Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Küçük bir rica. Oğlumun youtube videolarına like/comment

sostizm

Öne çıkan mesajlar

Abi çocuğunu 16 yaşında falan mı yaptın? Baya baya kötü ebeveynlik şu yaptığın. "abi bi film projem var üzerine düşündüm biraz hayata geçircem yakında" tarzı milyon tane proje fikri üretip iki gıdım emek verip sonra sürekli vaz geçen bir insan olarak büyüsün istiyorsan çocuğun devam edebilirsin tabi. üstüne bir de çocuğun kalite kriteri youtubeda çok like alan videolar haline gelecek.

çocuk şu an elde ettiği bu zaferden inanılmaz bir zevk duyuyor bu da koşullanma kat sayısını arttırıyor ve dolayısıyla iki gıdım emek vererek çok güzel şeyler yapabileceğini düşünüyor. ben de ilk okuldayken dandik dergiler çıkarırdım babam iş yerine millete götürürdü falan alsınlar diye kendimden biliyorum yani.
Sosyal ağlarda paylaş

ya da bahçeşehir üniversitesinin falan küçük çocuklar için programlama dersi var (örnek sadece). %70 para tuzağı muhtemelen ama iki gıdım bişey kapsa bile şu youtube videosuna like aldığını sanmasından daha faydalı olur.

yeni çağın çocuklarının teknolojiye olan inanılmaz ilgi ve yatkınlığını bir noktada mal gibi youtube izleyip oyun oynamaktan teknoloji ile ilgili bir şeyler üretmeye yönlendirmek lazım. yoksa justin bieber gibi bişey olur sonunda. çocuklar teknolojik alanlarda atılım yapmak için çok elverişli bir şekilde büyüyorlar. AIyi muhtemelen yeni kuşak ya da bir sonrası coşturacak, eğer mal gibi sanal gerçekliğe takılıp kalmazlarsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu adam çocuğum video yapmış like atar mısınız diye başlık açıyor, çocuğu nasıl yetiştirmesi gerektiğine dair paragraflar mıçıyosunuz.

7 yaşında 3-4 video kovaladı, like gelince sevindi diye çocuğun mesleki karakterini oturtmuş arkadaş yukarda, mıh diyorum. "Noel baba çocuklara kolay yoldan mal elde etmeyi aşılıyor, çocuk ilerde hırsız olur bak" seviyesinde yorumlar.
Belki çok başarılı bir youtuber olacak çocuk? Dili de müsait...
Nasıl bu kadar kesin atıp tutuyosunuz öyle olmaz böyle olur diye çocuk yetiştirme gibi hassas ve değişken bir konu üzerinde (hele hele çocuk başkasınınken) ilginç gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

yumy said:

Yahu adam çocuğum video yapmış like atar mısınız diye başlık açıyor, çocuğu nasıl yetiştirmesi gerektiğine dair paragraflar mıçıyosunuz.

7 yaşında 3-4 video kovaladı, like gelince sevindi diye çocuğun mesleki karakterini oturtmuş arkadaş yukarda, mıh diyorum. "Noel baba çocuklara kolay yoldan mal elde etmeyi aşılıyor, çocuk ilerde hırsız olur bak" seviyesinde yorumlar.

Belki çok başarılı bir youtuber olacak çocuk? Dili de müsait...
Nasıl bu kadar kesin atıp tutuyosunuz öyle olmaz böyle olur diye çocuk yetiştirme gibi hassas ve değişken bir konu üzerinde (hele hele çocuk başkasınınken) ilginç gerçekten.

this. xlegolas falan baya coşmuş ahaha. 7 yaşında çocuk 3 like alsın da sevinsin, ufak da bi uğraşı olsun youtube gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Legolas'a kaymışsınız da bu bildiğin çocuğun kutsal bir dogma olmasıyla "çocuk benim sana ne" küstsahlığının karışımı olmuş biraz. Adam ve benzer görüştekileri genel olarak haklı buluyorum ben. Sırf gitsin odasına 5 saat ana babayı rahatsız etmesin diye başarısız olduğu işte başarılıymış ilüzyonunu yaratıp bağımlı hale getirirseniz eleştiri kaldırmaz hale bile gelebilir örneğin.

"Sen bunu beceremedin bırak kamerayı otur yerine" diyecek haliniz yok tabii de, nereleri geliştirmesi gerektiğini anlatabilirsiniz. Videoyu narrate etmeden önce yazıları 1-2 defa okuyabilir mesela en basitinden. Youtuber/streamer ekolündeki milyonlarca çer çöp adamdan biri olmasını sizin için yeterli mi yani? Yoksa ya başarılı olup top notch'lar arasında yer alsın, ya da drop edip daha yatkın olduğu bir şeyle uğraşsın mı istersiniz? Kimse çocuğun kötülüğü için yorum yapmamış ya da hakir görmemiş burada.

Şu "size ne lan ricamı yapıyorsanız yapın yapmıyorsanız da susun" kafasına da kapılmayın, ülkenin %80'inden biraz farkınız olsun. Neden alacağınız arabaya, çok beğendiğiniz filme eleştiri/yorum getirebiliyoruz da çocuk yetiştirme konusunda gördüğümüz (bizce) hataya getiremiyoruz? Forum burası, yorum istemiyorsanız yazmayın böyle size göre hassas olan şeyleri yani. İşe yarar eleştiriyi dikkate almakta, farklı görüşlere açık olmakta da fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

videoların berbat olmasında sorun yok ama çok kolay geliştirilebilecek bir iki kısım var bacyonun dediği gibi.

şu kedili sunumda mesela slaytları baba hazırlamış çocuk ilk kez okuyor gibi bir hava var. "o yaştaki çocuk için normal yau, olur öyle" dersek o yaştaki çocukların önüne geçmesini engellemiş oluruz, gelişmenin zararı yok. çocukları şimdiden rekabetçi yetiştirip kasmamak lazım, alçakgönüllülük, hoşgörü, yaptığın şeyden keyif alıyorsan iyisindir diye yetiştirmek de bir seçim, ama belli ki meraklı kafası basan bir çocuk, şimdiden biraz sıkıştırmanın pozitif etki yapacağını düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...