Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

0 RH- kan lazim

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ahali selam,

Arkadasimizin annesi Goztepe Medikal Park'ta yatiyomus beyin ameliyati icin, 2 unite 0 RH negatif kan lazim demisler.

Bu gece gidip verebilecek kimse var midir?

Kan verecek kiside aranan ozellikler sunlar;

* 18-60 yaş arası olmalı
* 50kg üstünde olması
* Tam kan için son 3 ay içinde kan vermemiş olması
* Aferez Trombosit için Tam kan verdikten sonra 1 ay, Aferez Trombosit verdikten sonra 48 saat geçmiş olması
* Aferez donörleri için son 5 gün içinde aspirin ya da benzeri kan sulandırıcı ilaçlar kullanmamış olması
* Sara (epilepsi) hastalığının olmaması
* Sıtma veya sedef hastalığı )kol bölgesinde) geçirmemiş olması
* Bugüne kadar kalp, akciğer, böbrek hastalığı geçirmemiş olması
* Bugüne kadar kan hastalığı geçirmemiş olması
* Sarılık, karaciğer iltahabı, sarılıklı veya AIDS'li biriyle yakın ilişki içinde bulunmamış olması
* Bugüne kadar uyuşturucu kullanmamış olması, uyuşturucu kullanan biriyle cinsel ilişkide bulunmamış olması
* Son 1 yıl içinde para karşılığı cinsel ilişkide bulunmamış olması
* Son 1 yıl içinde kan nakli yapılmamış olması
* Son 1 yıl içinde ameliyat veya cerrahi müdahele yapılmamış olması
* Bayanlar için; son 2 ay içinde düşük, kürtaj veya hamile olmaması
* Son 3 ay içinde diş tedavisi yapılmamış olması

Olasi gonulluler bana ulasabilirlerse ulasacaklari kisinin telefonunu verebilirim.
Mesaj tarihi:
hayır uyuşturucu ben hiç kullanmadım mesela da uyuşturucu kullanmış kişiyle ilişkiye girmiş olabilirim değil net girdim. onu mu sorcam sevişmeden önce ?

liste harbi baya bi hardcore 0 rh pozitif benim,negatifte olsaydı koşullardan patlıyomuşuz yarısından zaten

çok geçmiş olsun umarım bulursunuz

edit: hatta 2 kişiyle ilişkiye girdim uyuşturucu kullanma durumu olan
Mesaj tarihi:
dis tedavisi kismi uygulanmiyor.. kesin bilgi yayalim..bazi aferezciler uygulamaya calisiyor olabilir ama gecersiz..

uyusturucuyu ise..damardan uyusturucu kullanmis ise kalici red..diger uyusturucular 1 sene..supheli cinsel iliski 1 sene..valla prezervatif kullandim 1 sene..sadece oral abi 1 sene..
Mesaj tarihi:
Benim kan 0 RH- Çok üzülüyorum böyle acil ihtiyaç ilanlarını görünce çünkü veremiyorum. Akdeniz anemisi taşıyıcısı artı MS bana yasaklandı kan vermek :( Umarım bulursunuz.
  • Yeni Oluştur...