Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Klima Alternatifi Soğutucu


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

taşınabilir bişey istiyorum ama tırt bi şekilde odadaki havayı üflemesin istiyorum. havayı soğutarak üfleyen ve tercihen 50-60cm3 hacimden büyük olmayan, 300-400tl'yi geçmeyecek alternatif bir soğutma aleti önerebilir misiniz? sizin kullandığınız ve memnun kaldığınız ürünleri de yazabilirsiniz.

su soğutuculu, iyonerli soğutucu vs bir sürü ürün buluyorum yukarıdakilere uyan ama performanslarını bilemedim.

benim odayı soğutsun, geceleri bebek gibi uyuyayım yeter. hayvan gibi yanmaya başladı zira, bütün gün ısınıp sabahın 6'sına kadar soğumayan oda modeli :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi selam

ben bu konuyu baya BAYA araştırdım. hatta bir ara kafayı kırıp endüstrinin devlerinden daha efektif daha kompakt mobil klima yapacaktım (kimsin nesin.)

bu aletler ÇOK GÜRÜLTÜLÜDÜR. YANİ NE KADAR BĞAIRSAM YETMEZ. YANINDA UYUYAMAZSIN.

ancak koridora falan koyup, kapı ağzından baktırarak falan white noise eşliğinde uyuyabilirsin.

bekar tek kişilik kiralık evde estetik kaygın yoktur, bir de 35 derecede bütün gün güneş alan nemli istanbul evinde başlarım estetiğine kalabalığına diyip bu aletlere saldırabilirsin zaten.

bende bundan var. http://www.airfel.com.tr/tr/urunler/urun_detay/ap09-3102r2.html

2014 yazında çıldırdığım bir gün arabaya atlayıp kozyatağı bauhaustan almıştım. marketlerde dinlersen oradaki ambians sesinin içinde kaybolup gidiyor sesleri, oha ne pratik dersin. ancak eve getirdiğinde iş değişir. muhtemelen pc karşısında hep kulaklıkla oturuyorsun o biraz kırar ama yanında yatmayı unut. dediğim gibi uzaktan üfletmen falan lazım.

bir de içeriden emdiği sıcağı dışarı attığı hortumunu evin içinde umursamadığın bir odaya veya camdan dışarı sarkıtmayla dışarı vermen gerekiyor. onu güzel yapamazsan zaten verim düşüyor.

bu aletlerin daha sessiz daha verimli, olanları var ancak bunlar da 2-3k fiyatlara gidiyor. 1200 liralık oßmann marka klima alsan ev sahibine hediye etsen daha iyi :)

istersen bendekini 400'e sana vereyim bir dene, hala çalışıp soğutuyor tekerlekli sağa sola götürüyorsun, hatta abartık 10m aspiratör borusu da almıştım mutfaktna sıcağı atıyordum, kuyruklu şekilde tüm evi gezdiriyordum alete.

sen niye kullanmıyorsun dersen, dediğim gibi gürültülü ve eline ayağına dolaşıyor. bir de benim ev kuzeye bakıyor gün boyu almıyor güneş. 30 derecede katmer katmer terliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hacıt gürültü mü sıcak mı dersen ben gürültüyü seçerim, şu an bile yanıyorum. çok büyük olmayan bi odam var, gayet işimi görecek gibi duruyor şu aletler. ama sıfır düşünüyorum o yüzden sendekini es geçicem. beko'dan patlatırım bi 12k btu, salarım borusunu pencereden aparatı ile, tam yeri de hazır.

geçen sene yatağa bi şişe kolonya dökmüştüm artık sıcaktan uyuyamayınca. aynı işkenceyi çekmek istemiyorum, vantilatör falan da adamı yamultur uyurken. olmadı odayı uyumadan önce soğutur sonra yatarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WaNTeD said:

erkek olun azıcık, evden çıkarken deldiğin yeri kapatırsın alçıyla sorun olmaz



asfahfa katılıyorum tamamen, de işte anne evi, onlar aman ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın dedi, yoksa ev sahibi ile de aramız süper üst katta oturuyo kendisi de, acaip seviyo bizi falan da, işte annemler öyle deyince.. sdfa

yarın soracak ya anam, kadın anam, olmazsa alternatif olarak soruyorum yine de. sormasaydı direkt kendi odamı 18 dereceye getirip sıcak havayı salona verecektim ki bişsinler içeride diye, ağzımızın tadı kaçmasınmış. asgfahg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.iklimplus.com.tr/panasonic-inverter-duvar-tipi-klimalar-silver/dis-unitesiz-monoblock-klimalar.html

şöyle duvara tipi dış ünitesiz klimalar var. borusu oluyo bi yerden sarkıtıyosun deldirmek istemiyosan duvarı. camdan falanda oluyo bildiğim kadarıyla. ufak odaları gayet rahat soğutuyo bunlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...