Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kira sözleşmesi cayma

Red

Öne çıkan mesajlar

Yazılmamışsa önce 1 yıl, sonra ihtarla 2 ay işte. Yazarak da değişmiyor olabilir, kanunda izin vermişse değiştirirsin anca, yoksa sözleşme kanunu ezemeyeceği için override eder vb. durumu olabilir.

mokoko said:

kadın sana anlaşmayı sunmuş işte. senin anlaşmanı kabul etmek zorunda değil ki. tabikide işine geleni sunacak sana. nasıl ki sen kendi işine geleni sunuyorsan şu anda.

kadının sana göre avantajı sunduğu teklif imzaladığınız sözleşmeye uygun. kim kime bu devirde iyilik yapıyor yahu. ayrıca yapmak zorunda da değil.

Kadının sunduğu şey "anlaşma" değil bu arada, yasa neyse o. Red ucuza kapatma anlaşması sunuyor çift taraflı fesih için, kadın da yasal haklarını talep ediyor. Tamamen kendi insiyatifinde.
Sosyal ağlarda paylaş

OP'u dövenler, vezne arkasından seni dinleyip aslında hiçbir şey anlamayan ve elindeki kağıda göre iş yürüten devlet memurlarını andırdı bana hshsh
Kadın kağıt üstünde haklı da, benim şu ana kadar karşılaştığım hiçbir ev sahibi şöyle bir durumda mağdur etmezdi insanı ya. Ben ev sahibi olsam ben de etmem yani anlaşırız bir şekilde ki OP da tesisat tamir ettirmiş, depozit kalsın demiş ne olacak yani,taş atıp kolun mu yoruldu kabul et gitsin. 10 15 gün telefonlara çıkmayıp işi yokuşa sürmek direkt art niyet bence de.
Alt tarafı 3 gün olmuş bir sebepten vazgeçmiş, evet hakkı var kadının elinde belgesi var, süründürebilir de OP'a sanki yıl ortasında kontrat bozmaya kasan insan muamelesi yapılmış topakta, fazla olmuş. Kadın belli yolmaya kasıyor, evime düzgün biri yerleşsin yıllar boyu mutlu mesut geçinelim diye düşünse alır Op un teklif ettiğini yoluna bakar.
OP'a hak verene gerizekalı falan denmiş.. İNSANLIK ÖLDÜ MÜ LAN? sfg
Sosyal ağlarda paylaş

lafımın arkasındayım. tekrar tekrar detaylı bir şekilde bütün durumu açıkladığım halde her seferinde karşıma oynaksın,şımarıksın,imzalamasaydın,ödeyeceksin diyerek gelen adamlar ev sahibinden çok da farklı değil benim gözümde. süreci baştan sonra anlattım. buraya da minimum zarar ve karşı atak için nasıl bir yol izleyebilirim diye öneri almak için başlık açtım. belki yaşamış olan vardır diye. ne kötü niyetli olmadığımız kaldı ne pislik. sonra da gerizekalı diyince dert oldu.

karşımda 10 gündür iki yüzlülük yapan ve yalan söyleyen insanlar var. bir öyle bir böyle diyerek zaman geçiriyorlar. bizim aramızdaki olay herhangi bir şekilde netleşmeden de arkamdan iş çevirdiler.

keşke başlığı 6 aydır kira ödeyemiyorum ev sahibi ensemde nasıl kaçabilirim diye falan açsaydım daha çok tavsiye gelirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

red'in anlamadigi nokta ben 2 aylik parasini vereyim, ev sahibide havadan parayi kapsin olayi.

Ama isin ucu oyle degil, kadin bundan sonraki 6 ayda kiraci bulamazsa ne yapacak? sen avukat yerine guzel bir emlakci bul, oraya kiraci bulun bir an once evden cik iste.

kadin her onune gelene kiraya vermez ki evini, isterse adam aylik 10K teklif etsin, pavyon kilikli bi adamsa kadin niye versin evini?
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

Esh said:

Tamam adam haksiz olsa da dava acmak istiyo, seni de tutacak parasiyla. Nasil kazanacagini sen dusun.

Abi sen çok karıştırmışsın. Hayat kadını yada it tutmuyorsun. Avukatla seni temsil etmesi için anlaşıyorsun. Huyunu suyunu beğenmediğim adamla iş yapmıyorum ben.

Red kötü niyetli bir adam. Bunu da açık açık söylüyor. Böyle kişilerin davasını almıyorum ben mesela, tercih mesrlesi bunlar. Üç kuruş için itibar zedelenmez.

Abi senin bu adamla bi alip veremedigin varsa bilemicem ama bir konuda haksiz da olsan avukatlik talep etmekteki sikinti nedir?

Evet adam keko bir gs li, ben de yan gozle bakiyorum ama adami niye gomuyosunuz abi?

Biri adam oldurse, en az yaptirimi nasil yazariz diyen avukat tutabiliyosun. Bunun o durumla kiyaslanmayacak kadar naif oldugunu dusunursek, "ben oyle davaci almam" egosu neyin nesidir? elinde isin yoktur, acliktan agzin kokuyodur alirain yani. Ticari bir iliski bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Glatheros said:

Esh said:

Tamam adam haksiz olsa da dava acmak istiyo, seni de tutacak parasiyla. Nasil kazanacagini sen dusun.

Abi sen çok karıştırmışsın. Hayat kadını yada it tutmuyorsun. Avukatla seni temsil etmesi için anlaşıyorsun. Huyunu suyunu beğenmediğim adamla iş yapmıyorum ben.

Red kötü niyetli bir adam. Bunu da açık açık söylüyor. Böyle kişilerin davasını almıyorum ben mesela, tercih mesrlesi bunlar. Üç kuruş için itibar zedelenmez.

Abi senin bu adamla bi alip veremedigin varsa bilemicem ama bir konuda haksiz da olsan avukatlik talep etmekteki sikinti nedir?

Evet adam keko bir gs li, ben de yan gozle bakiyorum ama adami niye gomuyosunuz abi?

Biri adam oldurse, en az yaptirimi nasil yazariz diyen avukat tutabiliyosun. Bunun o durumla kiyaslanmayacak kadar naif oldugunu dusunursek, "ben oyle davaci almam" egosu neyin nesidir? elinde isin yoktur, acliktan agzin kokuyodur alirain yani. Ticari bir iliski bu.

Adamla bir alıp veremediğim yok. İnsan gibi anlattı burda bir kaç kişi hukuki niteliğini durumun. İş alıp almama konusunda da meslek etiği diye birşey var. Bu sebeple hayır diyeceğim bir çok kişi olabilir.

Otel işletmecisisin, doluluk olmasa bile fiyatları belli bir baremin altına çekmiyorsundur veya belli kişileri kapıdan çeviriyorsundur değil mi? Bu da aynı şey gibi düşün. Avukat tüccar değil bu arada, avukat müvekkil ilişkisi de sadece ticari bir ilişki değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben yine anlamiyorum belki gerizekaliyimdir.

Sen hep kazanacagin garanti davayi aliyosan bu seni en iyi yapmaz ki? Adam da garanti haksiz diyip kestirip atma tavrini anlamiyorum diyorum. Yani sen yapmazsan baskasi yapacak, belki kazanacak? Iyi niyet kotu niyet degil ki mevzu, davanin zor olmasi ve birinin bununla ugrasmak isteyip istememesi.

Yani haneye tecavuzden karsi dava acma hakki yok mu bu adamin mesela?
Sosyal ağlarda paylaş

Hukuk'u niye böyle hep düzyazıymış gibi algılıyorsunuz abi, davaya bakan hakimin de kafası var kullanmak durumunda yer yer. Adam çıksa sorsa bunlar sen içinde otururken mi gerçekleşti dese ne diyecek sdsfsd

Hayır benim anlamadığım tabelayı da muhtemelen emlakçı astı, niye ev sahibi astı gibi spekülasyon yapıyorsunuz.

@Esh avukatın da müvekkilin de hem düzgünü hem yamuğu var, W/L veya $/time değil olay. Her avukat pislik insanlarla çalışmak istemez, bazı avukat da sırf para peşindeki pisliğin tekidir, standardı bu olayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Abi ben yine anlamiyorum belki gerizekaliyimdir.

Sen hep kazanacagin garanti davayi aliyosan bu seni en iyi yapmaz ki? Adam da garanti haksiz diyip kestirip atma tavrini anlamiyorum diyorum. Yani sen yapmazsan baskasi yapacak, belki kazanacak? Iyi niyet kotu niyet degil ki mevzu, davanin zor olmasi ve birinin bununla ugrasmak isteyip istememesi.

Yani haneye tecavuzden karsi dava acma hakki yok mu bu adamin mesela?

Bak abi olay kaybetme kaybetmeme meselesi degil. Elbette kaybedilecek davaya da bakilir. Bazen sure kazanmak da fazlasiyla bir basaridir zaten. Ben baska birsey soyluyorum. Muvekkili begenmezsem isini almam diyorum. Baskasi yapiyorsa yapsin beni ilgilendirmez.
Sosyal ağlarda paylaş

op a niye bu kadar yüklenildi bilmiyorum ama,

isteyen istediği zaman istediği sözleşmeden döner karşılığında belirlenen bir cezai şart bedeli varsa katlanır veya katlanmaz. insan hayatı her zaman düz bir doğru üzerinde gitmiyor. insanoğlu da her ahde vefa etmiyor. bu kadar şaşırılmasını anlayamadım. neyse.

sevgili op kira sözleşmesini yaptığınız anda ev sahibinle karşılıklı yükümlülük ve borçlar altına giriyorsunuz. o sana evi kullanılır biçimde teslim etmekle yükümlü sen ise sözleşme boyunca belirlenen kira bedelini ödemekle.

öncelikle sözleşmeyi erken feshettiğin için ev boş kaldığı süre boyunca senden kira bedelini talep etme hakkı var ev sahibinin. ancak yargıtay kararları ve hatta borçlar kanunu 325

325

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları, kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam eder. Kiracının bu sürenin geçmesinden önce kiraya verenden kabul etmesi beklenebilecek, ödeme gücüne sahip ve kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir kiracı bulması hâlinde, kiracının kira sözleşmesinden doğan borçları sona erer.

Kiraya veren, yapmaktan kurtulduğu giderler ile kiralananı başka biçimde kullanmakla elde ettiği veya elde etmekten kasten kaçındığı yararları kira bedelinden indirmekle yükümlüdür.

bu miktarları hep makul bir süre ile kısıtlıyor. yani tüm 12 ay kirasından sorumlu olman gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. ev sahibine sözlü, fiili veya yazılı olarak artık evde bulunmadığını belirttiysen onun da hemen evin boş kalmaması için kiracı aramaya başlaması gerekiyor. anladığım kadarıyla öyle de olmuş. bir kaç yargıtay kararında kiracının erken feshi durumunda 2 - 3 aylık kira bedelinden sorumlu tutulduğunu gördüm.

örnek

Yargıtay 6.Hukuk Dares
2015/3646 Esas 2016/463 Karar İçthat

Kiralananın erken tahliyesi halinde kural olarak kiracı, kira süresinin sonuna kadarki kira bedelinden
sorumlu olup kiralayanın da tahliye edilen taşınmazın yeniden kiraya verilmesi hususunda gayret göstererek zararın artmasını önlemesi için kendine düşen yükümlülüğü yerine getirmesi gerekir. Bu
halde davacının zararı tahliye tarihinden kiralananın aynı koşullarla yeniden kiraya verilebileceği
tarihe kadar boş kaldığı süreye ilişkin kira bedelinden ibarettir. Davalı kiracı, taşınmazın tahliye
edildiği tarihe kadar kira bedelinden, tahliye tarihinden sonra da TBK.nun 325.maddesine göre
kiralananın aynı şartlarda ne kadar sürede kiraya verilebileceği belirlenen makul süre kira bedelinden
sorumludur.

fesih tek taraflı bir bildirimdir ev sahibine ya da vekiline sözlü olarak ilettiğin anda sözleşmeden dönmüş oluyorsun. anladığım kadarıyla o sırada evde de eşya vs yoktu. kapının kilidi de henüz değiştirilmemiş ki bu kadar rahat girip çıkabilmişler. o yüzden eve girip istediği ilanı asar.

öncelikle ev sahibiyle bir anlaşma zemini bulursan sen karlı çıkarsın gibi duruyor. avukatın aracılığı ile olayı özetleyip, sözleşmenin feshine yol açan acil çok önemli bir sebep var ise onu izah edip anlaşma yoluna gidebilirsiniz.

bu mümkün olmazsa, yaptığın masraflar faturalı ise (700 tl masraf ettim diyorsun sanırım), ayrıca depozito bedelinin de sözleşme veya başka belge ile verildiği kanıtlı ise tüm tutarları icraya koymanda bir engel yok. muhtemelen karşı taraf bu icra takibine itiraz edecek ve dava açman gerekecek. o da akabinde sana icra takibi başlatabilir veya alacak davası ile evin boş kaldığı sürenin bedelini talep edebilir. aynı süreç o takip için de işler. süreçler uzun olur. avukatınla görüş birliği içinde hareket etmende fayda var ancak muhtemelen cebinden bir miktar daha para çıkabilir tüm süreç sonunda.
Sosyal ağlarda paylaş

eve girme mevzusu şöyle gelişiyor. ben ilk ev sahibi ile konuşamadım. yani çalıştım musait değilim dedi. geri dönmeyince emlakçıyla konuştum. sonra bana olumlu dönüş yaptılar bi. benim evde eşyam var bu arada. bikaç bir şey koymuştum aradan çıksın diye. onlar bana olumlu yaklaşınca bazılarını geri aldım. sonra yine haber çıkmadı. ufaktan yan çizmeye başladılar. bu haftasonu da olay tamamen kira istiyoruz a döndü. düşünün ben 12'si 13'ü gibi netleşmesi gereken mevzu ısrarlarım sonucunda ancak 21'inde bir kıvama geldi.

hani bana ilk gün deselerdi ki paticikte dedikleri gibi kardeş sen imza attın biz yanaşmıyoruz. taşın gitsin. ben de ona göre artık bi çare düşünürdüm. beni oyaladıkları sırada eve girilmiş. emlakçı benim sizin aranızda ne konuşulduğundan tam haberim yok ( yalan) ev sahibi gir dedi diye kıvırdı. sonra koşa koşa sökmüşler ilanı. ama baya panikledi emlakçı. hata ben suçumu kabul ediyorum bile dedi.

bu arada noter bey de eve girmelerini olağanüstü fesih olarak kullanabilirsin dedi. ne kadar doğru yanlış bilemem.

muhtemelen bayrama kadar oyalayacaklardı. sonra bi bakmışım eylül ortası gelmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...