Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayarda sıkıntı (takılıyor ya da kapanıyor)

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

selam ofisteki bilgisayarda kötü bir sıkıntı çıktı. direk format atacaktım ama atsam da düzelmez diye tırsıp bir sorayım dedim.

mesela webde gezerken ya da CAD çizim yaparken (pek farketmiyor yani) bir anda mouse dahil herşey takılıyor. 1-2 dakika böyle bekledikten sonra ya mavi ekran veriyor, ya direk kendini kapatıyor (direk power off) ya da düzeliyor ve hayatına devam ediyor.
mavi ekran çok hızlı geldiğinden hata kodunu falan da alamıyorum.

bilgisayarda son zamanlarda şöyle bir sıkıntı olmaya başlamıştı. bir kaç açışımda mouse klavye çalışmadı. cad programının usb flash lisansı var. onu her açtığımda tekrar çıkarıp takmam gerekiyor ki program görsün. usblerle ilgili bir sıkıntı olabilir. bir de alakası var mı bilmiyorum ama spotify çalışmıyordu. tekrar kurmam gerekti. bunların hepsi aynı anda oldu.

önerebileceğiniz bir şey var mı? direk format atsam mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Tam söylediğin sorunu yaratabilecek en olası sebep olabilecek 3 seçenek var:
1- Söylendiği gibi RAM'de problem vardır, ram değiştirmek gerekir
2- Voltaj problemi var. Bilgisayar yeniyse power supply'ı yeterince güçlü değildir, yeni değilse bozulmuştur. Veya power supply'da problem yoktur ama prizdeki voltaj çok dalgalanıyordur (akım korumalı priz kullanmadığını varsayarak kullanmanı tavsiye ederim).
3- Benim eski bilgisayarda da olduğu üzere ısınma problemi daha yüksek ihtimal. Fanlar gitmiş, toz birikmiş veya CPU üzerindeki macun gitmiştir. Uzun süre yüksek ısıda çalışa çalışa zaman içinde kalıcı hasar oluşmuş eşik değeri daha da düşmüştür. Ancak bu olursa bilgisayarı hemen geri açtığında zaman zaman cpu overheat uyarısı alma şansın yüksek.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...