Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jenarator tavsiyesi

Tim

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Simdi yari dag basi sayilacak evdeyiz, ev azcik huzur evi kivaminda, klima, solunum cihazi ve surekli kesilen elektrikler derken jenerator sart oldu. Hic de anlamadigim konu. Boyle zirt pirt ariza yapmayacak, bakim gerektirmeyecek bisey lazim. Var midir oneriniz?

Edit: bu arada klima, 2 buyuk buz dolabi, ufak tefek 5-10 cihazi daha destekleyebilecek bisey olmasi lazim. Su durumda tasinabilir bisey is gormuyo di mi? Sebekeye mi bagliyoruz bunu alip?
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Tim dediğin cihazlar için öyle ufak mobil bir jeneratör seni kurtarmaz. Bunun için bence direk bir firmadan destek alsan iyi olur. Belli ki temiz 4-5 kVA'lık bir cihaz alman gerekiyor.

Alayim abi tabi de iste nereye gideyim? Aksa var ilk akla gelen ama eski is yerlerinin birinde surekli rezil ediyodu bizi Aksa'nin jeneratorlerden biri. Ayni sekilde memnun olmayan baskalarini da duydum, o yuzden bi supheyle yaklasiyorum.

Teknik destekleri/servisleri iyi onu biliyorum ama iste lazim oldugunda calismayan/devreye girmeyen aletin bi faydasi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

ingiltere'de elektrik mi kesiliyor ya

5 senede 1 ya da 2 kere falan oldu galiba kesinti. O da dakilalim, oyle saatlerce surmedi.

Mersin'deyim su anda. Dun aksam kesilen elektrik hala yok. Hava 30 derece, nem %80 ve hissedilen sicaklik 36 derece sabahin 9'unda. -_-
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bildiğim kadarıyla devlet alternatif enerji yatırımlarına düşük faizli kredi verdirtiyor devlet bankalarından. Hatta bu enerji tasarrufu için yapılacak olan mantolama işlemleri için bile alınabiliyordu geçen sene.

Tim zaten destek amaçlı enerji istediğine göre güneş enerjisi onun ihtiyacını görecektir. 7/24 değil de acil durum desteği olarak kullanmak istediği için şarj süresinden çok ona gerekli olan depolama kapasitesi. LED sayesinde aydınlatmayı 12V'a çeviren evler bile mevcut.

Mersin gibi bir yerde kışın bile pek sorun olmaz diye düşünüyorum. Panel ve diğer ekipmanı satan firmalar arttı TR'de. Mesela: http://solarcell.com.tr/

Solarex 2017 fuar katılımcıları: http://www.solarexistanbul.com/hall/SolarexGepa2017.pdf

Jeneratör dediğin şey gürültülüdür, düzenli bakımını yaptırman gerekli, gece vakti çalışmadığında servis bulamazsın kolay kolay. Bir de bildiğim kadarıyla daha düşük kapasite çalıştırayım deme şansın da yok; nominal güçte hep çalışıyorlar.

Ev ne kadar süre kullanılacak veya ne kadar belirttiğin amaç ile kullanılacağını bilmiyorum ama yenilenebilie enerji daha mantıklı.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Aksaya gidiyorsun ev tipi jeneratör diyorsun 1 günde falan alıp çözüyorsun. Güneş enerjisi için bireyseli bilmiyorum ama kurumsaldaki bürokrasinin 10da 1i olsa yine 1 hafta git gel uğraştırır. Daha etüdünü ilk yatırım maliyetini falan saymıyorum bile. Acil ihtiyaç varsa -ki mersinde elektriğin kesilmediği hafta yok- al bi jeneratör geç. Uzun vadelide güneş müneş güzel tabi de 1. dünya tipi depolama olmadan senin derdine derman olmaz gibi.

Aksayı da bizim fabrikanın elektrik mühendisi söylüyor bu arada, bi mitsubişi vs değil ama ucuzluğu ve geniş servis ağı yüzünden tercih ediyormuş. Hökümete arkalarını dayadıklarından baya büyüdüler zaten.

Gogo jeneratör. Hatta bulabilirsen 2. el al, güneşi araştır fizıbıl çıkar da kurarsan jeneratörü satarsın sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...