro + iyi bi monitor imac kadar ediyor neredeyse (tabi islemci ve ekran karti daha zayif). Ram olayi da bi garip. Biri 16 biri 8 ramli ayni modeli yanyana koyup ayni appleri acinca % olarak ayni miktarda ram kullaniyorlar nerdeyse. Artik macten mi applerden mi emin degilim. Yalniz gecen yil zirt pirt ram bitti uyarisi alirdim choremda (web tabanli sittin tane tabde bi crm kullaniyorum), son bi kac aydir canavar gibi. Ya chrome guncellendi ya apple bi seyler cozdu. Gene de 16 ideal artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gigabyte Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2017 Aralığı beklersen imac pro çıktığında fiyatlar iyice inecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 3, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2017 Korax said: hic bi bilgim yok benim sahsen sdfg ama ben imac'e okadar para vermek yerine hackintoshla yururdum baya hackintoshla uğraşmak istemiyorum. mümkün olduğunca stabil ve native kullanmak istiyorum. yoksa o paraya i7700k + 1080ti sistem toplanıyor rahatça :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 3, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2017 orc_lord said: Bir süre sonra bende yeniden Mac'e döndüm. Açıkçası ilk gözlemlerime göre Mac'lerde de eskisi kadar az RAM yeterli gelmiyor. 16 GB'lık High Sierra çalışan makinede birkaç basit uygulama ile Firefox'ta fazlaca olmayan sekmeler RAM'in yarısını tüketiyor. Hiç düşünme bence direkt 16 GB al derim :) hmm bunu söylediğin için sağol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2017 Bone said: Korax said: hic bi bilgim yok benim sahsen sdfg ama ben imac'e okadar para vermek yerine hackintoshla yururdum baya hackintoshla uğraşmak istemiyorum. mümkün olduğunca stabil ve native kullanmak istiyorum. yoksa o paraya i7700k + 1080ti sistem toplanıyor rahatça :D Ben 5 yildan fazladir hackintosh kullaniyorum. Stabil ve native'den hic bir farki yok yuklemeyi dogru yaptiktan sonra. Cok kritik bi hatayla veya riskle falan karsilasmadim (girip boot config'i kurcalayip bozdugum zamanlar haric sdf). 5 yil önce desen tutoriallar falan sinirliydi, suanda zibilyon tane tutorial var en ince detayina kadar tonymacx86'da, ugrasmalik hicbisey yokki lel. Gidip cok sacmasapan bi hardware almadigin surece hemen hersey uyumlu artik hackintosh ile. Ayrica bootloader'lar falan baya gelisti, önceden boot dosyasini kurcaladiginda safe mode'da veya usb ile acip duzenliyodun vs. Suanda son calisan boot.configi secip falan takir tukur kullaniyosun aleti. Update geldiginde falan backup almalar vs. ugrasirdim, simdi tonymacx86'dan bi bakiyorum breaking change yoksa normal mac update eder gibi ediyorum. Hic bi fark yok yani kurulumu gectikten sonra. 7700k, 32 gb ram ile canavar gibi benim desktop valla. Bi tek ekran kartini yenilemedim oyun falan oynamadigim icin pek. Gtx 960 ile devam ediyorum simdilik. Edit: Stabilite problemi hic bi zaman cekmedim. Su zamana kadar yasadigim tek sorun boot dosyasini kurcalayip eski ayarlara dönmek oldu sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ekim 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2017 Buarada hani mbp alsan anlarim mobilite icin verecegin parayi. Ama desktop icin imac o paray pahali bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Ekim 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2017 işleyeceğin dataya göre değişir. 16gb dan az nasıl yetmiyor mxf montajlıyorum her gün saçmasapan bir bilgisayarda ama sıkıntı yaratmadı. Hoş yeni alacaksam 16gb alırdım ben de. dediğim gibi işleyeceğin dataya bakar 4:4:4 raw mı işleyecen, 1080p/35mps mp4 mü vs vs. Multitask cpu ya bakar. 3d yapmayacaksan cuda destekleyen bir kart işini görür. 1080ti ile 7850 arasında bir fark yok bu işler için. Renderda biraz farkeder o kadar. Nvidia Quadro alacaksan o başka bir hikaye :) Sonuçta her şekilde kullanılan bir alet ama grafik tarafta daha çok iş yapar bence. Yaptığın iş ile verdiğin parayı çıkartabiliyorsan alınabilir ama çok ömürleri yok. Onun yerine 5-10 yıl değiştirmeyeceğin güzel bir ekran, güzel bir kasa ve değiştirilebilen parçalar benim için her zaman daha mantıklı olmuştur. Fcpx kullanan var mı ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2017 aksine ömürleri daha uzun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Ekim 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2017 5 yıl önceki imaci kullanan var diyorsun yani? core2duo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2017 var tabi olmaz mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Ekim 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2017 vay cimriler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Ekim 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2017 hacı o fiyata bi PC dizersin abov. windowzçuyuz kardeş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ekim 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2017 eğer 2k çözünürlükte sketch yerine photoshopta ekran için ui geliştiriyorsan. ve iyice dosya şiştiyse 16gb asla yetmeyecektir. benim laptopta 16gb var, 2 yıllık pc'de 32gb var, yıl sonu yenilerken 64'e çıkaracağım. yoğun olarak 3d max kullandığım için mac os'da çalışma şansı bulamadım, ram yönetimi windowzda baya kötü, mac, ios gibiyse o zaman onu bilmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar