Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

avukat patiler bir bakabilir mi?


bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Maalesef yine babamın hedeleri

Biliyorsunuzdur belki 1 ay önce bizimkinin benden habersiz, vekaletimi kullanarak senet imzalayarak borç karşılığı bir işletmeyi devraldığını öğrendim. Gümüş ve saat satışı yapıyor.

Dükkan bir stand aslında. Kipa AVM'de bulunuyor. corner tarzı bir yer.
Şimdi Şubat ayında devralmış, 10bin TL de devraldığı için adama teminat mektubunun parasını ödemiş ama devraldığı adamın sözleşmesi devam ettiği için kağıt üzerinde hiçbir işlem yapılmamış.

Şimdi adamın sözleşmesi bitiyor, işletmenin bize geçmesi gerek.
AVM yönetimi de der ki; siz dükkanı devralıyorsun 6 kira bedeli devir parası ek olarak 6 kira parasıda teminat gösterin.

bizim burada başka bir dükkanımız daha var. Biz bu dükkana girerken çıkan başka birinin yerini tuttuk ancak böyle bir devir parası vs ödemedik.
Şimdi Şubat ayından beri işlettiğimiz yer için, hem yeni kiracı muamelesi yapıyor hem de devir parası istiyor.
Ek olarak kirayada %15 zam yapacağını belirtiyor.

Konuda çok bilgisizim ve adamlar direkt kötü niyetli. Muhtemelen babamı (kendisi huysuz adamın teki yönetimle sürekli kavga etmiş) istemedikleri için böyle yokuşa sürüp, çıkmamızı istiyorlar.

Bu konuda hukuki yapabileceğimiz herhangi bir şey var mıdır? Ya da sıkıştırabileceğimiz bir konu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece düşüncem, benzer şeyler yaşadığım için.

Şubat ayından beri işlettiğiniz yer ama belgeler yeni kiracı gösteriyor sizi işlemler hali ile bunun üzerinden yapılıyor.

Azminizi kırmak istemem ama genelde belge ne diyorsa o kazanır, çok iyi bir avukat belki durumu değiştirir.

Devamlı bu işlerle uğraşan tecrübeli bir avm avukatı var karşınızda ayrıca, yaşa basmazlar pek.

Sen yine avukatla konuş tabi bana bakma pek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kimin ne olduğu belli olmadığı için teminat gösterme baya standart oldu, teminat mektubu falan da kabul etmiyor bazı AVM'ler.

Devir parasını genelde önceki kiracı alır da onun legal veya mecburi bir yanı yok. Hani 6 aylık kirayı peşin olarak isteyebilir veya depozit isteyebilir de AVM'ye devir parası ödeme, müdürün cepliyor olma ihitmali mevcut.

%15 kira zammı baya kötü, bissürü AVM geçtiğimiz sene ekonomi leş olduğundan kira indirimine gitti. Muhtemelen haklısın babanı istemediklerine dair, hele ki önceden yönetimle kavga ettiyse. Yönetime karşı yapılacak hukuki bir şey olduğunu sanmam, bir avukata danış da AVM yönetimi Türkiye'de nepotizm üzerinden işliyor. Hani bilmemkimin tanıdığıysan alıyorsun artık kiracılığı vs, seni orada istemiyorlarsa da yapabileceğin pek bir şey yok, mecburen iyi geçinmek zorundasın. Yönetimle anlaşamıyorsan başvurabileceğin yegane kişi AVM'nin sahibi lakin yönetimdekiler de maaşlı çalışan oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...